Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Koroner arter kalp hastasıyım. Malulen emekli olabilir miyim?

yahyakarahan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
23/02/2009 Tarihinde Kalp krizi geçirerek %70 oranında tıkalı olan bir damara stent takıldı. % 40 ve 50 olan iki damarada balon yapılarak tamamen açıldı. Raporlu olarak sürekli kullandığım (Plavix,Sanelog 50 mg,ecoprin,delix,chovalts,vesteral mr) ilaçlara başladım.

22/07/2009 tarihinde kontrole gittiğimde tekrar 2 yerde %60 oranında daralmadan dolayı stent takıldı. %40 lık bir damara balon yapıldı.

09/06/2010 tarihinde gittiğim kontrolde %70 tıkalı bir damara stent takıldı.

10/05/2011 Tarihinde geçirdiğim kriz üzerine %70 ornında tıkalı bir damara stent takıldı.

11/10/2011 Tarihinde gittiğim kontrolde %60 tıkalı olan bir damara stent takıldı.

Ayrıca bukadar sık müdahalelerden kaynaklı psikolojik sorunlarım başladı ve 2 senedir uyku bozukluğu tedavisi görmekteyim.

Bu şartlarda Malulen emekli olma şansım nedir.

Sigorta başlangıcından önce bu seviyede rahatsızlığınızın olmaması, ve sonradan şu seviyeye ilerlemiş olmak gerekiyor maluliyet cetveli 'ne göre:
  1. Koroner Arter Hastalıkları
A. Kanada Kalp Derneği (CCS) sınıf 3-4 angina ile birlikte, medikal tedavi, PTCA, CABG tedavisine rağmen miyokard perfüzyon sintigrafisinde sol ventrikülün en az 0’unu etkileyen iskeminin saptandığı koroner arter hastalığı
veya
B. Medikal tedavi, PTCA, CABG tedavisine rağmen, bir veya daha fazla koroner arterde en az P oranında darlığın anjiyografik olarak gösterildiği Kanada Kalp Derneği (CCS) sınıf 3-4 angina pektorisi olan koroner arter hastalığı
veya
C. Medikal tedavi, PTCA, CABG tedavisine rağmen, Kanada Kalp Derneği (CCS) sınıf 3-4 angina ile birlikte ciddi sol ventrikül fonksiyon bozukluğunun (EF<0) olduğu koroner arter hastalığı

Yahya bey geçmiş olsun. Sigorta başlangıcınız ve prim gün sayısını yazarsanız daha çok yardımcı olunabilir. Bu kadar sık ve çok müdahale bana normal değil gibi geldi, yaşadıklarını yazarmısın örnek olması açısından. Yani % 40 daralma olan damara müdahale ve % 60 tıkalı damara stend takılması aklıma para içinmi müdahale ediliyor gibi sorular geliyor. Bulunduğunuz yerde başka sağlık kuruluşu ve uzman doktor varsa onada muayene olun derim ben. Bana stent takılan yerde altı ay sonra gel kontrol için anjuyo yapacağız dediler. Ben oraya değilde başka doktora gittim efor testiyle kontrol yapıldı ve dört senedir sorun yaşamadım çok şükür. Senede bir kontrole gidiyorum o kadar.

Doğum tarihini?
İlk sigortalı olduğunuz tarih?
Toplam prim gün sayınız?
Primleriniz hangi statüde ödendi?

Öncelikle ilginize teşekkür ederim. Ancak yazmış olduğunuz terimler tıbbi terimler olduğundan ben bir sonuca varamadım. 23-07-2013 tarihinde çektirdiğim sintigrafide yer alan bilgilerti yazmaya çalışacağım. Umarım daha net bir cevap vermenizi sağlar.
SONUÇ : Orta bazal kesitlerde inferior ve inferolateral duvarlarda tanımlanan sintigrafik bulgular geçirilmiş MI ile uyumlu sabit perfüzyon defektini ;
Apikal İnferior ve bazal inferoseptal duvarlarda tanımlanan sintigrafik bulgular ise iskemiyi düşündürmektedir.
İskemi açısından pozitif sintigrafik çalışma.
Çekilmiş görüntüler bulunmakta ve yanlarındaki yazılar var. Stres %8
99m Technetium 0.0 MBq (0.00 mCİ) Sestamibi
Rest %8 Diğeriyle aynı yazılar
Stres-Gated (Corrected) Heart Rate : 65 beats/min Intervals acquired : 24 Intervals rejected : 0
Ischemia 6% mayocardium SSS 5 SRS 3 SDS 2 SS% 6 SR% 4 SD% 3

Selam.
Doğum 12/01/1972
SSK giriş 13/09/1989
Pirim 5000 gün üzeri
Pirimler asgari ücretten işçi statüsü
bir kısmı isteğe bağlı bağkur
bir kısmı muhtarlık sebebiyle zorunlu bağkur. Ancak uzun süredir ssk işçi statüsüyle yatmaktadır

Selam ergun bey. Pirim ve diğer gün bilgilerimi belirttim. Bana yapılan müdahalelerden ikisinde kriz geçirerek ilkinde Cumhuriyet Üniversitesi Hastahanesinin acilinde İkincisinde Devlet Hastahanesinin acilinde % 70 ve 60 daralmalara stent takıldı. Hemen hemen her müdahalede damarlar tamamen açılmasına rağmen 6 ay içerisinde tekrar tıkandı. Bu süreler içerisinde sürekli ilaçlarımı kullandım. Altı aylık sürelerde gitmemde kontrolden ziyade rahatsız olduğum içindi. İkinci Kriz geçirmemden önce rahatsız olduğum halde sık anjiyo olduğumu düşünerek kontrole gitmemekte direndim ve fazla sürmeden krizle acile gittim. Para için yapacaklarını zannetmiyorum. Herhangi bir özel muayene ücreti ödemememe rağmen müdahale eden doktorlarım Prof. ve Doçentti. Bizde hastalık ırsi. Babam ve ağabeyim Bay Pas geçirdi

Bu durumda malulen emeklilikle hiç bir ilginiz yok. Siz sakatlık oranı cetveli'Ne göre alacağınız % 40 ve üzeri raporla defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde edip, erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvuracaksınız.

Hangi oranda rapor verilebileceğini bilemiyorum. Öğrenmek için defterdarlığa başvurup hastaneye sevk alın: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Not: Eğer tedavi gördüğünüz hastane Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi lisatesinde ise ve oradan daha kolay rapor alabileceğniizi düşünüyorsanız, oradan % 40 ve üzeri rapor alın ve o raporla edfterdarlığa başvurun.

Ben yanlış yorumlamışım özür dilerim.

Sn. Oturanboğa size izlemeniz gereken yolu anlatmış. Ben biraz daha kontrollü işlem yapmanız için size Bülent beyin linkini verdiği sakatlık oran cetvelinin çıktısını alarak doktorunuza göstermenizi önerebilirim. Doktorunuz orada sizin buraya yazmadığınız EF değerine bakarak % kaç oran alabileceğinizi söyleyebilir. İki defa kriz geçirdiğinizi yazmışsınız muhtemelen % 40 üzeri rapor alabilirsiniz.
Peşini bırakmamanızı öneririm.

Selam. Arkadaşlar belki fazla soruyorum ama konu hakkında fazla bilgim olmadığından beni mazur görün. 04/04/2012 tarihinde İşkur kanalıyla rapora müracaatta bulundum ve Psikiyatriden Depresyon tedavisi altında 1 yıl sonra kontrol olarak sonuç çıktı. Kroner Arter Hastalığı (I25.8) KLAS 2 Teşhisiyle %30 Rapor çıktı. Rapor Kullanım Alanları olarakta Eğitim, İstihdam,Sosyal Yardım,2022 Maaş ve Özürlü Kimlik Kartı olarak belirtildi. Yeni yasaya göre bu rapor değişirmi yada bu raporla erken emeklilikten faydalanabilirmiyim. Bu raporun bana sosyal yardım haricinde herhangi bir faydası olurmu. Hiçbir şekilde sosyal yardımdan faydalanmayı düşünmüyorum. İhtiyacı olan arkadalşların faydalanmasını isterim. İlginize teşekkürler

Psikiyatriden verildimi oran, yoksa sadece % 30 mu verildi? 30 verilmişse hiçbir haktan yararlanamazsınız en az % 40 olması gerekiyor. erken emeklilik içinde aynı şekilde..
Oranınız % 40 ve üzeri olduğu takdirde http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

* % 40 ve üzeri olsada araç alımında ÖTV'den muaf olamazsınız, rahatsızlıklarınız ortopedik olmadığı için.

psikiyatri kontrol tedavide olduğunu belirterek daha sonraki yıla bıraktı. Belki yine tedavi altında diyerek daha sonraya sevkedebilir. Belkide rahatsızlığımın halen devam ettiğinden rapor verebilir. Yeni kanunda kroner arter rahatsızlığı olanlara bazı haklar tanınmış olması nedeniyle bir değişiklik olabilirmi yoksa aynı rapormu çıkar onu öğrenmek istemiştim

Yeni yönetmelik malulen emeklilik için yapıldı, onuda ilk yorumda belirttim. Şartlarınız ilk mesajımdaki maluliyet cetveli'ndeki ilgili bölüme uyuyorsa 10 yıl 1800 günle emekli olabilirsiniz. Uymuyorsa, erken emeklilik için sakatlık oranı cetveli 'nden verilir oran. Ve sakatlık oranı cetveli'nde de verilen oran doğrudur.

Klas 2 hastalar:% 30
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arterhastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinasıbulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar veya ilaç tedavisiveya diyetle anjinanın kontrol altında tutulabilmesi ve ayrıca konjestif kalpyetmezliğinin bulgu ve semptomlarının yokluğu (EF >% 50).

% 14 puanlık başka rahatsızlığınız varsa yeni rapor alabilirsiniz, yada psikiyatriden rapor verilmesini bekleyebilirsiniz...

Vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim. Yardımcı oldunuz sağolun

yahyakarahan kardeş sen sadece kalpten oran almıssın ,egerki hipertansiyon varsa alırsın ,sigara içiyorsan gögüs hastalıklarından oran alabilirsin ,uyku bozuklugu tedavisi oluyorum diyorsun anladıgım kadarı ile uyku apnesi var ,uyku bozuklugundanda oran alabilirsin

arkadaslar heyete girdigimiz zaman kendimizi ifade edemiyoruz,basınız dahi agrısa söylemeniz lazım ve heyete giderken ,epikiriz raporlarınızı,ilaç raporllarını,emar,rontgen ve en önemlisi biraz arastırıp bilgi ile gidersek sansımız artıyor..örnek veriyorum ben heyete girecegim zaman bu siteden ne kadar bypass ameliyatı olmus insanların yazısı varsa okudum ve heyet için oran alırken doktor epikiriz raporuna bile bakmadan 30 dedi ve ben hemen söz alıp 3 defa kalp krizi gecirdigimi söyledigim anda klass 3 diyerek 50 oran verdi hipertansiyon ve akciger koah hastalıgı ile birlikte 68 oran aldım ..anllatmak istedigim heyete girecek arkadaslarımızın hastalıkları ile ilgili evraklarının tam olması (eksik evrak demek icabında en az 6 ay ve işlemlerin tekrarı demektir) ve bu siteden kendi hastalıkları hakkındaki yazı ve dökümanları okuyarak bilgilenmeleridir...

Yahya bey, bizim durumumuzdaki hastalarda belirleyici olan EF değeridir. Ben rapor alırken doktor önce klas 2 den % 30 ve hipertansiyondan % 10 verdi. Daha sonra EF değerinin % 50 den düşük yani % 40 olduğunu görünce klas 3 den % 50 + hipertansiyondan % 10 verdi. Sn. Silifkelinin yazdığı gibi bende bir şey bilmiyordum. Yani doktor kendi değiştirdi ben bir şey söylemedim. Elinizde Transtorasik Ekokardiyografi raporunuz varsa orada EF değerine bakın. Eğer % 50 den düşükse zaten % 50 ve üzeri rapor alabilirsiniz. Yok eğer kalp ten sadece % 30 alabiliyorsanız hipertansiyon % 10 ve psikolojik bozukluk için % 10 alsanız toplamda % 43 yapar ve erken emeklilik için sizin işinizi görür.

Üst Alt