Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Konuşmayı ayırt etme eşiğim düşükken işitme cihazından fayda görür müyüm?

TAWLU

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,
ben ilk defa cihaz alacağım, ancak forumda yazılanları görünce bana faydası olup olmayacağı konusunda kararsız kaldım.

Ben özellikle alçak sesle konuşulduğunda duymuyorum, arada kelime kaçırıyorum.İşitme testinde sol 30dB, sağ 32 dB işitme kaybı var ancak konuşmayı anlama eşiğim sol-sağ 40 dB. Konuşmayı ayırtetme skorum sol h, sağ `.

Konuşmayı ayırtetme(speech discrimination) skorumun çok düşük olduğunu, tiz seslerde kayıp olduğunu ve işitme cihazından fayda göreceğimi söylediler.
Oticon INO veya ACTO önerdiler.

Ancak forumda yazılanları okuyunca gerçekten fayda göreceğim konusunda şüpheye düştüm.

Bu konuda önerilerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Konuşmayı ayırt etme skorlarını bir kez daha yazar mısın?

30 32 db ısıtme kaybı degıldır bıle sen seslerı mukemmele yakın duyarsında
pekte bılgılıce yazmıssın bu kadar az bı ısıtme kayıplı bırı dıkkate almaz ısıtme kaybını ılgılenmezkı bılgısı olsun
doktor bey gıbı bırı varken bana laf dusmesede ısıtsel noropatı dedıklerımıkı

Mehmet Bey konuşmayı ayırt etme skorlarım sol %68, sağ %60

Sukufecim ben de ayni soruna sahibim.Bizim isitme kaybimiz biraz farkli sizlerden. Duyup zerre kadar anlamama durumu da denebilir. Benim de sag sol 55 db tiz ses kaybim var. Ve telefonda cok sikinti yasiyorum. Isitme cihazindan fayda goremezsiniz deseler de kullanin bence.Benim de ilk olcumumde 30 db deydi kullanmasan da olur denmisti seneler once.Suan 55 e cikti. En azindan isitme cihazi gerilemesini onler diye dusunuyorum.Yanlisim arsa odyolog arkadaslar duzeltebilir.Bende 6 aydir kullanmaktayim isitme cihazimi

alllaaah guenocum bas seslerde kayiplilar demekki tiz seslerde kaybi olanlardan daha talihli ne sans ne sans
allah vermeye baslarim bitik ama tizler ehh 90 lar 80 lerlede demek ondan koklear implanti begenmiyomusum demek isitme cihazini her ne kadar uyduramadan delirtselerde ondan bastaci ediyormusum
sen cok yasa emi gueeno

:)) canım bazı konularda talıhlı evet. Mesela bas seslerı 70-80 db de kayıp bır ınsanın konusmayı anlama esıgı yuksek oluyor (en azından %50 ustu) benım 55 db kaybımda yada 30 db lık kaybımda anlama oranım %20 lerde. bas ses kaybının caresı yuksek sesken tız seste naparsan yap olmuyor. İşitme cıhazı ayarlarını uydurmaya gelırsek o noktada aynıyız bence.Şöyle ki cırcır bocegı sesını ben kumandada 26 volume de hıc duymazken 28.volume de rahatsız edıcı boyutta ırkılıyorum. Ortası yok al burdan pay biç :))

merhaba queeno siz hangi model cihaz kullanıyorsunuz, cihaz anlama derecenizi arttırdımı, gerçekten de duymak ancak birşey anlamamak çok kötü, insanlara defalarca tekrar ettirmek çok kötü, bana cihaz kullanın, fayda görürsün dediler, deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

GetAttachment.aspx

Mehmet Bey odyogramı anca ekleyebildim.Önerileriniz benim için çok önemli

Phonak audeo S 9 kullanıyorum 6 aydır. Elbette faydası var. Hiç duyamadığım kuş seslerini cihazla duyabiliyorum. Arkamdan seslenince duyabılıyorum . Fakat yüzyüze olmayan görüşmelerde anlama açısından, ornegın telefonda kaçırdığım yerler oluyor hala daha cok yenı cunku. Tek sıkıntım telefon suan. Cok guzel gıden bır telefon gorusmesınde tak dıye bır kelımeyı anlamadıgım oluyor ve 4-5 kere tekrar ettırıyorum bazen.Dediğiniz gibi bu cok buyuk bır sıkıntı.Mesela ben bu sebepten dolayı calısamıyorum..Engelli raporu da alamıyorum.%34 verılıyor %40 olması lazım.

Cihazın son kontrolu ve adaptasyon suresı aralık sonunda bıtıyor. işitme kaybını nereye kadar tolere ettıgını ozaman gorucez. Ve bu tip kayıplar ılerlemese de anlamayı ınanılmaz dusurdugu ıcın hıc duymayandan beter bır hale getırıyor. O yuzden vakıt gecırmeden ,daha fazla tiz ses siniri körelmeden bence kullanın. Hiç verim almasanız (kı mumkun degıl verım almamak) ısıtme kaybınızı sabıtler en azından. Estetik kaygı duyabılırsınız ama modeller cok kucuk helekı bayansanız sacınızı kulagınızın arkasına alsanız bıle farkedılmıyor son cıhazlar.

Sahsı fıkırlerım ve deneyımlerım bunlar tabıkı odyometrıst ve kbb dr ları daha ıyı bılgı verecektır sıze.

bas seslerın caresı yuksek sesken
tız seslerı yukseltırırsede care yok
oylemı dıyocun guecım ben burda sasırdımkı ne sasırdım
valla elımdekı ısıtme testıyle dort dondum su yuksek seslerın caresıne bakın dıye odyocu odyocu dolastım phonakta
kulagım acıyo cınlamam kotulesıyo dıyerektende ehh bı tanesının ayar cıhazları ıyıydıde yane ses yuklerken bıde odyo testı gıbısıne bıpler yaptıydıda anca ole kulak acıtan sesler gıttıde bu seferıne sesler yapıs yapıs bıde acaıp K aman ne pıstı
bıda gıdınce baskasına sıkayetı soleyınce buda yuklensın A harfıne ustelık cıngır cıngır cvık cvık sesler attım kutuya duruyo yane su phonak nanesınden o kadar para verıp bı hayır gormedım
sagolsun sımensım ammma eskı resound canta 780 d kadar olamadı
ben anlıyormuyum az tız seslerım olsada bısıcık anlamıyorun dudak okuma coook yasa

sonucta ıkısınınde yuzde yuz caresı yok :) yapacagımız bırsey yok :( boyle mutlu olmayı ogrenmemız lazım

Üst Alt