Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Konya Engellisine İşte Böyle Sahip Çıkıyor!

Durakoglu

Üye
Konular
31
Reaksiyonlar
0
Konyada yaşayan engelli bir birey olarak çok sevdiğim memleketimin biz engellilere layık gördüğü TÜRKİYE SAKATLAR DERNEĞİ KONYA ŞUBE BİNASI
evet arkadaşlar resimlerde gördüğünüz Konya sakatlar derneği binasıdır yanlış görmediniz belki aklınızdan şunları geçiriyorsunuzdur bu nasıl bir bina yoksa burası çok af edersiniz hayvan barınağımı yada bir depomu gibi düşüncelere girdiniz yanlış duymadınız ve görmediniz burası biz ortapedik engellilerin dernek binasıdır yazın sıcakta yanıyoruz kışın soğukta donuyoruz.. haa birileri belki şöyle diyebilir yanıyorsan ve donuyorsan çıkma arkadaş.. varsın desinler bizleri adam hesabına alana kadar bazı şeyleri görmeyenlerin gözüne,gözüne sokacağız..
işin garip tarafı ise şudur Konya kenti engelli kenti seçilmiştir ve Konya büyükşehir belediye başkanı bu durum için ödül almıştır :) ben çok merak ettim bu binayı görüptemi ödül verdiler..? ama sanmıyorum birileri ödül alır herhangi bir şehir birinci seçilir ama ne olursa olsun olan biz engellilere olur yapmayın bunu Allah aşkına ayıptır günahtır siz Büyüklerim istemesenizde bizler buradayız gözünüzün önündeyiz bizi görmezden gelmek sizlere hiç bir şey kazandırmaz..
1-2.jpg

2-1.jpg

engelli-merkezinde-yangin-tatbikati-3266198_o.jpg
150520120351361874145.jpg
walla biz çok şanslıyız alanya engelsiz park yaşam merkezi burası il değil konya gibi

RUHİ;

evet siz bayağı bir şanslıymışınız demekki sizin büyükleriniz sizlere insan gibi değer veriyor..
teşekkürler resimleri paylaştığın için belki birilerine örnek olur.

fark edermi ki mami orda belediye yok mu sahip çıksın

Mami Junior;

Ne fark eder koskoca Konya kenti bu işi çözemezmi..? diyelimki derneğin bütcesi yok Belediye bir bina yapacak kadar deyilmidir.. ve özelde bir durum var konuda yazmamışım bu günkü sayın Konya büyükşehir belediye başkanı 4 (dört) yıl önce size bir bina yapacağım diye söz vermiş.. işte bize verilen değer

verilen sözler ne zaman yerine getirildi ki Güzel Konya'ya Yakışmamış bu dernek şubesi

evet yakışmıyor inşaallah sesimizi bu siteden de duyuracağız

tekerlekli andalye tamirhanesi sandım ilk baktığımda af buyrun o başkanada yazıklar olsun yerinb dibine girsin size iyi bir dernek yaptırmadığı için

Arkadaşlar bu işler devlet desteksiz zor yürür onu anlatmak istiyorum.

Anladıgım kadarıyla, dernek zamanında öyle bi yer açmış ancak maddi imkansızlık vs. üzerinde durulmamış öyle harabe gibi bi yer olarak duruyor.

Yine dernek yetkilileri valilik , belediye vs. ile irtibata geçip adam gibi bir yer yaptırabilirler kanısındayım.

gönüllerin şehri evliya şehri güzel KONYA bu yazık çok yazık belediye başkanı bunu görmüyormu.ama doğru gören gözler
bazen görmez olur.bazen sağır bezen dilsiz.hiçbir sebeb bu durumun böyle olmasını haklı göstermez.
konyalıar uyanıııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııın.

Mami Junior;

zamanında dediki büyükşehir belediyesi buradan çıkın burayı yıkacaz tamam dendi. yer gösterin ee yer yok ee ne yapacağız ee bekleyin yapacağız :) Allahtan direnildi çıkılmadı. neler yapılmadıki bü 4 yıl söz içinde yaşlılar lokali kadınlar lokali emekliler lokali hertaraf lokal doldu her biride lüks sayılacak şekilde inşaa edildi.. bir çok kişi ile irtibata geçildi belediye başkanları millet vekilleri hatrı sayılır kişiler vs. vs. herkes geldi herkes gördü herkes tamam dedi ama sözde kaldı tabi bizler aciz zavallıyız ya kandırıyorlar yazık işte.. gayrı ben bilmiyorum hüküm nedir nasıl işler :)

Durakoglu;

Neyin direnmesi bu onu anlamadım, adamlar orayı yıkıp yenisi yapıcaz demedilermi ?

Mami Junior;

olaylar şöyle gelişmezmi..? bir yeni bina yapılır denirki tamam binanız yapıldı geçebilirsiniz hatta gösterişi sevdiğimiz için törenle açılır.. bizde geçeriz belediyede eski binayı yıkar.. normali budur yapacak olan belediye yıllar önce söz vermiş size söylüyorum muhammet bey yapmazmı binayı..? demekki güven sağlamamış belediye sokakta kalacağımızı anlamışızki eski binayı vermemişiz.. şuanki binayı kullanmaktaki amacımız yaklaşık 2000 üyesi olan dernekte hergün çarşıya çıkan aktif 300 üye var bunlar işlerini halleder gelirler derneğe akülü araçlarını doldururlar bir çok kişinin resmi evrakları oraya gelir onları alırlar bunları geçelim birbirimizi özleriz :) tek buluşma noktamız o eski bina ne yapalım başka bir alternatif yok.. sizin bir öneriniz varmı..?

Normali odur diyemezsiniz, adamlar belki oraya yapmak istiyolar yada oraya yapmaları gerekiyor.

Kusura bakmada orda buluşcağınıza gidin bi çay bahçesinde buluşun daha iyi :)

Birde dernek yöneticilerinin bunu bu zamana kadar halletmesi gerekirdi diye düşünüyorum.

Engelliler için önem arzeden bi yerse görüşmeye devam edin valilik , belediye falan..

Mami Junior;

Yok hayır oraya yapmayacaklar orayı yıkıp yeşil alan yapacaklar.. neden çay bahçesinde buluşalım efenimm ortalama hergün 100 ün üzerinde akülü araçlı insan sığarmı oralara dernek bizim adresimizdir vede olmalıdır.. evet size bir noktada katılıyorum dernek yöneticileri bu durumu çözebilirlerdi ama malesef yapamamışlar..

yaaa siz konyalılar amma şanslısınız izmirde engellilere özel yer sadece inciraltı ve aliağada var engelli otobüsüne engelliler binemiyor engellilere özel kaldırımlar işgal edilmiş durumda konyalı arkadaşlar şanslısınız değerini bilin konyanın.

Üst Alt