Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrol muayenesine çağrıldım. Süreç nasıl ilerleyecek?

Aykuttb

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Herkese Merhabalar,

MS hastasıyım ve %42 RAPOR ile vergi indirimiyle 1 sene kontrol şerhiyle emeklilik aldım öz raporum 5 senelik.

SGK kontrol muayenesi için 3 ay evveline tarih verdi ve yazı gönderdi adresime.

Sürecin nasıl işlediğine ve aşağıdaki sorulara tecrübesi olan arkadaşlar cevap yazabilirlermi.

SGK'dan raporumu aldığım hastane için seçimi yapabilirmiyim?

MS hastası olduğu için bu hastalığı geri gitme şansı yok. Her senemi kontrol muayenesine gireceğim.

Sevgiyle.

Aykuttb

Kontrol muayenesi ni SGK her zaman isteyebilir oranın sağlık kurulu veriyor kararı.Kontrol muayenesi olayına gelince eğer raporu aldığınız hastane SGK da gidebilecegin hastaneyse oraya yolluyor.Kendimden örnek verirsek ben Ankara onkoloji hastanesi nde ameliyat oldum SGK ya malûllük için basvurdugumda kendi hastaneme yönlendirdi benim isteğimle.kontrol muayenesi vardı Şubat başında kurula girdim SGK dan kontrol muayenesi için sevk alırken yine aynı hastane istedim oraya sevk yaptı.Belki eğitim ve araştırma hastanesi olduğu için kabul ettiler bilmiyorum.Kontrol muayenesine hastanenin yoğunluğuna göre en az 3 ay önce basvur.Bu dahada uzun sürebilir senin iyiliğin için.ilk rapor aldığın zaman yapılan işlemlerin aynısını yapacaksin

peki kontrol muyanesinde aldığım raporun tekrar ankaraya gitmesine gerek varmı. Direkt SGK.ya veriyorum sanırım aldığım raporu

Aykuttb
SGK sağlık kurulu Ankara'da zaten.karari orası veriyor.Zaten alacağın raporu sen vermiyorsunki kurum sevki ile gidersen hastane tekrar kuruma yolluyor raporlari

Aykuttb

Bu arada bence 3 değil 4 ay önce sgk'Ya gidip sevk alın (düzenleme "en az 3 ay öncesinden sevk edilir" diyor). Böylece rapor süreci uzarsa maaş kesilmemiş olur.

Kontrol Muayenesi hk.

Selamlar,

Kontrol muayenemi oldum. Heyete de ilettim tüm raporları vs.

Tekrar Haziranın 25'i için randevu verdiler.

BDoktorlar tüm oranlarımı verdiler Heyet tekrar neden çağırıyor beni.

Bakıp ok.mu diyecekler neden tekrar çağırıyorlar anlamış değilim?

Geriye Kalan yazışmaları SGK ile hastane kendisi yapıyormuş bilgisi olanlar yazabilirmir?

Teşekkürler

Kontrol muayenesi hakkında

Merhabalar,

dün itibariyle kontrol muayenem sürecimi bitirdim. Heyette 1-1.5 ay süresi içinde sgk biz kuruma yazı yazacağız onlarda size kağıt gönderecek dedi ama oranım hakkında düştümü bunun bilgisini vermedi. Kontrollü emekli olduğum için oran bilgimi e . devletten veya nerden kontrol edebilirim. Çat diye emekli maaşımın kesilmesini istemiyorum. Bilgisi olanlar cevaplayabilirmi?

Teşekkürler

Aykuttb

Oranını takip edemezsin.Cat diye maaşın kesilebilir devamda edebilir.e devletten sadece evraklarını takip edebilirsin ne islem yapılmış diye.

Aykuttb

E devlette SGK dys evrak takibinden yapılan işlemleri görebilirsin.uygulamada goremezsen tarayıcıdan gorebilirsin

sa arkadaşlar 2014 ten beri 2 yılda bir kontrol alıyordum bu sefer 07.06.2019 kontrol muayenesi için 19.02.2019 sgk kontrol muayenesi için sevk etti beni ben de hastaneye gidip müracaat edip 7.3.2019 da heyete girdim bana evrak vermediler ama öğrendim bu sefer */*43 sürekli verdiler fakat sgk bir türlü bana bunu bildiremedi ne hikmetse 3,5 ay oldu halen cevap yok 07.06.2019 dada güncelleme yapılmadığı için aylığınız durdurulmuştur diyor e devlette

maaşı oran etkilemez ama güncelleme yapmadıkları niçin maaşım durduruldu

% 42 olan raporumu kontrol muayenemde %12 olarak düşürdüler itiraz hakkım varmı var ise nasıl kullanabilirim.

e nabız sisteminde engelli raporlarınızı görebilirsiniz

Aykuttb

İtiraz hakkınız var tabii ki. Eğer durumunuzun sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri raporu gerektirdiğiniz düşünüyorsanız karara karşı itiraz dilekçesi ile sigorta müdürlüğüne başvurun.

Aykuttb..sgk ya malum durumdan dolayı yani şu anki hastalığınızdan dolayı, bir de eğer başka hastalıklarınız varsa onları da ekletip yeniden rapor başvuru sürecine de girebilirsiniz...ama tabii ilk önce şu anki duruma itiraz etmek öncelikli olmalı...kolay gelsin..
bu arada aykut bey mesajlarım gelmedi her halde size, CİDE ile ilgili durum??

Sürekli vergi indirimi ile emekli olup SGK nın kontrole çağırdığı ve mağdur olmuş arkadaşlar varmı?
Veya mahkeme sonucuyla hakkını geri alan varmı?

Benimde kontrol muayenemde %12 verdiler ama raporda 1 sene yazıyor nasıl oluyor bu OturanBoğa emekli maaşım kesilecek mi bu durumda?

OturanBoğa peki bu durumda SGDP olarak ödense sigorta primim bir sıkıntı olurmu Oturan Boğa Bey, tekrardan normal sigorta statüsünemi geçmem gerekir.

Aykuttb

Emekliliğiniz sonlanırsa sgdp ödeyemezsiniz zaten. Sıradan çalışan statüsünde ödenmeye başlar primleriniz

Oran düşünce emeklilik iptal mi oluyor?Yani atıyorum memuriyetten emekliyseniz isinize gerimi donuyorsunuz

Makiyato

İşe geri dönmek çoook çok zordur. Emeklilik sonlandığında ortada kalınır.

Bu ortada kalmayla ilgili emsal yargi karari varmı?Devletin resmi kurumu raporu ile emekli olup sonra sen iyilesmissin emeklilik iptal demek,ustunede ortada bırakmak...

Makiyato

Dava açıp geri dönenler var. Bunu biliyorum ama elimde buna dair yargı kararı yok.

Üst Alt