Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Koroner arter hastalığı ile malülen emekli olabilir miyim?

hakan kacar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba...
2016 yılında kalp krizi gecirdim 2 adet stent takıldı.04.02 - Koroner arter hastaligi(I20)(I21)(I25)(Z95.1)(Z95.5-
Z95.9)

4.05 - Arteriyel Hipertansiyon(I10 -I13)(I15)
4.08 - Hiperkolesterolemi, Hiperlipidemi(E78)
bu tanılar konuldu.raporlarda tıkanıklıklar 60 ve 80 oranlarında ef degeride 2016 yılında ef 55 gosteriyor.5 adet ilaç kullanıyorum ömür boyu kullanmak zorundayım.acaba boşvursam malulen emeklı olma şansım varmı?teşekkürler.
2005.10 ay ssk başlangıcı şuan ssk 4080 gun bagkur 504 gun var

hakan kacar bende senin gibi aynı hastalıkları taşıyorum.bende 2015 yılından beri ilaçlari kullanıyorum.saglık kuruluna girdim.
kardiyoloji 30
iç hastalıkları da 10 puan verdi.........toplam balthazar a göre 37 yapıyor.
ama benim birde işitmeden 31 aldım.. onların toplamıyla şimdi vergi indirimini bekliyorum. 7.5 ay oldu.

eğer başka hastalıkların var ise eklettir. senin malulen emekli olma şansın yok.çunki tek hastalıktan 60 puan alman gerekiyor.bana kalırsa vergi indirimine başvur.kardeş.

Koroner arter 30 Arteriyel Hipertansiyon 10 Hiperkolesterolemi,ye verirlermi bilemimorum.10 puan da gozden ve uyku bozuklugundan alsam 50 puanla olabılırmıyım acaba teşekkurler

hakan kacar

Malulen emeklilik için maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmak lazım.

Bu mümkün değilse, %40 ve üzeri rapora istinaden erken Yaşlılık emekliliği mümkündür. Onun şartları aşağıdaki cetvelde belirlenmiştir.

%40-49 arası rapor alırsanı (gün/ay/2005 +) 18 yıl sigortalılık süresi 4680 prime tabisiniz emeklilik için.

bagkur.PNG

OturanBoğa merhabalar önceden paylaşmış olsugum bir yazım yukarıda mevcut ona istinaden tekrer yazmak istedim. 3 adet anjio oldum. 2016 yılında 2 adet stent takıldı.akabinde bu yıl nisan ayında tekrar bir kalp krizi gecirip tekrar bir anjio oldum.ef 30 35 yazıyor.akabinde iyileşecegim derken temmuz ayında tekrar tıkanmış bir anjio daha oldum.burda ef degerini göremedim.şubat ayından beridir çalışamıyorum.yarın için hastaneden sağlık kurumundan randevu aldım.bu yazdıklarım ne ticesinde engelli sağlık raporu ala bilirmiyim.teşekkürler.

OturanBoğa
merhaba ayın 2sınde sağlık kuruluna girdim.kalpten 30 tansiyondan 10 aldım.kolestrolden oran vermiyorlarmış gözden hipermetrop yazıyor.
sanırsam %40 altında kaldım.raporum henüz cıkmadı.Egerki %40 altında kalırsam bır dahaki başvuruyu en yakın ne zaman yapabilirim.
çünkü yakın zamanda midemle alakalı bır operasyon olacak kansulandırıcı ilacın bitmesini beklıyoruz.teşekkürler.

hakan kacar
kolestrolden oran veriliyor ama neden böyle şey yapmışlar bilmiyorum. Cetvelde bulacağın yeri yazıyorum ve eskiden %10 olan oran şimdi %25 e çıkarılmış.kim sana yanlış bilgi verdiyse şikayet et hatta.
Cetveldeki yeri
Endokrin Sistem
2- Metabolizma Hastalıkları
F- Lipid Metabolizması Bozuklukları
a- Konjenital Formlar (Organ komplikasyonları ayrıca gözönüne alınmalıdır) %25

Bu Açıklamayı Başka yerden alıyorum ,,,,,,,,-------Konjenital aileden geçen ırsi demek bu arada.
En sık rastlanan lipid bozuklukları; kolesterol fazlalığı, trigliserid fazlalığı, yada koruyucu kolesterol (HDL Kolesterol) düşüklüğüdür. Bu yağ seviyelerinin yüksekliği, kalp (koroner) hastalığı, felç ve perifer damar hastalıkları (bacaklardaki dolaşım sorunları) ile ilişkilidir. Endokrinologlar, lipid bozuklukları ile ilişkili olabilecek, hipotiroidizm (tiroid hormon azlığı), ilaç kullanımı (kortizon gibi), genetik veya metabolik durumları saptamak için eğitim almışlardır. Lipid bozuklukları özel yönetim gerektiren diyabet, metaboliksendrom, polikistikover sendromu (PKOS) ve obezite gibi durumlarla birlikte bulunabilir. Özel diyetler, egzersiz ve ilaçlar hiperlipidemi ve diğer lipid bozukluklarını tedavi etmek için uygulanabilir.

Yanı kardeşim oran dahada artmış ya doktor bilmiyor ya da umursamamış.Hakkını ara.Bende yanlış olabilirim OturanBoğa abi daha iyi bilir.

Polat34
Günaydın ilginiz için çok teşekkür ederim.doktor beye söylememe ragmen yazmadı oran sadece hl yazdı geçti.hatta 2016 dan bu yana 40mg ator kullanıyorum neden oran yazmıyorsunuz bu bir hastalık degilmidir dedim oda bana kurul ne derse o olur dedi ve başından attı malesef.benim butün raporlarım ellerinde herkezde gördü.beklıyorum bu aralar çıkması gerekiyor raporlar.sonucu görücez.

hakan kacar Sonuç gelsin bakalım . İlaç raporun da kolestrol ilacı varsa ve düşük oran gelirse itiraz edersin.
OturanBoğa Abi de bu duruma bir açıklama getirirse daha iyi bir yol belirlersin.

sakatlık oranı cetveli'nde her hastalık tek tek bulunur ve sonra bu oranlar Balthazard Formülü ile toplanır. Toplam oran %40 ve üzeri olduğunda o raporla vergi indirimine başvurulur. Vergi indirim hakkı elde edildiğinde de yukarıda aktardığım cetveldeki kriterlerde emeklilik hakkı elde edilir.

OturanBoğa abi arkadaşın durumu kolestrole oran vermemeleri.Eskiden orda kolestrol gibi bir şey yazıyordu belliydi ama şu an ismi değişmiş ve oran arttırılmış. Ailevi/kalıtımsal olmuş kolestrol ,doktor bunu görmemiş olabilir mi?
Maddeye sende incelersen bir açıklama getirirsin arkadaşa.

Polat34 OturanBoğa
merhabalar raporumu bugun itibariyle gördüm % 37 yazıyor aslında bekledigim bir oran çünkü kalpten 30 tandıyondan 10 almıştım.
tekrar ne zaman baş vura bılırım rapora yenilemek için çünkü midemle alakalı bır operasyon olacagım.birde uyku apnesi testi yaptır dediler.
teşekkürler bu arada emeklılık için cıkarttırmıyorum.engelli raporunu nasıl bir yol izlemeliyim.

hakan kacar OturanBoğa abi veya bilenler o maddeyi incelesinler.Yani oran verilmemesi çok saçma olmuş.İlaç raporun varsa kolestrolle ilgili zaten kesin verilir. Sen o maddeyi inceledin mi?
Hata onların hatası düzeltecek olan yine onlar.

2019 da son yayınlanan cetvele baktım.Oranın açıklamasını yapmışlar neye ne kadar gibi veriyorlar gibisinden.
Sana uyan kısımı kırmızı yapıyorum.
Endokrin Sistem
F- Lipid Metabolizması Bozuklukları
a- Konjenital Formlar (Organ komplikasyonları ayrıca gözönüne alınmalıdır) 25
Familyal homozigot formlar LDL düzeyleri tedaviyle kontrol altına alınamayan_____________ _80
Familyal heterozigot formlar diyete yanıt verenler ____________________________________ 25
Familyal heterozigot formlar diyete yanıt vermeyenler _________________________________40
b- Akkiz Formlar (organ komplikasyonları ayrıca gözönüne alınmalıdır)
[FONT=Arial Black]1- Diyet ve ilaç tedavisi ile regüle 10[/FONT]
2- Diyet ve ilaç tedavisine dirençli olanlar 20

Biraz üstele kardeşim.Hakkını vermiyorlar şuan.Burda oran kesin.Ya bir doktor bulup önce danışıp öyle hareket edeceksin veya en son kolestrolden oran alanları bulmaya çalışacaksın. Şu an sen haklısın yani.

Son düzenleme:
Polat34, Hiperlipidemi(E78) ilaç raporum var 2016 yılından bu yana ator 40mg kullanıyorum.inanın bende anlamadım.hayırlısı olur inşallah

Üst Alt