Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrol zamanı geldiğinde hangi kuruma nasıl başvuracağım?

TEKKAN

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Ms hastasıyım %40 sürekli rapor aldım vergi dairesi 2 yıllık indirim verdi.Sgk da 2 yıl sonra tekrar rapor almam kaydıyla emekli etti.Benim hastalığım sürekli fakat durum böyle.Geçmeyen hastalığa geçer diye tekrar rapor aldırıyorlar.
Sorum şu,süre dolunca raporu alıp tekrar maliyeye mi vereceğim ?Yoksa direk SGK ya mı vereceğim?

SAYGILARIMLA

Tekrar aldığın raporla maliyeye gideceksin maliye onayladıktan sonra sgk ya gideceksin.

Peki hemen onaylamıyor mu yoksa maliyeye verip bekliyecek miyiz?

TEKKAN

Kontrol şerhini sgk koyduğu için, kontrol zamanından 45 gün önce sigorta müdürlüğüne gidip kontrol talebinde bulunacaksınız. Onşar size bir üst yazı yazacak ve maliye'Ye sevk edecek. Maliye'ye gidip hastaneye sevk alacaksınız. Hastane rapor hazırlayıp maliye'ye gönderecek, maliye vergi indiriminin devamına karar verip sonucu sgk'ya bildirecek, sgk da emekliliği kaldığı yerden devam ettirecek.

Eğer süre. uzarsa, sgk maaşı geçici olarak durdurur, ama emekliliğe karar verilirse tekrar durdurduğu tarih itibarı ile maaşı devam ettiri

Peki ilk raporu aldığımız hastaneye mi sevk ediliyoruz yoksa başka hastaneye mi çünkü bütün tetkikler ilk raporu aldığımız hastanede

TEKKAN

Defterdarlıktan sevk isterken gerekçelerinizi de sıralayarak o hastaneye sevk talep edin.

Kontrol muayenesi

Vergi indirimiyle Engelli Emekli olmuştum emekliliğimin devamı için sürekli raporum olmasına rağmen 2 yıl sora kontrol muayenesi istemişlerdi 2 yıl doldu kontrol muayenesinden yine %40 rapor aldım sgk ya verdim.Sorum şu maliye benden yine 2 yıl sonra kontrol muayenesi isteyecek mi? Bir bilginiz var mı?Sürekli raporun anlamı ne o zaman?

Vergi indirim belgeniz 2 yıl sürelimi onaylanmişti.Maliyemi kontrol istedi SGK mi kontrol istedi.

SGK kontrol muayenesi istedi hastaneye sevk etti gittim aldım %40 raporu hastane SGK ya yollamış SGK da maliyeye göndermiş böyle 2 yılda bir uğraşacak mıyız kuruldan rapor almak ve emekliliğin devamı için benim hastalığım sürekli raporumda öyle.Ayrıca ben işten emekli olmak için çıkmışım raporu alamasam sanki beni geri işe mi sokacaklar.

TEKKAN İnşallah emekliliğinizin tekrar aktif hale geldiğini bildirir SGK yazısında sürekli olarak emekli olduğunuz ibareli gelir. Benim ilk kontrolden sonra sürekli olarak onaylanmıştı. Tabii hastalık yada engelliliğin nedeni önemli.

TEKKAN

Merhaba, iki kontrolden sonra sürekliye çevrildiğini bir çok yerde okudum ancak kesin olarak emin değilim, şayet kesin olarak öğrenirseniz ve buradan bilgi verirseniz forumdaki herkes öğrenmiş olur. Geçmiş olsun.

Tabi buradan durumu size yazacağım.İnşallah sürekli emekli olurum da bir daha kurul ile uğraşmam.

Üst Alt