Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Koroner arter hastalığı vb. tanılara oran alabilir miyim?

Dostcan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, öncelikle hepimize geçmiş olsun.

Sonuç itibariyle hepimiz sağlık sorunlarıyla boğuşuyoruz.

Dolayısıyla benimde bir kaç sorum olacak.

Uzun yıllardır Hipertansiyon hastasıyım yakın dönemde efor testimin pozitif çıkması nedeniyle anjio oldum, bir kaç damarımda %40 %50 daralmalar saplandı koroner arter hastalığı tanısı konuldu ve medikal tedavi önerildi.

Bir kaç hafta öncede kardiyoloji kontrolünde ekokardiyografi yapıldı
Raporumda
EF 60
Hafif mitral yetersizliği
Hafif triküspit yetersizliği
çıktı

Şu an bu ilaçları kullanıyorum
Benipin
Tarden
Betablok
hyzaar

Mevcut duruma göre

Koroner arter hastalığı %40 %50 darlma
Yüksek LDL (hiperlipidemi)
Hafif triküspit yetersizliği
Hafif mitral yetersizliği
Hipertansiyon
(lomber disk hernisi) bildiğim
..

Sağlık kuruluna girmemi tavsiye edermisiniz, buradan alacağım puan kaç olur merak ediyorum. Değerli vaktiniz ve bilginiz için şimdiden teşekkür ederim.

Ef 60 kalbiniz yeteli kan pompalıyor..normal bir değer.
50 veya altında olasaydı heyete girmenizi önerirdim.

Ldl referans aralığı hastanelerde değişebiliyor...referans aralığı ve çıkan sonucu yazarmısınız?

@Dostcan,

Merhaba.
LDL referans değeri 100 yazıyor
2 defa ölçülmüş biri 157 diğeri 106

Kısmen yüksek ama çok fazla değil.. önemli bir durum yok.

Engelli raporu alamazsınız.

İstersen şansını dene biz engel olmayalım.

Ht 10 puan o kesin.
Ef 60 güzel bir değer.

@Dostcan,

Çok teşekkür ediyorum bilgiler için, başarılar diliyorum.

LDL Damar içi yağlanmasıdır.
100 Referans düşük kategoride olmakla, ilaç tedavisi yerine Kür uygulayarak tamamen yağlanma ortadan kalkar.
Kür Maydanoz Limon Sarımsak kürü.
Esansiyel Primer Hiper Tansiyon, Şeker Hastalığı, Damar içi yağlanma denilen LDL Veya Kolesterol, Karaciğer Yağlanması, Böbreklerde Bulunan Ağır metal kaynaklı Böbrek hastalıkları. KALP DAMAR TIKANIKLIĞI DA DAHİL.
Damar Tıkanıklığı sebebi ile damar çapının daralması bu sebep ile kanın kalp tarafından serbestçe dolaşım işlevini yerine getirmediği vücudun yeterince kanlanmaması sebebi ile yaşanan İKTİDARSIZLIK Sorunu da dahil olmak üzere.
Şifa bulacaksınız.
Kürü uygulayın, rapor işini bir tarafa bırakın önce sağlık unutmayın.

Evet, duymuştum sarımsak limon maydanoz kürünü, dediğiniz gibi önce sağlık ;)

Ancak heyet raporuna da hayır demezdim. En az 40 gerekiyormuş galiba. Oğuzhan112 Hipertansiyon kesin 10 dedi diğerlerinden hiçmi alamam yoksa 40 ı bulamassın mı demek istedi anlamadım 40 ı bulamasanda en az şu kadar alırsın diyebilirmiyiz?

Heyeti deneyin, şansınıza.
Hastalık/Hastalıklarınız toplamı en az %40 oran alabileceğinizi düşünüyor iseniz şansınızı deneyin.

2019 Engel oran cetvelini chatgpt ye göndermiştim tanılarımı tahllerimi bulgularımın tamamını yazdım. Bulgularımla engel oran cetvelinde örtüşen olup olmadığını örtüşen varsa kaç puan alabileceğimi sordum.

Örtüşenleri örtüşmeyenleri tek tek yazdı 39 puan çıkardı bana :) ne kadar doğrudur bilemem, hatta benden ek bilgiler istedi :) chatgpt yi doğrulamak için sormak istedim sizede :)

Sağlık kuruluna girmemi tavsiye edermisiniz,

Ben pek tavsiye etmem...

Bu tanılarla rapor alırsanız toplumun üçte biri engelli kapsamına girer demektir.

Koronerlerinizdeki tıkanıklıklar ortalama seviyede... EF değeriniz gayet güzel. İlaç tedavisi ve takip dışında ihtiyaç duyacağınız bir durum yok.
Kapak yetmezliğiniz tedavi gerektirmeyecek seviyede.
Disk fıtığı neredeyse hepimizde var. Kas veya his kaybı olmadan, fonksiyonel bozukluğa veya hareket kısıtına yol açmadan yüksek oran alamazsınız.

LDL değeriniz biraz yüksek ama diyetle düzelmeyecek seviyede değil. Bu arada LDL damar içi yağlanma değildir, kandaki yağ moleküllerinden biridir. Ayrıca LDL değerinizden daha çok LDL/HDL oranınız önemlidir.

Bugün herhangi bir kardiyoloji veya dahiliye doktorunun kapısında bekleseniz gelen hastaların %70-80'i sizin bahsettiğiniz sorunlardan müzdariptir.

Hipertansiyon %10 cepte, KAH %10, Kapak yetmezliği %0-10 , disk hernisi için nörolojik kaybınız yoksa şanslıysanız 0-13 arası alırınız.

Bunları formüle göre toplayınca, iyi şartlarda yaklaşık %37-38 gibi bir değerde kalırsınız. 2-3 puan da oradan buradan gelir mi diyebilirsiniz ama kanımca heyet bu oranları kırpma eğiliminde olur. Çünkü dediğim gibi bunlar pek çok insanda olan kronik hastalıklar.

Yine de kaybedecek bir şeyim yok diyerek heyete gidebilirsiniz. En fazla rapor parasıyla biraz eziyeti olur.

Merhabalar bende geçen hafta rapor aldım

Ef40 dan dolayı yüzde 50
ortopedi 8
cerrahi 5
kbb 2

5 tane raporlu ilacım var. Tansiyon ve Kolestrole a puan vermemişler.

Raporum 2 yıl süreli olduğu için itiraz etmedim. Yüzde 57 de kaldı ama 2 sene sonra itiraz edicem tansiyon ilacı olanlara yüzde 10 yazılmış neden acaba yazılmadı.

@profesor1,
ZATEN HİPERTANSİYONA YÜZDE 10 VERSE YÜZDE 60 GEÇİCEK BANA YETECEK. NEYSE 2 YIL SONRA KONTROL MUAYENESİNDE YİNE VERMEZSE İTİRAZ EDECEĞİM. EMEKLİLİK İÇİN 1 YIL OYNUYOR.

@profesor1,

2012 girişli olduğum içim 40 50 60 oluyor bizde 1 sene kısalıyor emeklilik için 15 yıllık tazminat var o yüzden 1 sene önce almakta çok iyi olucak benim için o yüzden

Selamlar , benim ht, hipoglisemi ve tip2 diyabetten dolayı Dr anjiyo yaptı ve sonuçta kah yavaş akım sendromu yazıyor. Bundan oran alabilirmiyim.

Ecoprin , vasoxen ve benipin kullanıyorum kardiyoloji ilaç olarak.

Üst Alt