Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Koroner arter anjiyografi için yüzde kaç oranında rapor veriliyor?

Konular
138
Reaksiyonlar
0
kroner arter anjiyografi raporu sakatlık oranı ne olur lad osteal 0 dı sonrası rcaplakul yavaş akım
tanı kroner hastalıgı kara madıkal tedavi kararı alındı kesin tanı aferosklerotik kalp hastalıgı b gurubu esensiyel hipertansiyon ef 55

B. Koroner arter hastalığı
Klas 1 hastalar:% 10
Anjinası olsun veya olmasın fizik muayene bulguları ve laboratuar testleriyle tanısı desteklenen hastalarda koroner anjiografi ile bir koroner arterde % 50’den daha az darlık saptanması.

Klas 2 hastalar:% 30
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arter hastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinası bulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar veya ilaç tedavisi veya diyetle anjinanın kontrol altında tutulabilmesi ve ayrıca konjestif kalp yetmezliğinin bulgu ve semptomlarının yokluğu (EF >%50).

Klas 3 hastalar:% 50
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arter hastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinası bulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG, eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi v.b) devam eden iskeminin saptanması veya bir koroner arterinde en az %50 oranında darlığın anjiyografik olarak gösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyetle anjinanın kontrol altında tutulabilmesi ve sol ventrikül fonksiyonlarının bozuk olmasına rağmen (EF %30-%50) hastada NYHA Sınıf 2 semptomların varlığı.

Klas 4 hastalar:% 100
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arter hastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinası bulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG, eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi vb) devam eden iskeminin saptanması veya bir veya daha fazla koroner arterinde en az %50 oranında darlığın anjiyografik olarak gösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyete rağmen hastada NYHA Sınıf 3-4 semptomların varlığı veya hastada ciddi sol ventrikül fonksiyon bozukluğunun olması (EF<%30)

Darlık 60 dan az sanırım ki medikal tedavi önerilmiş. Darlık oranı görünmüyor düzeltirseniz cevaplarız.

Muhtemelen kalpten % 30 tansiyondan % 10 verirler. Sol karıncık duvarlarında kalınlaşma veya sol karıncıkta genişleme de varsa tansiyon oranı % 20 ye çıkar ki o zaman raporunuz bir işe yarar zira ilk durumda toplamı % 37 de kalıyor.

İnşallah doktorlara da derdini taksit taksit anlatmıyorsundur ;). Sınırı geçiyor o zaman, rapor sorunun olmaz. Geçmiş olsun.

saglık raporu oranları şöyle oldu kroner arter ef% 55 oran % 30 hipertansiyon % 10 tip 2 diyebetes millutus % 20 herkese teşekkürler

Ef % 55 sakatlık oranı değil galiba. % 30 + % 20 + % 10 = % 50 yapıyor yanlış hesaplamamışsam.

Hay Allah, o zaman yanlış hesaplamışım tabii. Mustafa'nın yazdığı doğrudur.

buda aynı arkadaşımın kardeşinin anjiyografi degerleri 3 deffa operesyon geçirdi 1. ve 2. anjiyografilerinde ef% 50 idi en sonunda % 45 kroner arter hastalıgı medikal tedavi alıyor bu hastalıgın cetvele göre oranı % 50 olodugu anlaşılıyor benim merak ettigim hipertansiyon hipertansiyondan oranı ne olacak çünkü raporundahafif sol ventürükel siskotik disfonksyonuda yazıyor

Sol ventrikül fonksiyon bozukluğu eşlik ediyorsa ht oranı % 20 olur.

bende bypass ameliyatı oldum ve 4 damarım degişti,anjiyoda 3 damar %98 1 damarda %93 kapalı idi,anjiyo raporuna görede 2 tane %77 tıkalı damar vardı ama onlar ilaçla acılır dendi ve sonucta 4 damar degişti ,ameliyatın akabinde yıllarca ısrarla ve inatla gunde 3 paket ictigimiz sıgaranın azizligine ugrayarak ameliyat sonrası nefes alamama sebebi ile bogazıma delik acılarak hortum takıldı ve bu sekilde rahat nefes almam saglandı 19 gun yogun bakım ve 10 gunde ara yogun bakım toplamda 29 gun hastanede yattım ve taburcu oldum,vergi indiriminden faylanmak amacı ile muracatımı yaptım ve verilen oranlar sunlardır..

kardiyoloji:klass 3 %50+hipertansiyon klass1 %10
gögüs hastalıkları :koah %20

toplamda %68 rapor verildi ,raporun 1 nushasını ben aldım diger nushasınıda vergi dairesi kanalı ile ankaraya gidecek dendi....verilen rapor SÜREKLİ...

bypass ameliyatı olan birisi direk %30 +10 hiper tansiyon alabiliyor zaten ,bu oran üzeri alabilmeniz epikriz raporu ve ameliyat sonrası sürecine baglı..

esen kalın

Merhaba arkadaşlar,
Koroner kalp hastasıyım. İki yıl önce geçirdiğim kalp krizi sonucu anjiyo işleminden sonra %100 tıkanan damara 2 stent takıldı. EF 60 değerinden büyük. Kalp yetmezliği bulunmuyor.
Ayrıca bel, sırt ve boyunda 3 bölgeyi de kapsayan fıtıklar var. Yanı sıra rotoskolyoz bulgusu mevcut. S1ye bası neeeniyle ameliyat öneriliyor.
Tüm bu hastalıklardan %40 engelli oranı alabilmem mümkün müdür?
Yanıt veya yanıtlar için şimdiden teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar dün anjiyo oldun bir damar %95 tıkalıydı stend takıldı ve iki damardada birinde %50 diğeri %30 tıkalı ilaçla açacaklarmış ( bu damarlar kroner arter dedikleri kalbi besleyen damarlar ) heyete girsem bundan ne kaadar özür oranı verirler ef değerini bilmiyorum anjio raporundada bulamadım dr yazısıda malum okunmuyor

Müsciler Bridge (kalp kasi bant hastaliği) engel orani

Eşim engelli emekliliği için başvurmak istiyor, yapılan anjiyoda ef %degeri66 , koroner arterde LAD sistolde %90-95 darlığa neden olan Musciler bridge.Sonuç:Koroner arter hastalığı yaziyor.Sadece kalpten yüzde kaç alır.Ağira yakın uyku apnesi, tansiyon ,orta şiddette işitme kaybı var .%40 yeterli bize.Sizce % kaç alırız toplamda .Cevaplar için simdiden teşekkürler.
askaros75

Üst Alt