Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Koroner Arter By-pass ameliyatı oldum. Sakatlık raporu alabilir miyim?

dragon387

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
İyi günler arkadaşlar. Öncelikle hepimize geçmişler olsun hasta olanlarımıza Allah c.c. acil şifalar ve işlemlerimizde kolaylıklar versin. :)

Ben 21 yıllık devlet memuruyum. Temmuz 2009 da ankara da Kalp krizi geçirmeden Koroner Arter By-pass ameliyatı oldum. Ameliyetttan önce Hiperlipidemi (Yüksek kolestorel ) sebebi ile 2 damar %90 oranında tıkanmıştı. Ve açık kalp ameliyatı yaparak 2 damarı değiştirdiler. Bacaklarımdan damar alıp kalbe taktılar. :) Hastaneden taburcu olurken sadece 3 ay istirahat raporu verildi o kadar. Başka bir rapor verip vermeyeceklerini sorduğumda yaşadığına şükret türünden kelimeler sarfetti doktorlar.

Rapor bitiminde tekrar görevime başladım ve devam ediyorum. Arasıra rahatsızlandığım zaman devlet hastanesine gidiyorum geçici 10 gün veya 20 gün istirahat veriyor doktor o kadar. EKO ve EKG temiz dedi doktor.
İlaç raporunda
Hiperlipidemi Karma
Kronik iskemik kalp hastalığı yazıyor.

İstirahat Raporunda
Angina pektoris ve
Koroner Arter By-Pass Operasyonlusu yazıyor

EKO'da EF >%50 değeri 60. Daha önce 55 idi son ekoda 60 çıktı
Başka herhangibir rapor verilmedi. Bu konuda ne yapabilirim. Fikir verirseniz memnun olurum. İyi günler

%40 ve üzeri rapor alırsanız erken 5510/geçici madde 4'e göre hemen Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz:
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,
Sakatlık oranı cetveli der ki:
B. Koroner arter hastalığı
Klas l hastalar %10
Anjinası olsun veya olmasın fizik muayene bulguları ve laboratuar testleriyle tanısı desteklenen hastalarda koroner anjiografi ile bir koroner arterde % 50’den daha az darlık saptanması.
Klas 2 hastalar %30
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arter hastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinası bulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar veya ilaç tedavisi veya diyetle anjinanın kontrol altında tutulabilmesi ve ayrıca konjestif kalp yetmezliğinin bulgu ve semptomlarının yokluğu (EF >%50).
Klas 3 hastalar %50
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arter hastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinası bulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG, eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi v.b) devam eden iskeminin saptanması veya bir koroner arterinde en az %50 oranında darlığın anjiyografik olarak gösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyetle anjinanın kontrol altında tutulabilmesi ve sol ventrikül fonksiyonlarının bozuk olmasına rağmen (EF %30-%50) hastada NYHA Sınıf 2 semptomların varlığı.
Klas 4 hastalar %100
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arter hastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinası bulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG, eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisiv.b) devam eden iskeminin saptanması veya bir veya daha fazla koroner arterinde en az %50 oranında darlığın anjiyografik olarak gösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyete rağmen hastada NYHA Sınıf 3-4 semptomların varlığı veya hastada ciddi sol ventrikül fonksiyon bozukluğunun olması (EF<%30)

bende kalp krizi geçirdim anjioda damarın biri %99 stent takıldı öteki %40 tıkalı idi onuda balonla açtılar
şu an kroner arter hiper tansiyon hastalık tanısı var ilaç düzenli
rapor %44 verildi
ankarayı bekliyorum ne gelecek bakalım

Bülent bey cevabınız için teşekkür ederim. Benim durumum Sakatlık oranı cetvelinde hangi Klas a uygun onu anlayamadım?
skocak2006 geçmiş olsun.. Bana öyle rapor vermediler.

Ahmet bey, bunu doktorunuzdan öğrenmelisiniz bence.

Merhaba arkadaşlar. Ankara Maliyeden Raporum Özürlülük oranı % 50 ve sürekli olarak onaylanıp geldi. 3 ncü Derece vergi indirimi , Vergi dairesinden yazısını ve raporu verdiler:) 3Toplamda 3,5 ay civarı sürmüş oldu işlemler.Tüm arkadaşlara geçmiş olsun..

Üst Alt