Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Konuşma eğitimi için farklı bir rehabilitasyon merkezine gitmemiz mümkün mü?

Babası

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba lar
Oğlum için yeni üye oldum.4 yaşında %86 raporu var fizik ve kişisel gelişim dersleri alıyor ücretsiz olarak.
Ama raporda konuşma eğitimi alabilir yazmıyor onun için ayrı bir rapor almamız gerekiyormuş fakat gittiğimiz merkezde dil eğitimi yok başka bir merkeze gidersek şimdiki merkezden ilişiğimizi kesmemiz gerekiyor mu?
Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz.

Babası

Merhaba,

Belki biraz geç olacak ama sorunuzu yanıtlayayım.

Eğer raporunuzda dil ve konuşma eğitimi yazmıyorsa ister gittiğiniz kurumda, ister başka kurumda dil konuşma eğitimi alamazsınız. Bu ayrı bir rapor olarak verilmez. Hepsi aynı raporda yazar.

Ayrıca, aynı anda 2 kuruma gitmek mümkün değil. Devlet sadece 1 tanesini ödüyor. İkinci kuruma kendi imkanlarınızla gitmeniz gerekir. Diğer taraftan, dil ve konuşma eğitimini ücretsiz almanız zaten pek mümkün değil. Sayıları çok az olduğu için bu eğitimi verenler genellikle saatine 150-200TL istiyorlar. Devletin karşıladığı ise 50TL

Çok teşekkür ederim
Geç kalmış sayılmazsınız,şu an ücretli eğitime başladık.

Size kolay gesin.

Raporunuzdan anladığım kadarıyla CP veya ona benzer bir sorun var. Aslında dil ve konuşma eğitimine gerçekten gereksiniminiz var mı onu da sorgulamanız lazım. Belli çerçevede bu eğitim gittiğiniz kurumda da verilebilir. Hatta raporunuzun "hedefler" kısmında belirtilmiş bile olabilir.

Slm
Gittiğimiz merkezde kişisel gelişim adı altında konuşmaya yönelik bir ders alıyor evet.
Pedagog kesinlikle ders almalı dedi algı sı çok gelişmiş fakat dil ve damak kasları çok zayıf mış

Size önerim, dil ve ağız kasları için yapılan egzersizleri öğrenip evde de sık sık çalıştırmanızdır. Zaten çok zor şeyler değil. Dilini tut, çek, sağa sola hareket ettir, yala, öpücük yap, içecek kamışına üfle vs. gibi kolaylıkla sizinde uygulayabileceğiniz tekniklerdir.

Şurada çeşitli egzersiz uygulamalarını okuyabilirsiniz: Rehabilitasyon.com » DİL VE KONUŞMA EGZERSİZLERİ

Bunları ne kadar çok çalıştırırsanız o kadar hızlı yol alırsınız. Çeşitli sesleri vs. zaten konuşma terapisti çalıştırır.

Tekrar geçmiş olsun ve kolay gelsin.

Bu tarz bir çalışmayı Pedagog un değil, Konuşma Terapisti' nin çalıştırması daha doğrudur.

Üst Alt