Merhaba arkadaşlar,
Daha sonra bilgi almak isteyen olur diye yazıyorum. Askerlik muayenesi için aile hekimine gittim, aile hekimi en yakın hastahanenin dahiliye birimime sevk etti, ilgili hastanede onkoloji birim olmadığından Ankara Şehir Hastahenesi sevk edildim. Orada onkoloji doktoru ile görüştüm:
MADDE 48
A) 1. Akciğer ve mediastenin, hiçbir klinik belirti vermeyen, fonksiyon bozukluğu yapmamış yabancı cisimleri, pnömotoraksa yol açmamış lokalize hava kistleri, azygos lob anomalisi hariç konjenital anomalileri, tam tedavi edilmiş iyi huylu tümörleri ve kist hidatikleri.
B) 1. Akciğerlerin, objektif klinik belirtilerle birlikte bulunan veya laboratuvar yöntemleri ile tespit edilen, fonksiyon bozukluğu yapmış yabancı cisimleri, konjenital anomalileri, hava kistleri ve kist hidatikleri ya da solunum fonksiyon bozukluğu yapmamış olsa da akciğerin dört veya da ha fazla sayıda olan kist hidatikleri, pnömotoraksa yol açmış hava kistleri veya ileri tetkik ve tedaviyi kabul etmeyen 3 cmden büyük kist hidatik veya hava kisti olguları, pulmoner arter aplazisi veya hipoplazi olguları.
2. Akciğer ve mediastenin tıbbi ve cerrahi olarak tedavi edilmiş ancak fonksiyon bozukluğuna neden olmuş iyi huylu tümörleri.
C) Bu maddenin (A), (B) ve (D) dilimlerinde yer alan hastalık ve arızaların tedavi ve nekahet halleri.
D) 1. Akciğerlerin ileri derecede irreversibl fonksiyon bozukluğu yapmış büyük hava kistleri, yabancı cisimleri, konjenital anomalileri, iyi huylu tümörleri, çok sayıda ya da çok büyük olup ameliyattan yararlanamayacak olan kist hidatikleri.
2. Göğüs kafesi içinde primer ya da sekonder kötü huylu tümörler.
(D) -2 maddesinde göğüs kafesi içinde primer ya da sekonder kötü huylu tümör olarak değerlendirip muaf olacağımı söyledi. Daha sonrasında kararla kurula yönlendirldim. Orada da sadece imza işlemi oldu. Şimdi e-devlete düşmesini bekliyorum.