Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrol tarihinde gireceğim heyetten sonra emekliliğim alınabilir mi?

nebibe

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
1971 doğumluyum.1992 yılında işe başladım.Sigorta günüm 4700 civarı.Çalışma yılım 18 yıl.2010 yılında kanser hastalığına yakalandım.Tedavilerimi gördüm, malulen emeklilik için başvuruda bulundum ve red cevabı geldi önce. Sonra Ankara'ya itiraz dilekçesi gönderdim ve emekliliğim kabul görüldü.Fakat 2013 Şubat ayında kontrol tarihi konulmuş yeniden dokorlardan geçerek heyetten geçmem için.2013 yıllında tekrar neden heyetten geçiyorum emekliliğimin elimden alınması gibi bir durum mu söz konusu? kısa bir zamanda cevap verirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için.

nebibe hanım,
Kontrol muayenesinden sonra 40% aşağısında bir rapor alır iseniz malulen emekliliğiniz iptal olur.Ama bu kez vergi indirim hakkı kazanıp erken emekli olma imkanı olur.Şuan yapacak hiç bir şey yok 2013 şubat ayını beklemekten başka ama siz kontrole şubat ayında gitmeyin 2013 ocak ilk haftasında sgk ya müracaat ederek kontrol muayenesi sevki alınız.

Nebibe hanım;ALLAH şifa versin
Maluliyet raporunuzda büyük ihtimalle hastalığınızın kronik olduğu yazıyordur,ancak SGK.genel kural olarak Yetkili hastanelerin vermiş olduğu ''hastalığının kronisite kazandığı'' ibaresi yazmasına rağmen SGK.'nın kendi bünyesindeki sağlık kurulunda(Siz gitmeden evrak üzerinde değerlendirme yapılararak)kontrol muayenesi istenmektedir.Kontrol muayenesi genelde 2-3 defa yada belirlil aralılklarla sürekli de olabiliyor.Bu konudaki mağduriyet aslında yargı tarafından çözüme kavuşturulmalıdır.

Kontrol muayenesi zamanı gelemden 1 ay önce sigorta mdüürlüğüne gidip hastaneye sevk alın ki maaşınız kesilmeden kontrol muayenesi prosedürlerini tamamlamış olun.

Üst Alt