Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Konuşma ve Özel öğrenme güçlüğü çeken oğlumuz için uzman eğitimci tavsiyesi arıyoruz

çamlıca

Üye
Konular
46
Reaksiyonlar
10
Konuşma ve Özel öğrenme güçlüğü çeken oğlumuz için özel eğitim uzman tavsiyesi arıyoruz. Oğlumun konuşma zorlukları azaldı fakat öğrenme zorlukları var. Birinci sınıfa başladı. Okuma yazmayı henüz öğrenemedi. Harfleri öğrendi fakat daha ileri gidemiyoruz. Derslere ilgisi de zayıf. Bu konuda özel eğitim ihtiyacı var. Konuşma için gittiği merkezde öğrenme güçlüğü için fazla destek olamıyorlar. Merkez oğlumuz için yetersiz kalıyor. Basmakalıp türden bir yaklaşımları var.
Ankara Yenimahalle'deyiz.
Şimdiden teşekkürler.
MeTePe

Yenimahalle dil konuşma var bi orayı araştırabilirsiniz

Konuşma ve Özel öğrenme güçlüğü çeken oğlumuz için özel eğitim uzman tavsiyesi arıyoruz.

Siz özel eğitim öğretmeni mi arıyorsunuz yoksa kurum mu arıyorsunuz?

Özel Öğrenme Güçlüğü varsa zaten dil konuşma merkezine gitmeniz uygun değil. RAM Raporunuz varsa doğrudan özel eğitim merkezlerinden birine gidebilirsiniz.

İsterseniz yenimahalle civarında bir kaç kurum sorup öğrenebilirim. O tarafları çok bilmiyorum ama bir kaç arkadaşa sorarım.

Kurum daha iyi olur ancak gerekirse öğretmen de olabilir. Sorabilirseniz seviniriz. MeTePe

çamlıca

Öğretmen konusunda yardımcı olamam ama çok içime sinmese de bir kaç kurum ismi vereyim.

- Gazi Efe Özel Eğitim Merkezi, yenimahallede değil ama o tarafa servisi olabilir. Gökhan beyle görüşebilirsiniz.
- Sedat Taş Özel Eğitim Merkezi... oldukça eski bir kurumdur. Başında Sedat bey var.
- Mavi Yıldızlar Özel Eğitim Merkezi

Gazi Efe ve Sedat Taş'a "Mavi Barış" dan önerdiler diyebilirsiniz. Mavi Yıldızları tanımıyorum.

Bunun dışında Yenimahalle MEB İlçe Rehberlik Araştırma Merkezine gidip oradan da tavsiye alabilirsiniz.
Sanırım bilginiz vardır, RAM raporu alırsanız eğitim bedelinin 8 seansa kadar olan kısmını bakanlık karşılıyor.

Bu arada, Öğrenme Güçlüğü olan bir çocuğa dil konuşma eğitimi verilmesini çok anlamsız bulduğumu söylemeliyim. Konuşma bilişsel gelişimin bir parçasıdır. Kekemelik gibi özel durumlar dışında kendi başına uygulanması pek anlam taşımaz. Mesela otistik bir çocukta konuşmamanın sebebi iletişim güçlüğüdür. Çocuğun konuşamaması değil, konuşmaması problemdir. Bu da dik konuşma eğitimiyle çözülmez.

Başkent dil konuşma merkezini denediniz mi?

Üst Alt