Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrolde verilen heyet raporunda oran %40 altına düşerse ne yapalım?

CANKUŞ26

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2014 Eylül ayından itibaren Emekliyim vergi indirimi yasasından faydalandım yüzde 42 oranı üzerinden Emek erken emekli oldum fakat bu yıl SGK beni kontrol için tıp fakültesine gönderdi yüzde 42 olan Raporum sürekli idi 27 Temmuz'da heyete girdim sonucunu bize söylemediler Fakat bu ay 9 Eylül'de maaşım hesabıma yatmadı Eğer pazartesi günü öğreneceğim ama raporu kontrol hastanesinde oranın düştüğü ise ne yapmam gerekir

muhtemelen oran düşürülmüş olabilir bu yüzdende maaşınız yatmamış olabilir yapacağınız şey itiraz etmektir başka hastaneye gidersiniz baktınız gene olmadı bu sefer yargı yoluna gidersiniz benim raporum sürekliydi diyerekten biraz uzun sürebilir ancak kesin yol budur

CANKUŞ26

Vergi indirimi de süreli miydi?

Gerçi, süreli de olsa, sürekli de olsa sgk kontrole çağırabilir.

Kontrol muayenesi sürecinde maaş kesilse de raporun olumlu çıkması halinde kesilen maaş kesildiği andan itibaren ödenir. Yani, süreç olumlu sonuçlandığında maddi bir kaybınız olmaz.

peki bülent bey

raporumuz ve vergi indirimimiz sürekliyse sgk emeklilik zamanında tekrar hastaneye yollar mı ? yani bu durum sgk nın insafına mı kaldı

efsane_3519

Vergi indirimi sürekliyse sgk çok çok çok büyük oranda buna uyar ve kontrol istemez. Ama aksi uygulamalar da olmuyor değil.

RAPORUM %42 ve SÜREKLİ idi son aldığım Rapor da % 53 SÜREKLİ idi ama haala kontrole gönderiliyoruz.

CANKUŞ26

Kontrol muayenesi istemek sgk'nın bir yıldır vatandaşa eziyete dönüşen fantezisi. Dağ gibi sakat insanları dahi durmadan kontrole çağırıyorlar. Ben olsam ciğere şikayet ederdim bu durumu ve emekliliğimin sürekli olarak onanmasını talep ederdim.

Üst Alt