Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Konya'da belediyenin verdiği neredeyse tüm hizmetler engelliler için ceza gibi! [Görüş]

SONHAN

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
MERHABA, BEN KONYADA YAŞAYAN TEKERLEKLİ SANDALYE KULLANAN BİRİ OLARAK KONYADA HİÇ BİR BELEDİYE OTOBÜSÜNDE ASANSÖR SİSTEMİ OLMADIĞI İÇİN YAKLAŞIK 7 KM YOLU AKÜLÜ ARABAMLA GİDİYORUM. VE SARJ SORUNU YÜZÜNDEN GİTTİĞİM YERDE KALIYORUM :D
AYRICA ŞEHRİN BÜYÜK TAŞIMA YÜKÜNÜ ÇEKEN TRANVAYA DA BİNEMİYORUM VE EN ÖNEMLİSİ TÜM TREN YOLLARININ ALTINA YAPILAN ALT GEÇİTLERE NEDEN ENGELLİLERİN GECEBİLECEĞİ BİR YOL YAPILMIYOR, ANLAMIYORUM. BİR İKİ YILDIR YAPILAN YAKLAŞIK 10 ADET ALT GEÇİTTE NEDEN ENGELLİLER İÇİN BİR GİDİŞ YOLU YO.K BEN ORALARI ARTIK SIRAT KÖPRÜSÜNÜN DÜNYA VERSİYONU OLARAK ADLANDIRIYORUM VE AYRICA ŞEHRİN TAM MERKEZİ OLAN ALADDİN TEPESİNİN ETRAFINI CEVRELEYEN KALDIRIMLARDA NEDEN ENGELLİLER İÇİN UYGUN İNİŞ ÇIKIŞLAR YOK. YAKLAŞIK HER 3 AYDA BİR SÖKÜLEN O KALDIRIMLAR NEDEN ENGELLİLER İÇİN DİZAYN EDİLMİYOR VE YİNE NEDEN ENGELLİLER İÇİN ŞEHİRDE BİRTANE BİLE LAVABO YOK?

BU KONUDA EĞER BİR ÇÖZÜM GELMEZSE BİR WEB SAYFASI YAPIP YADA YAPTIRIP OTOBÜS VE TRANVAY RESİMLERİNİN ÜZERİNE BU ARAÇLARA ENGELLİLER BİNEMEZ BU ŞEHİRDE ENGELLİLER İÇİN LAVABO
BU vs. vs GİBİ YAZILAR VE RESİMLER KOYMAK İSTİYORUM

HER KALDIRIMA GELDİĞİMDE BİRİLERİNİN YARDIMINI BEKLEMEK İSTEMİYORUM VE HER ALT GEÇİTTE ACABA ARKAMDAN GELEN HANGİ ARAC ÇARPACAK KORKUSU ÇEKMEK İSTEMİYORUM

SON OLARAK TRAJİ KOMİK BİŞİ ANLATAYIM. GECENLERDE SAĞLIK OCAĞINA GİTMEM GEREKTİ, 3 TANESİNE GİTTİM .NEDENİ İSE HEPSİ MERDİVENLİ OLMASI. KOMİK TARAFI İSE MALESEF SEDYE GİRECEK ŞEKİLDE İNŞA EDİLMEMİŞ OLMALARI! HANİ ALLAH GÖSTERMESİN SEDYEYLE FALAN SAĞLIK OCAKLARINA GİTMEYİN

BİRAZ UZUN OLDU AMA BU KONUDA NELER YAPABİLRİM YARDIMCI VEYA YOL GÖSTERECEK BİRİSİ VARSA YAPMAYA CALIŞACAĞIM....

oğuz abim bundan iyi anlatılmazdı süper bi şekilde anlatmışsın evet halkız ama haksız sayılacak derecede halk :?: yanlız burda haklarını yemeyeyim sağlık ocakları nispeten iyi yani bizim baglı oldugumuz sağlık ocagı değilsede prefabrik olanlara girebiliyorum sagolsunlar şimdilik sen bize baglı değilsin git demediler :D:D:D ama o kaldırım alt ve üst geçitler devlet binaları vs.. yani haklın ortak kullanım amacı güden binalar ben o binaların içinin neye benzedigini bile bilmiyorum
neden acaba çokmu ilgisiz kültür arayısından yoksunum yoksa mahrummu ediliyorum :!: :!:
yol yordma gelince hani kelin ilacı olsa derler ya işte o misal abim :?

sana bi tavsiye istanbula taşın :lol:

basari istanbul uzak birde ben kalabalığı sevmem :D
birde ben istediklerimi kendim için istemiyorum inanki buralar engelliler için pek iç açıcı değil :(

OĞUZ ABİ SANA BU KONYADA EN YÜREKTEN KATILANLARDAN BİRİYİM (EMRAH) EN BÜYÜK SORUNUMUZ BU KONYADA HİÇ BÖYLE BİR OLAY YOK HERYER BİZE EZİYET BİZİM YASAMIZ VARDI HANİ ÇIKTIDA SAHİPLENEN OLMADI YAZIK HANİ O YASADA YAZAN GEÇİCİ MADDE VARDI 7 YIL İÇERİSİNDE HER YER BİZE AYARLANACAKTI NEREDE KALDI HEP FASA FİSO BAŞKA BİR ŞEY YOK NEYSE OLUR BAKALIM NE YAPALIM...

Demek ki Konyada da insana dair duyarlılıklar yok. Sahi bu ülkede insana dair duyarlılıklar olmayacakta kime olmalı en azından bunun cevabını bir öğrensem. Bilen var mı?

emrah konyayı ve konyanın sorunlarını dile getirme cesareti galiba kimsede yok biz sadece çok acil olanları dile getirdik ama daha fazla bişiler yapıp istediklerimizi yaptırmak için cabalamalıyız bu sitede sanki sadece iki konyalı var yada diğerleri hayatlarından memnunlar mı acaba ?????*

7-8km'de şarj bitececekse akülü aracının işin var kardeşim. Mutlaka "jel akü" edin, 30-40km hiç başın ağrımaz ayrıca bu tip araçlara uygun en uzun ömürlü akü tipidir.

bir konyalı olarak size katılıyorum arkadaşım ama bu bir konyada değil türkiyenin her yerinde aynı,biz engelliler konusunda değişen birşey yok
hep aynı hep aynı

dante konuyu biraz acarmısın nereden ve nasıl edinebilirim

dante 7 km sarj dısında sorunlarda getiriyo çünkü araçlarımızın ortalama hızı 6-8 km yani 7 km gitmek yaklasık 1 saat demektir dönüş içinde 1 saat...... hadi sarj yetti günlük 2 saat fazla değilmi...?

SONHAN' Alıntı:
basari istanbul uzak birde ben kalabalığı sevmem :D
birde ben istediklerimi kendim için istemiyorum inanki buralar engelliler için pek iç açıcı değil :(

sende bursaya gel ne olursan ol gel :mrgreen: yeşiliyle meşhur 70 bin evliya yatar burada :wink:

SONHAN' Alıntı:
dante konuyu biraz acarmısın nereden ve nasıl edinebilirim

En yakın akü satışı yapan yerden akülü sandalyen için jel akü kullanmamı önerdiler diyerek detaylı bilgi alabilirsin.

körfezli80' Alıntı:
dante 7 km sarj dısında sorunlarda getiriyo çünkü araçlarımızın ortalama hızı 6-8 km yani 7 km gitmek yaklasık 1 saat demektir dönüş içinde 1 saat...... hadi sarj yetti günlük 2 saat fazla değilmi...?

Benim kullandığım araç bir standing frame, kısaca izah etmek gerekirse akülü sandalyeler içinde en hantal ve ağır model diyebiliriz. Ortalama 11km hız yapıyor, Meyra ve muadili araçların 13km hatta cihazın programından 14-15km hıza çıkartılabildiğini duydum. 10km hız idealdir neticede bir akülü araç için. Bunun üstünde hız yapmaya kalktığınızda zaten ön tekerlekler sarsıntı yapıyor genelde, yani pek konforlu bir sürüşünüz kalmıyor. Uzağa gidip gelecekseniz akülü sandalyenizle, yolda geçen zamanı dert etmek yerine bir başkasına ihtiyaç olmadan katettiğiniz yolu, ulaştığınız noktayı düşünerek sevinmeli :)

Üst Alt