Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Konversiyon depresyon ve işitme kaybı için hangi oranda rapor verilir?

ozlem_oncl_026

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba foruma yeni üye oldum benim durumum biraz karışık nerden başlıyacımı bilemiyorum

benim daha önce konuşmadan kaynaklı engelli rapor hikayem oldu baya bi uğraştırmıştı beni ama gene de düşük verdiler yüzde 28 sürekli rapor aldım.
bu benim işime yaramıyor ben kamuda çalışırken 12 yıl hizmet verdim beni yapamıycağım bir işe sevk ettiler çok yalvardım çok uğraştım danışmanlık hem hasta yönlendirme gibi görevlere verdiler ben zaten konuşma güçlüğü çeken bi insanken o kadar alay edici küçük düşürücü durumlara maruz edildim ki eşim artık orda durmamam gerektiğini ve evlilik sebebiyle tazminatlı çıkış yapmak zorunda kaldım bi nevi istifaya zorlandım.

şu sıralarda engelli raporumu tamamlatmak ve tekrar kamu kurumuna atanmak çabasındayım zor bisüreç ama çok hırs yaptım inanın benim şuan engelli raporumu da kaybettim evrak olark göster deseler onu da bulamıorum 4,5 yıldır bu iş yerinde yaşadığım sıkıntılardn ötürü konversiyon depresyon tedavisi görmekteyim 1,5 yıl ilaç kullanmadım son zamanlarda iice arttı
sağ kulağımda sürekli bitmeyen 7 24 cızırtı şeklinde ses var bazen bu ses yükselio yükselio çat die bi durum oluo ya ozmn bayılmış oluorum yada nöbet geçirio oluorum çok sık değil 6 ayda bi bazen 3 ayda bi bu durum tekrarlanıo 1,5 yıldır ilaç almıorum

yeni evliyim diede bebek düşündüğüm için ilaca bağlıda kalmak istemedim açıkcası.

malulen emeklilik durumum ne olur bide psikyatriden mi girmeliyim kbb den mi onu bilemedim aldığım raporun üstüne eklenir mi bu durum sağ kulağ kanalı çok dar ve sinirlerde yıprnma olmuş demişti bi drum erken doğumun bana verdiği zararlar bunlar

bilenler yardımcı olursa sevinirim.

ozlem_oncl_026
Soru soran arkadaşlar, soruları kısa tutarlar ise cevap verecek olan arkadaşlar da sıkılmadan soruyu okuma şansı bulur diye düşünüyorum:)

Sorunuza cevap vermeye çalışalım;öncelikle gerek fiziksel olsun gerek psikolojik olsun, konuşma bozukluğunuz olduğu halde, sizi mecbur tutup hasta karşılama ya veren,her hangi kuruluş olursa olsun onları şiddetle kınıyorum...

Önceki aldığınız rapor zaten işinize yaramıyor, dolayısı ile tekrar heyete gireceksiniz, kulak ve işitmenizle ilgili rahatsızlığınızı işitme testi ile gerekirse radyolojik tetkiklerle kbb değerlendirecek tir(Konversiyon bozukluk)bu rahatsızlığın bir çok değişik tipleri var, size depresyon denilmiş, toparlarsak işiniz biraz zor gibi, temennim oki umarım %40 alırsınız/Geçmiş olsun...

Tesekkür ederim farkındayım biraz uzun oldu hakkınızı helal edin.arastırma içindeyim ne yazıkki iş ortamım kamuda olsa sorunlu bir ortamdı artık yapamıycagımı anladıgım için çıktım zaten bu konuda ne hakkım var onuda bilmiorum şuan için benim gibi olupta rapor alan arkadaslar varsa yazarsa çok sevinirim bayram dönüşü tekrar heyete gircm inşalah biraz zorlu bi sürec bu biliyorum

Sizin durum vertigoya benziyo kbb gittinizmi

Başın dönüyomu dengeni kaybediyonmu

Vertigo değil benm kbbye çok gittim en son sağ kulak kanalı çok dar ve sinirlerde zedelenme olmuş denildi hafif derece işitme kaybım oldu belki şuan artmıştır hiç baktırmadım yakın zamnda nereye elimi atsam tıp gereğini yapmıo ama iş engelli raporuna geldimi elimiz ayagımız düzgün die komik komik engelli raporu verilio keşke ameliyat deselerde bende raht raht işimi gücümü bulabilsem bi iş başvurusunda ilk olan diksiondur kulaktır duyumdur. İlk buna bakarlar sonra tecrubene bakarlar ugrasıcam kafaya koydum şu bayram bi geçsin

Nörolojiye görün bide

Beyin emarı çekildinmi kulak yada

ozlem_oncl_026...herşeyden önce bir insana bu kadar bile bile zulüm eden kim varsa şu mubarek günler de allah onları bildiği gibi yapsın!!..özlem hanım çalışmanıza esas prim gün yıl vs..durumlarınız tamam ise,ki umuyorum ki gerekli rapor ve oran da alırsanız malulen veya engelli emekli olmanız çok daha iyi gibi(eğer hırs yaptım dediğiniz yerlere giremesseniz tabii ki)...geçmiş olsun kolay gelsin..

Benim bütün tettiklerim tıp fakültesinde yapıldı 6 ay tanı koyamadılar beyin emarından tutunda ayak sinirlerine kadar baktılar sonuç yok en son ben çareyi psikayatri profuna çıkarak buldum ana bilim başkanı rica minnet benim sorunum ne die yalvardım oda bikaç tettik yaptı epilepsi değil korkma ama benzio o yüzden anlaşılamıo durumun dedi konversion depresyon tanısı konuldu4 5 yıl çok yüz dozlardan ilaç başlatıldı dokunan ilacı içmedim cımbaltaya indiler yinede fayda olmadı içsemde içmesemde rahatsızlık vücuttan silinmedi sadece ilaçlarla nöbetleri durdurmaya çalıştılar 4540 gun primim var 12.5 yıl temennim malulen emekli olmak hakkımı yemezlerse inşalah.

Nöroloji doktoruna gitmen lazım profösör uzman yada dalında iyi birine

Pskiyatri bilmez epilepsiyi

Beyin cerrah yada nöroya gitcen

Epilepsi varsa şayet içtiğin pskiyatri ilacının faydası olmaz

Geçmiş olsun iyileşirsin işlh

Nörolojiye de girdim siz anlamadınız sanırım bütün herseye bakıldı diorum zaten bütn birimlerin proflarına görüştüm genel tüm tettikler yapıldı epilepsi değil dediler

Hanım efendi, gereken tetkikler yapılmış ve (Konversiyon depresyon)denilmiş.Evet doğrudur Konversiyon depresyon da fiziksel bir hastalık olmaz, epilepsi bulguları gözlemlenir, geçici nörolojik (Konvülsiyon) atakları olabilir ancak epilepsi değildir, taklit eder, yani tamamen psikiyatrik bir durum.Kulak la ilgili çok ciddi bir durum yok gibi, Konversiyon bozuklukta rapor oranı çok düşük olur.yani her iki rahatsızlığınız %40 olacağını sanmıyorum.siz yinede heyete girin, belki düşündüğümüz gibi olmaz ve %40 alırsınız...

Bende tam tersini savunuorum epilepsideğil bu sıkıntı tamamen kulak kaynaklı oldugunu düşnüorum 7 24 bitmk bilmeyen cızırtı ve ses anorml şeklde yükselme oluo nöbetler öle başlıo zatn yuzde 28 var benm sürekli onun üstüne eklemek derdim

Sizin düşünmeniz önemli değil, bütün tetkikler yapıldı ve(Konversiyon depresyon)teşhisi koyuldu dediniz.ben Konversiyon depresyon la ilgili yorum yaptım, Konversiyon depresyon tanısı almanız için tariflediğiniz şikayatlerin olması lazım zaten/Geçmiş olsun...

Son düzenleme:
Estağfurullah,rahatsızlık vermediniz;bildiğimiz konularda cevap vermeye çalışırız, Hastalık ölcütlerine göre sağlık bakanlığının belirlediği bir cetvel var, bunun dışına çıkılamıyor maalesef...

Anlaşılamadım sanırım o yüzden öyle dediydim bende farkındayım konuşma için doktorum yüzde 70 vermişken bakanlıktan yüzde 28 olarak döndü yani benim kanaatimce burdada hakkım yendi itiraz üzerine itiraz ettim sonuç aynı benim kızgınlığım hem sorunuma çare üretmiolar hem beni engelli olarakta görmüolar beim bütün sıkıntılarım annr karnında kan zehirlenmesi sonucu erken doğumun verdiği küsurlar bunlar kendi işimdede verimli olamadım bugun kpssye girsem ben yine bu sıkıntıyla karşılacam peki nasıl emekli olucam sinirlendiğim üzüntüm bundan bununda işte bana gerek sinirsel gerek psikolojik yan etkileri oluo ve herkes gibi kolay atlatamıorum bu sıkıntılarımı gitsem yine hüsran olcak die endişemde varkalkarlar bu sefer aldığım sürekli raporu süreksiz yaparlar yaparlarda yaparlar

Üst Alt