Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrolde oran düşerse geçen süre borçlanılabilir mi?

Aykut03

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, benimde sağ testis alındı, şeker var, tiroid var, bunlardan % 74 3 yıllık raporla emekli olmuştum.
Fakat yenileme sürem geldi, yenilemede 60 altına düşerse eğer emeklilik için yeni yasaya tabi olacağım galiba.
Sorum şu, emeklilikten sonraki geçen süre sigortalılık süresine dahil oluyormu, yani emekli olduğumda 18 yıl emeklilik sürem vardı, şimdi o aradaki süre sayılırsa, oranım düşse bile riske girmiyorum, değerli cevaplarınız için teşekkürler.

@Aykut03, Kontrol muayenesi için alınan raporda %40-59 aralığı bir oran alırsanız bir alt dereceye düşersiniz.

Bu aşamada ilk emeklilik tarihindeki sahip olduğunuz çalışma yılı ve prim gün sayısı emekliliğin devamı için önemli bir kriterdir.

Eğer o tarihte de bir alt derecenin şartları sağlanıyorsa emeklilik devam eder.

Sizin sanırım o konuda çalışma yılı bakımından eksiğiniz var. Emekli olduktan sonra geçen süre çalışma yılına eklenmiyor.

Eğer alacağınız bu rapor %60 altına düşerse hemen yeni yasaya tabi olmazsınız. İtiraz hakkınız var bunu kullanabilirsiniz. İtiraz sonucunda aldığınız raporda yine %60 altında çıkarsa bu sefer mevcut emeklilik iptal olur.

Üstte yazdığımız olumsuz senaryo gerçekleşirse eğer Çalışma Gücü Kayıp Tespiti (28/5) ile emekli olabilmek için tekrar emeklilik başvurusu yaparsınız.

bende 2022'de 3 yıllık raporla emekli olmuştum, @BnymnYldz abi hatırlarsın belki. Geçen ay tekrar kontrol'e gittim bu sefer 5 yıllık verdiler. Raporumu sgk il müdürlüğüne götürdüm, 15-20 gün arasında maaşınız yatmaya başlar dedi. Yeni yasaya tabi olsaydım memur öyle söylemezdi demi abi, eski yasaya tabiyim diye hatırlıyorum çünkü

Üst Alt