Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Konuşurken konuşacaklarımı unutuyorum! Ne yapabilirim?

Konular
28
Reaksiyonlar
2
Merhabalar herkese,

Ben son 1-2 aydır çok unutkanlık yaşıyorum. Cümle kuruyorum bir an duraksıyorum ve ardından cümlemi unutuyorum. Örnek veriyorum örneği neden verdiğimi unutuyorum veya arkadaşa buluşalım diyorum 10 dakika önce bunu unutuyorum. Ve yoğun bir baş ağrısı var. MR filmi çekildim yazın temiz çıktı. Son 2 haftadır neredeyse aralıksız ağrı kesici içiyorum başka türlü baş edilmiyor bu ağrılara. Çok plan, strest yapıyorum. Derin düşünüyorum davranışlar karşısında.

Çok geçmiş olsun bi nöroloji uzm. na gitsen iyi olur.

Psikolojik olabilir. Yada kafaniza taktığıniz başka şeyler var bu da hafızaya etki ediyor

Derin düşünceye sahibim. En ufak hareket veya hareketimi düşünüyorum iyi niyetli mi kötü niyetli mi yaptı veya anladı diye. Doğrusunu doktora gidince öğreneceğim teşekkür ederim.

vakanüvis_faruk..hocam bir de ,unutkanlık zihinle ilgili olan b12 ve D vitamini seviyelerine baktır derim yukarıda arkadaşların önerilerine ilaveten...geçmiş olsun.

Ağrı kesiciler unutkanlık yapabilir.

Bol bol oku (kitap, gazete, dergi vs..) kardeşim, hem kelime hazinen gelişir hem hafızan...

deathless çarşamba test yapacağız o zaman kesin belli olur dedi. Ama kan sonuçları bunu anımsıtıyor dedi.
Ata_Türk hergün düzenli kitap okuyorum ve bir saatte İngilizce kitap okurum ayrı olarak. 4-5 senedir düzenli kitap okuma alışkanlığım var.

o bendede var konusurken unutma
15 senelik iş tecrübelerim gitti işe yeni başlamış gibi oldum
bir dönem yoğun yaşadığım stress ten
psikoljik dediler 4 sene ilaç ictim hastalık devam
calışamaayınca diğer hastalıklarımla ilgili rapor cıkardım
iş yeride işten cıkardı git emekli ol
emekli oldum ama hastalık devam
beyin mr cektir dediler korktum cektirmedim
ameliyalık durum cıksa olamam diye kaldı
ama cok zor durum
Allah düşmanıma vermesin
başına gelmeyen bilmez

hafizayi güçlü tutmak için egzersiz amaçlı bulmaca cozebilirsiniz...satranç oynamak çok iyi gelir❤ ...ve de okuma ...gazate...kitap ...falan ....canlı tutmak gerek beyni ...ya da eğer unutkanlığa sebep olan vitamin eksikse onu besinlerden almak gerek ...😌

soneman geçmiş olsun sizlere de. Ben mr çektirmiştim bu kadar sık olmadan önce baş ağrısından dolayı da temiz çıkmıştı.
doğaevrim teşekkür ederim, deneyeceğim.

fiziksel engelinzi varmı yokmu bilmiyorum, ama unutkanlık ve derin düşüncelerden uzaklaşmanın en iyi yolun şehirden uzaklaşıp doğaya karışmaktır çıplak ayak ile toprak üzerinde saatlerce yürümek, size çok iyi gelecektir.

Her şeyi unutun gitsin....Bu daha iyi.Örnek vermeniz de gerekmiyor.Zaten anlayan yok ki....

B 12 vitamin eksikliğinin belirtisi de olabilir kan değerlerine baktır derim.

Dediğiniz de haklısınız ama okuduğum bölüm iyi bir hafıza istiyor, arkadaşlık ilişkilerimde sıkıntı çıkıyor verdiğim sözleri unutuyorum çünkü. :)

D vitamini ve demir eksikliği varmış. Bunlar sebep olur mu?

Üst Alt