Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kornea nakli sonrası askerlik işlemleri..?

sonercan123

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
2 gözümde karatakonus hastalığım var.sağ gözümden cross linking ameliyatı oldum.yani hastalık ilerlemesi durduruldu.Sol gözdende kornea nakli oldum dikişler alındıktan sonra sol gözde katarakt ve astigmat tespit edildi ve katarakt ameliyatı oldum.kornea nakli olan gözde fazla bi değişim olmadı katarakt ve astigmat yüzünden..yani gözlerimde haşa bozukluk var.Bu durumda askerlikten muaf durumum nedir konuyla ilgili bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim..

Keratokonus bende de var. 2011 yılında henüz hiçbir tedavi işlemlerine başlamadan askeri şubeye gittim. Muayene eden kişiye keratokonus oldugumu söyledim. Hastaneye sevk ettiler. Oradaki doktor muayene etti. Muayene sırasında sol %50 sağ ise %10 görüyordu. Muaf oldum.

Sen kornea nakli olmuşsun ve hala sıkıntı çekiyorsun. sağ göz cross olan şu an kaç görüyor. Muhtemelen muaf olacaksın. Keratokonus çok sinsi bir hastalık tedavisi çok uzun sürüyor. %100 de iyi olacak diye de bir şey söyleyemiyorlar.

Ben geçen sene sağdan kornae nakli oldum 3 ay önce de dikişleri aldırdım. Kartal eğitim araştırmada oldum. 1.5 yıl sıra bekledim. Siz nerede oldunuz acaba. Cross sonrası gerçekten hastalık durdu mu? Cross olduktan 6ay sonra mutlaka kontrole gidin. Ben cross öncesi %50 görüyordum o gözümle şimdi %35 bana da hastalık durdu demişlerdi sevgili doktolarım ama gözümün görme keskinliği ve oranının düştüğünü farkedebiliyorum.

Ne yaptın?

Bu konuda benzer deneyimi olan arkadaşlar da yazarsa çok yararlı olur

Üst Alt