Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

KPSS A Grubu kazandım. %45 ruhsal engelliyim. Ne yapmam lazım?

ekonomist79

Yasaklı Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba, %45 ruhsal engelli raporum ile 5 yıldır devlette engelli kadrosundan çalışıyorum. Şu anda bir kpss a grubu uzman yrd. kadrosunu kazandım, henüz tercih ve atama süreci devam ediyor. Fakat benim atanamayacağıma dair ciddi korkularım var. 657 sayılı DMK'nın 48/7 maddesinde ''53.madde saklı kalmak kaydıyla Görevini devamlı yapmaya engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak'' diyor. Bu maddeye göre hiç bir ruhsal engelli kpss A grubu sınavı ile uzman kadrolarına atanamaz mı? Raporumu %0'a düşürmeye çalışmak gibi radikal çözümleri dahi düşünüyorum. Sayın arkadaşlarım ve editörüm bir akıl verebilir veya yol gösterebilir misiniz?

KArdeşim, sanıyorum düşündüğün gibi olur ve ataman gerçekleşmez. Oysa ilaç kullanıldığında akıl ya da ruhsal bir sıkıntı olmuyor! Ama maalesef devletin koyduğu sınırlar ayrımcı.

Rapor oranını sıfıra düşürmek değil de, olası görevi yapmanıza mani bir durumun olmadığına dair rapor almak daha bir faydalı olabilir. Böylesi bir raporla olumsuz bir karara karşı dava yolu da zorlanabilir...

@ekonomist79

Bu arada, bugünden rapor almamak doğru gibi geliyor bana. Yalnız, bu tür bir raporla ilk red anında itiraz başlatılsa sanıyorum atanacağınız kurum da kendi sevki ile hastaneden rapor alınmasını isteyebilir.

Önerisi olan var mı arkadaşlar?

Hocam sen zaten 657 ye tabi olarak çalışmıyor musun?
Daha önce ilgili madde seni etkilemediyse yine etkilemeyecektir diye düşünüyorum.

Aklıma gelen kötü senaryoya göre; sen raporu sıfırlattığın anda hakkında kamu davası açılabilir mi? Sonuçta 5 yıldır engelli kadrosunda çalışıyorsun; "Halbu ki engelli değilmişsin" diyebilirler mi?

Ben arkadşaımzın yerinde olsam dava yolunu sçeerim. Bu ayrımcılık ve insan hakları ihlali dir çünkü. Bir insanı sırf engellinden dolayı hak ettiği görevi ifa etmesine engel olkmak Anayasal hak ihlali ne girer Bilindiği üzere anayasmızda engellilere yönelik poitif ayrımcılık hükmü getirmiştir buna karşı dava yolunu denemelisiniz. benim de %45 raporum var mesela emekli olana akdar A GRUBU bir kadro ya yerleşmek istiyorum ben de kamu personeliyim eğer bir devlet kurumu ya da yetkilisi bana derse ki hayır sen a grubunda görev yapamazsın! Çatır çatır davamı da açar hakkımı da alırım!! Kimse çıkıp edebiyat yapmasın

DJ_BORAN

kardeş; af buyur diyelim bir kadro için uyarı amaçlı şık koyarlar yani bu kadroyu isteyen elmanın ruhsal sorunu olmayacak diye. Bile bile o işi üzerine alabilir misin?
Mesela diyelim güvenlikçi olmak için, kör olan arkadaş ille de bu işi isterim derse? Yada bedensel engelli?
amaç farklı yolda düşündürmek, polemik yapmak değil.

Oturanboğa kardeş diyor ki duygusallık bu işe engel değilse; yapabilirsiniz diyor. Memur duygusallık ile zeka özürlülüğü farklı algılayıp aynı kategoride koyarsa dava konusu olur diyor elbette buna itirazım yok.

Güvenlik konsu ayrı bir konu zaten KARİYER MESLEKLERİ nden bahsettim ben. Yoksa güvenlikçi olmak hele bu şart ve koşullarda mantıklı bir sçenek değil kaldı ki, Kamuda güvenlik kadrosu yok. Ama böyle bir şık koyulursa o da danıştaydan döner danıştay der ki bu sefer, Her ruhsal hastalığa akıl hastalığı muamelesi yapamazsın! Böyle bir şık koymaları bile bile ayrımclığa imza atmak olur ki, Burada amir hüküm uygulanır. Yani anayasa da ve yasalarda psikolojik engellilerin idari görevlerde yer almaması na dair yapılan düzenleme YASA ya uygun olsa dahi HUKUK a aykırı dır. Biz hatayı burada yapıyoruz işte, Bir şeyin yasa da ya da yazılı metinde geçiyor olmasını HUKUK a uygunluk için tek gerekçe olarak kabul ediyoruz.. OYSA ki TEMYİZ HUKUKU bu ihtiyaçtan yani "Kanun un hukuk dışı uygulanması" na karşı kurulmuş olduğunu unutuyoruz. Diyeceğim odur ki, Bir uygulamanın kitabına uydurulmuş olması onun HUKUKİ olduğu anlamına gelmez! Tıpkı her kanunun hukuk a uygun olduğu anlamına gelemeyceği gibi MEVZUAT HIYARAŞİSİ gereği.. Şimdi siz söyleyin bu kavramları bilen ve analiz edebilen bir kişiye idari görev tevdi edilemez diyerek sırf hastalığı yüzünden zeka özürlü muamelesi yaaprsanız bu insan hakları ihlali haline gelmez mi? Sözün özü arkadaşım, HUKUK ne diyorsa o; KANUN DEVLETİ nden HUKUK devleti ne geçiş yapmak zorundayız..

Tamam Kardeş arkadaşımızın Raporunda durumu net belirtmesi lazım..
YOKSA işe alımına işlem yapan memuru yakacaksın... Memurun görevi belirtilen kurala göre yapmak. bilmiyorsa amire danışır amirde bir üst kademeye silsilesi gidecek.

Rapor da bir şey belirtmiyorsa dediğim gibi OTURANBOĞA kardeş açıklamış..
Bu yazıyı okuyan diğer arkadaşa örnek olur umarm. OKURSA...

al işte başta diyoruz
Raporda belirtmek lazım diyoruz.

ilk mesajda soru soran ekonomist79 arkadaş ne oldu acaba? bi daha yazmamış. atnması gerçekleşti mi?

ilk mesajda soru soran @ekonomist79 arkadaş ne oldu acaba? bi daha yazmamış. atnması gerçekleşti mi?
Merhaba arkadaşım ne oldu anlatayım, ben bu forumda benim sorularıma benzer sorular yazıp sonradan kaybolan kişiler gibi olmadığımı ispatlayayım. Arkadaşım olan şu, en son bir mülakata daha kaldım ve referans ta buldum ancak kıl payı kaçırdım, yani kazanamadım, daha sonra da 35 yaşı doldurdum. Kısacası benim için bu defter kapandı. Acaba kazansaydım atanır mıydım sorusuna ise olmamış bir şeyi bilemeyeceğim için cevap veremeyeceğim. Bu forumda başka bir başlıkta engelli kadrosunda çalışmayanın erken emekli olamadığını okuduktan sonra aslında mülakatı kazanamamamın benim için daha hayırlı olduğunu karar verdim, şimdi en kısa sürede 1/4 olup emekli olmayı düşünüyorum.

Sayın Oturun Boğa'ya ve diğer tüm arkadaşlara yorumları için teşekkür ederim. Saygılarımla.

Üst Alt