Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Koroner arter hastasıyım. Askerlikten muhaf olur muyum?

paco34

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar mrb.2 ay önce kalp krizi geçirdim .kalp içinde sol damarım % 80 tıkalı -sağ damarım ise % 30 .%80 olan damarıma stent takılarak iyleştirildi.diyet ve ömür boyu ilaç tedavim var.ve askerlik muayne zamanım geldi gitmedim.şuan yoklama kaçağı olarak görünüyorum.muayneye gitsem bu sebeplerden dolayıı askerlikten muaf tutulurmuyum??? bilgi olan varsa .paylaşırsa çok sevinirim . benim bulduğum

tsk arızalı hastalıklar listesinde "d" diliminde

10. (Değişik fıkra: 17/03/2011-2011/1568 S.B.K.Yön./11.md.) Ameliyat olsun ya da olmasın her türlü kotnplikasyonsuz organik valvül lezyonları ve semptom vermeyen koroner arter ektazileri, atherosklerotik koroner arter hastalıkları (anjiyografik olarak gösterilmiş), cerrahi tedavi ve girişimsel kardiyoloji uygulamaları ile başarılı olarak düzeltilmiş komplikasyonsuz koroner damar hastalıkları (Valvül lezyonlarının organik olduğundan şüphe olursa kesin işlem yapılmadan önce C işlemi uygulanır.). Pulmoner kapak üzerinde ekokardiyografık olarak 25 mmHg ve/veya kardiyak kateterizasyonda 15 mmHg ve üzerinde gradient olan hastalar (sağ ventrikül end sistolik basıncı 30 mmHg üzerinde olması şartı ile).

Merhaba geçmiş olsun.. Bu maddede Muvazzaf Sb./Astsb. a sınız değişikliği veriyor GATA..Uzman Erbaş veya Erbaş/Er için de TSK DA GÖREV YAPAMAZ raporu veriyor.. :) Geçmiş olsun.

cvp için teşekkürler ama böyle bir madde daha var çok çelişkide kaldım

yine "d" diliminde yer alıyo

2. Koroner Arter hastalığı olan ve koroner arterlerine başarılı koroner anjioplasti ya da by-pass yapılan hastalarda şahsın anginal yakınmaları varsa ve bunu tesbiten EKGde patolojik ST/T dalga değişiklikleri varsa gerektiği kadar hava değişimi veya istirahat verilir. Şahsın anginal şikayeti olup EKG bunu desteklemiyorsa stres testleri ve gerekirse K.Angio vb. tetkikler yapılır. Bu tetkikler sonucunda aktif iskemi veya şahsın anginal şikayetlerini destekleyen sonuçlar yoksa bu madde uygulanmaz.

bu da yukarıdaki yayınladığım yine "d" diliminde yer alan madde 10

10. (Değişik fıkra: 17/03/2011-2011/1568 S.B.K.Yön./11.md.) Ameliyat olsun ya da olmasın her türlü kotnplikasyonsuz organik valvül lezyonları ve semptom vermeyen koroner arter ektazileri, atherosklerotik koroner arter hastalıkları (anjiyografik olarak gösterilmiş), cerrahi tedavi ve girişimsel kardiyoloji uygulamaları ile başarılı olarak düzeltilmiş komplikasyonsuz koroner damar hastalıkları (Valvül lezyonlarının organik olduğundan şüphe olursa kesin işlem yapılmadan önce C işlemi uygulanır.). Pulmoner kapak üzerinde ekokardiyografık olarak 25 mmHg ve/veya kardiyak kateterizasyonda 15 mmHg ve üzerinde gradient olan hastalar (sağ ventrikül end sistolik basıncı 30 mmHg üzerinde olması şartı ile).

Bence mutlaka muaf tutulursun. ELinde ne kadar rapor vs. varsa muayeneye giderken yanında götür...

paco34 muaf oldunmu
Yada bu konuda daha geniş bilgiye sahip birileri varmı forumda

Üst Alt