Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Konuşma ve yazma sorunu olan fiziksel engelli babam adına araç alımı..?

ahmet bilal

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese iyi günler . Babamın 100/98 Fiziksel engeli var . ve 1 yıldır engelli raporu mevcut. Araca ihtiyaç duyduk ve bu yolla alalım diye karar verdik ailemle. Babamın engeli fiziksel ve yaşı 62 olduğu için Vasi Kararına gerek olmadığını araştırarak öğrendim . Noterden alacağım vakalet yeterli dediler fakat babam felçten dolayı konuşamıyor ve noterde konuşamıyorsa eve gelemeyiz vekalet olmaz dedi. Babam konuşamıyor ve imza atamıyor , fakat göz kaş kafa ile onay ve tasdik yapıyor bilinci ve hafızasında hiç sıkıntı yok. akli sağlığı yerinde yani.
Bazı yerlerden ise gelmesi gerekli diye duydum engeli zihinsel değilse engel raporunda sadece fiziksel ise gelmesi gerekli dediler .bazı kişiler ise kişi ehliyeti yerindedir diye rapora yazdırın dediler.
Noter vekaleti ile çözebileceksem eğer Vasi ile uğraşmak istemiyorum , noter gelmek zorunda mı değil mi onu net öğrenemedim bilen varsa aydınlatırsa sevinirim.

ahmet bilal

Başka bir notere gidip şansınızı deneyin diyeceğim ama %98 oran olunca ve bir de konuşma-imza yoksa, bence vasi olmadan çok mümkün olmaz araç alımı.

İki farklı yerden olumsuz cevap aldık hocam , Vasiliğe başvuralım en iyisi dediniz gibi .teşekkür ediyorum

Üst Alt