Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Koroner Bypass ameliyatı oldum. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

hasan hakan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
42 yaşındayım 1996 eylül emekli sandığı girişliyim.geçen hafta koroner by-pass operasyonu yapıldı (toplam 7 adet %70-%95 oranında darlık olduğundan dolayı - sirkümflex 2 adet lad ana damar da 3 adet yine lad bufircatio da 2 adet( toplam 7) bu şartlarda malulen emeklilik hakkım olucakmı olucaksa nasıl bir yol izlemem gerekiyor?ayrıca % kaç özürlülük alabilirim ? ve ötv siz araç alma hakkına sahipmiyim ?ilginize şimdidien teşekkürler...

sakatlık oranı cetveli der ki:

B. Koroner arter hastalığı
Klas l hastalar: % 10
Anjinası olsun veya olmasın fizik muayene bulguları ve laboratuar testleriyle tanısı desteklenen hastalarda koroner anjiografi ile bir koroner arterde % 50’den daha az darlık saptanması.

Klas 2 hastalar: % 30
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arter hastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinası bulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar veya ilaç tedavisi veya diyetle anjinanın kontrol altında tutulabilmesi ve ayrıca konjestif kalp yetmezliğinin bulgu ve semptomlarının yokluğu (EF >%50).

Klas 3 hastalar: % 50
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arter hastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinası bulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG, eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi v.b) devam eden iskeminin saptanması veya bir koroner arterinde en az %50 oranında darlığın anjiyografik olarak gösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyetle anjinanın kontrol altında tutulabilmesi ve sol ventrikül fonksiyonlarının bozuk olmasına rağmen (EF %30-%50) hastada NYHA Sınıf 2 semptomların varlığı.

Klas 4 hastalar: % 100
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arter hastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinası bulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG, eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisiv.b) devam eden iskeminin saptanması veya bir veya daha fazla koroner arterinde en az %50 oranında darlığın anjiyografik olarak gösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyete rağmen hastada NYHA Sınıf 3-4 semptomların varlığı veya hastada ciddi sol ventrikül fonksiyon bozukluğunun olması (EF<%30)

Muhtemelen klas 2 den % 30 alırsınız. Geçirilmiş kalp krizi durumu ve ef oranınız da oranı etkiler. Çıkış epikrizinde operasyon sonu durumunuzu ne olarak yazmışlar ona bakın.

Operasyon sonrasi inferior Mi gecirdim ve pericard effuzyonu gelisti bu yan etkilerin rapora etkisi varmi hipertansiyon hiperlipidemi.eslik ediyor ilacla tedaviye cevap aliyorum

Daha operasyonun üzerinden iki ay geçmeden MI mı geçirdiniz? Operasyonu yapan cerrah ne dedi bu duruma merak ettim şimdi? Ef değeriniz kaçtır, eko raporunuzda yazar o değere göre alacağınız rapor oranı değişir. Ayrıca ht için 20 puan almanız lazım. Hiperlipidemi için ise oran verilmez, kalpten giden herkese zaten olsa da olmasa da hiperlipidemi raporu verirler.

Operasyondan 1 hafta sonra cok siddetli agrilarim oldu ve hastaneye gittim bana ekg cektiler ve inferior Mi ile uyumlu dediler ama yeni atilan om 2 grefti sayesinde o bolge beslendigi icin herhangi bir problem olmiyacagini soylediler dolayisi ile cerrahi operasyon ile ilgili bir problem yok ef oranim en son 60 idi. 3 greft atilmis 3.greft yani om3 ten pihti atmis ama erken mudahale yapildigi icin herhangi bir problem gorunmuyor su anda.cunku om2 pihti atan bolgeyi besliyormus zaten.

bende bypass ameliyatı oldum ve 4 damar degişti ,sigorta indirimi icin müracatımı yaptım,bilgi amaclı size raporu acıklıyayım...ameliyat yerimdeki yaraların büyümesi ve cekilen ekg lerin neticesinde klass 3 olarak degerlendirdiler ve %50 +10 hipertansiyondan....akcigerlerimdeki rahatsızlık dolayısı ile koah hastalıgından %20....kolestrol hastalıgımdan %10 vermislerdi ama bunu heyette bi şekilde silmişler yani raporumun icinde kolstrol oranı yok......toplamda %68 özürlü raporu verildi ve evraklarım vergi dairesi kanalı ile ankara gitti ,ankaradan ne sonuc cıkacagını bilmiyorum,gelecek olan sonucu burada paylasacagım ,hayırlısı olması dilegimle...ins.yardımcı olmusumdur

esen kalın

Kolesterolden zaten oran vermemeleri gerekiyordu. Hiperlipidemi bir hastalık değil ki niye oran verilsin.

Sayin silifkeli bypass olan bir kisi arac alirken otv muafiyetinden faydalanabiliyormu. Tesekkurler

hiçbir bilgim yok ,konu hakkında bilgisi olan arkadaslar yorumlarınızı bekliyoruz...bypass ameliyatı olan birisi OTV muhafiyetinden faydalanabilirmi???

Bypass ameliyatı olan birinin ötv muafiyetinden faydalanabilmesi için % 90 ve üzeri rapor alması gerekir. Bu durumda da kalp yüzünden ehliyeti iptal edilir ve aracı yakınları kullanabilir.

Üst Alt