Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrollü emekliliğimi sonlandırıp normal emekli olmalı mıyım?

ayprensi16

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba ben kontrollü emekliyim 3 senedir simdi ise normal yaştan emekliligim geliyor ben nasıl bir yol izliyeyim seneye gene kontrol muayenesi var ama bu arada benim normal emekliliğim geldi simdi ben uğraşmak istemiyorum engelli emekli sini durdurup normal emekliliğe gecsem ne olur aldığım emekli parasını isterler mi geri bilen varsa sevinirim 3 yildir kontrollü gidiyordu tesekkurler

Arkadaşlar bilgi lütfen 1 yıl kontrollü emekliyim 3 kez kontrole girdim 1 yıllık simdi eyt den emekliliğini geldi 2023 dede 1 yıllık kontrol var engelli emekliligi durdurup normal emekliliğe geçebilir miyim artik Yoruldum

Kontrollü vergi indirimi ile emekliyim. EYT hakkımı kullanmalı mıyım?

2015 yılında vergi indirimi ile emekli oldum 2020 yılında SGK tarafından raporum süresiz olduğu halde yeniden rapor almam için hastahaneye sevk edildim. Aldığım rapor öncekinden yüksek çıktı ama bu sefer süresiz olan raporumu 2025 yılına kadar geçerlilik süresi koydular ve 2025 yılında SGK kontrole gitmem için gün verdi.

Şuan EYT Kapsamında emekliliği fazlası ile hak ediyorum.2025 yılında kontrol muayenesine gitmelimiyim ? Teşekkür ederim.

sgk nın devamlı kontole çağıcak endişesi yerine eyt şartları tutuyorsa normal emeklilik tavsiye ederim.

Aynı soruyu sgk ya sordum , normal emeklilik zamanım geldiğinde rapora bağlı emekliliğimi sonlandırabilirmiyim , cevap : "evet , normal emekli işlemin yapılır mevcut maaşında azalma veya artış olmaz , maaşını aynı şekilde almaya devam edersin ." Eyt yasası çıktığında bende rapora bağlı emeklilikten normal emekliliğe geçiş işlemi yaptırıp kontrol muayenelerinden kurtulacağım.

Vergi indirimi ile 4A emekli olan bir kişi süresiz rapor ve süresiz vergi indirim ile normal emekli sayılmıyor mu ??

Aynı soruyu sgk ya sordum , normal emeklilik zamanım geldiğinde rapora bağlı emekliliğimi sonlandırabilirmiyim , cevap : "evet , normal emekli işlemin yapılır mevcut maaşında azalma veya artış olmaz , maaşını aynı şekilde almaya devam edersin ." Eyt yasası çıktığında bende rapora bağlı emeklilikten normal emekliliğe geçiş işlemi yaptırıp kontrol muayenelerinden kurtulacağım.

Eyt kapsamındaysanız ve Rapora bağlı erken emekli olduysanız kontrol muayenesinden kurtuluyorsununuz . Sgk ya sordum , normal emeklilik zamanım geldiğinde rapora bağlı emekliliğimi sonlandırabilirmiyim , cevap : "evet , normal emekli işlemin yapılır mevcut maaşında azalma veya artış olmaz , maaşını aynı şekilde almaya devam edersin ." Eyt yasası çıktığında bende rapora bağlı emeklilikten normal emekliliğe geçiş işlemi yaptırıp kontrol muayenelerinden kurtulacağım .

Sürekli raporda olsa sgk istediği zaman kontrol isteyebilir. Bu nedenle normal emeklilik zamanı geldiğinde rapora bağlı emeklilikten normal emekliliğe geçiş işlemi yaptırmalısınız.

vergi indirim ile emekli olunduğunda (daha az günde emekli olduk benim 17 yıl 3920 günde ) ama normal emeklilik 5000 pirim günü diyor o nasıl olacak

Vergi indirimi ile erken emekli olan birisi normal emekli olduğu zaman maaş farkı olmaz. 1999 öncesi girişi olan EYT kapsamında emekli olan normal bir vatandaş emekli maaşı 2023 yılında en düşük 5490 TL en yüksek 6500 TL olacak.

Umarım bir arkadaşımız yapar ve burada bizleri bilgilendirir. ( Sen neden yapmıyorsun diyen arkadaş olabilir. Ben askerlik borçlanması yaparak EYT 'li olabiliyorum). bedeli ne olursa olsun borçlanacagım. Çünkü psikolojimi bozdu kontrollu emeklilik. Her an bir hastalık rapor kapsamından çıkma olasılıgı dr.ların hastalık oranlarını tam bilmemesı vb.

Son düzenleme:
7 yıldır emekliyim bir sorun çıkarsa ileride geçiş yaparım yıl yas hepsi fazlasıyla mevcut

Beklemeden hemen geçmeli normal emekliye benim 18 ayım kalıyor ...18 ay sonra normal emekliye gecerim...en sağlamı bu

Normal emekli olabilecek kişiler bırakın bu kontrol muayenesi kabusunu.Normal emekliliğe geçin.5 yıl anam ağladı stres sinir git gel hastanelerde.Primim 3600.5000 olsa bi dakika düşünmem normale geçiş yaparım.Ben malulen emekliydim.Vergi indirimi ile emekli oldum.Ama oran yüksek.İnsallah yine cagirmazlar gel bakalım diye.%88 vergi indirimi verdiler süresiz.Engelli raporum da %86 süresiz.

deasn12

Şu anda 3551 yeni zamla 4438 TL alacağım fakat eyt tutuyor normal emekli olsam en düşük 5490 TL mi alacağım...

Okuduklarımdan anladığıma göre kontrole gönderme yetkisi müfettiş doktorların yetkisinde, kontrole gönderme durumu olan engelli emekliler için bunların normal emekli olma zamanı gelmiş kontrole göndermeye gerek yok denilebilirmi?

Son düzenleme:
Süresiz emekli olmuş emeklilerden kontrol istenir ise eyt kapsamında olup olmadığına bakilir bence eyt li ise kontrol istenmeyebilir benim düşüncem bu yönde

Süresiz emekli olunca eyt kapsamında olanların, normal emeklilik için başvurması gerek yok bencede ama bu meselenin zan üzerine değilde bilgisi olanlarin cevap vermesi rica olunur.

Yaş olarak 43 te emekli oluyorum şuan 41 kusur oyuzden 18 ay var dedim

OturanBoğa

3 sene oldu emekli olali

Sureli raporu olup ta eyt şartlarıni tamamlayıp eyt den normal emekliliğe gecen varmı

Merhaba, rapora bağlı emekliliğini sonlandırdınız mı ,normal emekliliğe geçiş yaptınız mı ? Yaptırdıysanız maaşınızda bir düşüş oldu mu acaba ? Teşekkürler.

@ayprensi16,

hemen geç kontrollü emekliyim hastanelerde rezil oluyorum çok yoruldum.Psikolojim bozuldu.doktorlar puanlardan habersiz kafalarına göre puan veriyorlar.reziilik valla.Bıktım artık.bugün normal emekliliğe dilekçe verdim inşallah bittii

Şu ana kadar sanirim rapordan eyt normal emeklikige gecis yapan arkadas yok.Eger bu islemi yapan var ise aydinlatabilir mi

@UmutAydin76,

Aslında özel bir işleme gerek yok. Emekliliğin sonlanmasına neden olan bir işe giriş yapılır, sgk bunu görüp emekliliği sonlandırır, sonra kişi dilediği zaman eyt ile emeklilik için başvurur.

Üst Alt