Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

KPSS 2012 başvurusunda Özür Durumu bildirimi hakkında..?

jackjeans

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bir sorum olacak..Ömss ye başvurdum,Kpss ye de başvurmak istiyorum ama ösym nin sitesinden bireysel başvuru yapacağım zaman özür durumu bilgilerinde; ''Özür durumu bilginizi işlediyseniz, özür durumunuzu belirten sağlık raporunuzu başvuru süresi içinde ÖSYM'ye ulaştırmalısınız.''diye bir dipnot var.Sağlık raporunu fax ile mi göndermem gerekiyor ya da göndermesem olu mu ?

ınterneten bas vurmuyosan oranın basvuru yaptın osym merkezıne vermen yeterlı galıba...ben oyle yapmıstım sıstem degısmemıse tabı

Benim de her zaman merak ettiğim bir konudur:(

merhaba,
ben ygs girerken raporun fotokopisini kargoyla gönderdim.ösym'ye
özür durumunuzu belirten sağlık raporunuzu başvuru süresi içinde ÖSYM'ye ulaştırmalısınız.''diye bir dipnot bendede yazıyordu
raporunuzu göndermeniz gerekli
gözlerimden rahsatsızım bana sorular büyük pont olarak verildi.

bende doğuştan işitme engelliyim kpss b (önlisans) başvuracağım sağlık raporu gönderip ösym bizim için ek süre ve soru kolaylığı verileceğini düşünüyorum. aynı ömss gibi ama doğru mu, ne değişiklik yapacak bilmiyorum.

sınava girerken engel durumunu belirtmen gerek aksi takdirde mağdur olursun arkadaşım

Paylaştığınız bilgileri için teşekkürler.Kpss lisans başvurumu internetten yaptım.Raporumu Ösym'ye fax ile göndersem olur mu acaba ?

Bildiğim kadar Ösym faksı kabul etmiyor merkeze ya elden teslim edeceksiniz yada kargo yolu ile dilekçenizle birlikte raporunuzu ekleyip.

özür durumu

Merhaba, benim engel oranım %40 ve epilepsi hastasıyım.Kpss aday başvuru formunda özür durumu bilgilerini işaretlememe gerek var mı?%40 ve üzeri engelli adayların hepsinin bu kısmı işaretlemesi mi gerekiyor?

Sınavda işaretleyici, yardımcı istiyorsanız veya sınava koltuk değneği tekerlekli sandalye vs.. ile girecekseniz raporu dilekçe ile göndermeniz zorunlu, faks kabul edilmiyor, herhangi ekstra bir şeyle girmeyecekseniz rapora gerek yok.. Ayrıca ek süre verilmiyor ÖMSS gibi değil.

Engel durumunnuz ne olursa olsun, ona göre bi rapor gönderiyosunuz.
Ben internetten başvurmuştum, daha önceden de başvurum vardı, buna rağmen tekrar rapor istediler.
Fax yoluyla raporu yolladım bende bi sıkıntı olmadı.

2012 ve daha sonraki kpss sınavlarına engelliler giremeyecek diye biliyorum. atanması yapılan kişinin dahi atanması iptal edilecekmiş. bence iyice araştırmanız gerekmekte.

Ayhan KPSS'de herhangi bir engel grubuna Ek süre ve Soru kolaylığı asla yoktur. ÖMSS ve KPSS'nin birbiri ile hiç alakası bulunmamaktadır. KPSS'deki özür durumunu belirtmedeki amaç sınava birlikte girmek istediğin ekipman vs. içindir.

Karaçiçek, bu bildiğin tezin dayanağı veyahut kaynağı nedir? Resmi bir yazı olmadan böyle bir şeye inanacağımızı bekleyemezsin :) Kaldı ki böyle bir uygulama da saçma olur.

YGS ve KPSS sınavında soruları kendi okuyamayacak durumda olan görme engelli kişilere 30 dk ek süre veriliyor. Ayrıca şekilli olan tüm sorular iptal edilerek, puanlama yapılırken bunlar çıktıktan sonra kalan sorular üzerinden puanınız hesaplanır.
Eğer internetten başvurmuşsanız ÖSYM ye süresi içinde raporunuzun kargo, veya posta yoluyla ulaştırmak zorunluluğu vardır. Fax e posta kabul edilmiyor.

Üst Alt