Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Köylerde yaşayan engelliler haklarını ne kadar biliyor?

arifeiriboy

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ulaşım teknoloji ve diyer imkanlardan yararlarnma haklarından habersiz çoğu eyitimsiz ve sesini duyuramıyor NEDEN

evet bende köydeyim köylerde olanlar haklarını ve yararlanabilecekleri avantajları bilmiyolar

herkes kendi derdine düşmüş ama bn kendim elimden geldiğince yardım ediyorum

bende köylüyüm ama engellime yansımıyor hiç:)

ben köylüyüm benim köyde fazla sakat yok olanlarda haklarını biliyor tam olarak bilmesekte bu siteden öğreniyorum haklarımızın neler oldugunu nasıl hakkımızı arayaccağımızı :)

bir insanın köyde ıolup olmaması hak arayışını kısıtlamaz insan istedikten sonra hertürlü hakkını da arar bilgiyede ulaşır birde derneklere ulaşılabiliyor demişsiniz sanki dernekler varda birşeyemi yarıyorlar işleri güçleri kendi ceplerini nasıl tıka basa doldururuz derdindeler allaha şükür şimdiye kadar hiçbir derneğin engellinin lehine bir çalışma yaptığını ne gördümmmmmm nede işittim tırnağın varsa başını kaşı :rolleyes:

KaRe;

evet katılıyorum bayburta derneği actık dernek bizden yardım bekliyor

Siz derneklere üyesiniz siz ulaşıyorsunuz derken, hiç bir derneğe üye değilim bende ulaşım sorunu yaşıyorum bende imkanlarıma ulaşamıyorum. İstanbul koca bir köy zaten.

pardon ama hangi haklardan bahsediyorsunuz sizin ulaşamadığınız ama şehirdekilerin ulaştığı hangi hak varsa söyleyinde bende faydalanayım derneklere gelince bu güne kadar herhangi bir sivil toplum örgütünün yöneticileri haricinde kime ne faydası olmuş ki gidip üye olayım birde elinizin altında internet var burda tafra yapacağınıza araştırın

ben şehirde yaşıyorum ama hangi haktan bahsediyorsunuz bütün köyde yaşayanlar sadece maaş alıyor başka hiçbirşey yok onu alıp babaları çatır çatır yiyor başka birşey varmı engelliye alınan para engelliye bile kullanılmıyorrrrrrrrrrrrrrrr

BENCE BİLMİYORLAR HAKLARINI geçen gün hastanedeydim naklli bi delikanlı yenge neyin var dedi , ordan tanıştık , ve hiç haklarından haberi yok manisalı biraz anlattım raporu yüzde 60 çalışamıyor ve haklarından heberdar deyil , bu konunun üzerinde dur şu şu haklara sahipsin dedim umarım anlamıştır ve hakkını arar...

doktor sırası beklerken anlatabildigim kadar anlattım ona ve digerlerine bazıları biliyormuş bilmeyenler yinede çok...

:D :D :D :D köylüyüm senin bişeye hakkın yok köylüsün sen köylü kal deniyor demek

tılafsınlı;
öyle demek oldugunu sanmam , bu siteye üye olmasam bende bilmiyordum haklarımı ,galiba araştırmıyorlar....

öğrenme imkanı olmazsa tabii öyle bende 3-4 yıla kadar hiç bi hakkımdan yararlanamıyordum bilmiyordum pekte bi hakkımız yokmuş ama olanlardanda faydalanalım dedik

aslında insan üzülüyor onlar köyde , gariban ve saf ve temizler ve haklarını almamışlar açıkcası bende almayım diyorum vicdan yaptım üzüldüm :(duydugum yerde müdahale ediyorum bakın şu şu haklarınız var diye amaa ne bileyim bi taraftan milletin haberi yok...

tvler biraz daha bu konularda bildilendirmeli bizleri bend eköydeyim netim var olmayan bilmeyen kardeşlerimiz için bilgilendirme yönlendirme şart haklarımız yetersiz baya yetersiz

zamanında alimler iskenderiye kütüphanesinden bilgi edinebilmek için binlerce km yolu at sırtında giderdi şimdi istediğiniz bilgiye birkaç tuşa basmayla sahip olabiliyorsunuz haklarını öğrenmek isteyen her ne şekilde olursa olsun öğrenir diyelimköyde bir allahın kulunda internet yok ararsın şehirde bir akrabanı rica edersin 5 dakikada istediğin bilgiyi alırsın geçin köylü şehirli ayrımını bu ülkedeki tek gerçek ayrım zenginle fakirdir paran varsa ihtiyacın olmayan hak ayağına gelir paran yoksa mutlaka hakkın olanı almanı engelleyen bir şerefsiz çıkar

madem parası olan güçlü haklı biz boşuna yaşıyoruz bu ülkede :D :D defolup gidelim

ülke siz burjuvalara kalsın

sizi şehirli paralı burjuvalar hak adalet sizin için var

cuma zaten ülke zenginin elinde en basit örnek bu güne kadar gelmiş geçmiş tüm muhalefetler emekli ve memur açlık sınırının altında diye feryat figan ederler ama iş asgari ücrete geldimi geçiştirirler çünkü emekli memur maaşı devletin bütçesinden yani senin benim vergisinden ödenir işçinin maaşı patronun cebinden çıkar banka hortumlayan bey efendi olur baklava çalan ömrünü hapiste geçirir bu ülkenin %80ini boşuna değil ama boş yaşar hakkını ne araştırır nede arar

biz onların sesi olalım madem onlar sesini duyuramıyo eyidim varsa her şey var1 de para teknoloji anca böyle olur
. r.

haklısın biz zaten sakatlık mağaşı ile yaşıyoruz bu yüzden zar zor ama susmayalım lütfen haklarımızı arayalı
m

tılafsınlı;

Günümüzde tvnin pc nin olmadıgı ev yok ceptelefonları son model, ama bilgi almaya gelince insanımız cahil,arkadaşlık sitelerinden haberdar herkez özelliklede cahil dediklerimiz kıro tipler, ellerinde birer pc Haksızmıyım imkanlarını dogru yönde kullanmıyorlarsa başkalarını suçlayamayız...

Üst Alt