Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Korona virüsünden dolayı memurluktan ayrılıp prim ödeyerek emekli olma şartları..?

Members

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Bir konuda yardımınızı istiycem.

Abim kamuda memur. OF %80 engeli var. İşe başlayış tarihi 6 Eylül 2010 korona Virüsünden dolayı usulune uygun bir biçimde memurluktan Ayrılmak istiyor.
Memurluktan ayrıldıktan sonra primlerini biz ödemeyi düşünüyoruz.Yasal süreyi doldurmadı.Sgk primleri hakkında bilgi verebilirmisiniz.Alt ve üst limit nedir.???Yasal süreyi doldurmadı.Kaç yıl prim ödememiz gerekir.

15 yıl 3960 prim gün sayısını doldurmanız gerekir.
Prim miktarları esnaf, çiftçi, ek5 tarım vs olmasına göre ufak farklılıklar arz etse de asgari 900-940 TL civarında olup azami miktar 9 milyona kadar çıkar, bu sizin tercihinize bağlı.

Ufukalp

Henüz yasal süreyi doldurmadı. 15 yılı yani Mebbisde 10 yıl 8 ay gözüküyor.Geri kalan süreyi Memur olarak primlerini ödeyebilir mi ???

Members hayır memur olarak diye bir şey yok, o mümkün değil.

Ufukalp

Yardımın için sağol bu Pandemi sürecini izleyip karar verecez.Abim ak ciğerlerini %30 kullanıyor

Members
Abin gibi yüksek risk grubundaki kronik hastalar için idari izin devam edecek, sonuna kadar denemeden bırakmayın.

Zaten 3960 günlük prim 11 senede doluyor (11×360=3960). Hiç birakmasin memuriyetini. 2 ay icin kayba ugramasin.
5 seneyi dolduran memurlar 1 yıla kadar ücretsiz izin alabiliyor ve bunu iki seferde kullanabilirsiniz. Madem sigortasını dışarıdan yaptırmayı bile göze aldınız o zaman 6 ay ücretsiz izin basvurusu yapsın. 6 ay sonra durum iyiye gitmezse 6 ay daha alır. Bu izin süresince maaş alamaz, sigortası yatmaz ama siz isterseniz dışarıdan sağlıktan yararlanmasi icin gss yatirabilirsiniz.
Umutsuzluga kapılıp işinden olmasın.
Çok geçmiş olsun. Zaten şu an idari izin devam eder ve tüm özlük haklarını eksiksiz alır. Yakmayin bosu bosuna.

Aynen gul2011 e katılıyorum. Paranoya işe başlarken sağlıklı olsaydı belirtirdi diye düşünüyorum, o yüzden malulen emeklilik konusuna girmedim.

Members
Emeklilikten sonra çalışamamaktan başka bir dezavantaj olacağını sanmıyorum. Her ne kadar malulen emekli maaşı düşük olur algısı varsa da hemen hemen aynı maaşlar bağlanmaktadır. Eğer emeklilik sonrası çalışma düşünülmüyorsa malulen emekli olmayıp senelerce beklemenin pek bir anlamı yoktur.

Ufukalp

Sayın Ufukalp

Malulen emeklilik başvurusu (devlet memurları için) nasıl yapılır? Başvuru adımları nelerdir? Omurilik felçliyim. Engel oranım %80. Toplam hizmetim yedek subaylık görevim de dahil 10 yıl 9 ay.

Members çalıştığınız kurumun ilgili bölümüne başvurun.

2.kez idari izinli olan ( gerçekten kronik hastalığı olanlar )memurların malulen emekli olma durumları varmış.Bu konu hakkında duyum alan varmı ?

rainman57
bence söylenti neye göre olacak atıyorum 2 3 sene primi olan var onlara nasıl bi sistem yapılacak 10 sene den 860tl aylığa bağlanan varmış diyorlardı forumda bilmiyorum hakkımızda hayırlısı.

Üst Alt