Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kör nokta ek ayna gibi cihazlar tertibat olarak geçiyor mu?

encin1907

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Kör nokta ek ayna gibi cihazlar tertibat olarak geçiyor mu ??

encin1907

Eğer ehliyet engelli ehliyetiyse ve bunlar kodlara bağlı olarak yapıldıysa geçiyor. Ancak maliye kabul etmiyor, sadece vergi mahkemesi yoluyla izin alınabiliyor. İşitme engelli bir arkadaşımıza bu şekilde onay aldık.

bu konu hakkında vergi dairesi ile görüşme yapmıştım aracı hareket ettirici tertibat yoksa indirim sağlanmaz demişlerdi yoksa bende bu kodu aldım mevcut aracımı performansını düşürmek istemediğimden ve motorsiklet ehliyeti istediğim halde kullanamazsın kodu verildiğinden ehliyeti yeniletmedim eski tiple son güne kadar devam

Hocam sizin dava danıştaydan geri döndü mü ? Benim engelli ehliyetimde bu kısıtlı kodlar mevcut. Maliye kabul etmese dava açsak kesin kazanır mıyız

encin1907

Bizim dosya henüz dönmedi ancak Danıştay'ın bu konudaki kararları hep lehte olduğundan kararın bozulacağını düşünmüyorum. O nedenle kazanma ihtimaliniz çok çok yüksek. Henüz bu konuda kaybedilmiş bir dava duymadım ve bilmiyorum.

Dava ortalama ne kadar sürüyor. Cevaplarınız için teşekkür ederim

encin1907

Dava 6-8 ay arası sürer. Ancak yürütmenin durdurulması kararı verilirse (bu kesin değil, mahkemesine bağlı olarak bazen veriliyor bazen verilmiyor) 2 ay içerisinde onay alabilirsiniz.

16Caner16
O zaman yenı etmediniz ise ozel hastaneden alın 2 sene sonra başvurun işitme engelli motor ehliyeti alamaz diye bir şey yok. Yonetmelikten haberi olmayan kesımın verdiği karar bu. 78 kodu bedensel grubuna verılen kod olmasına rağmen işitme kesımıne ordopedi mualemesi yapılması ayrı bir dert.

ötv indirimi hareket ettirici aksam olarak kabul ediliyor, gaz,fren ,debriyaj,vites vs
diger türlü gözlük,ek görüş ayna kamera vs sistemleri aracı kullanabilmek için gerekli koşul olarak geçiyor

Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı raporuma ilaveten ehliyet komisyonundan 10.02 ve 78 kodlarını eklettirdim. Ötvsiz araç alabilir miyim ??

Üst Alt