Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

KPSS atamaları 19-28 Kasım'da

Konular
16
Reaksiyonlar
0
İş güvencesi ve sağladığı mali imkânların her geçen gün artması memurluk talebinde patlama meydana getirdi.

19-28 KASIM'DA ATAMALAR YAPILACAK
Milyonlarca lise, üniversite mezunu Kamu Personel Seçme Sınavları'na (KPSS) sınavlarına yönelirken genç adayların 2012için beklediği atama tarihi de netleşti. Devlet Personel Başkanlığı, ikinci yerleştirmeleri 19-28 Kasım arasında yapacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu verilerine göre son10 yılda 316 bini öğretmen olmak üzere toplam 908 bin kişi memur oldu. En büyük alım 140 bin memurla geçen yıl olurken, bu yıl kamuya 70 bin kişi alındı. Gelecek yılın bütçesinde ise 9 bin personel alımı öngörülüyor. Bütçeden kamu çalışanlarına ayrılan pay geçen yıl yüzde 28'e bu yıl da yüzde 30'a ulaştı. Haziran ayında, KPSS sınav sonuçlarına göre kamu kurum ve kuruluşlarına toplam 17 bin 387 kadro ve pozisyon için yerleştirme talebinde bulunuldu.

20 BİN ALIM YAPILACAK
Gelen talebin yüzde 16.73'ü orta öğretim, yüzde 27.47'si ön lisans ve yüzde 56'sı da lisans düzeyinde oldu. Bu yıla ilişkin ikinci atamalar ve tercihlerin ne zaman yapılacağı en çok merak edilen konu.

Bu yıl için öngörülen 70 bin memur alımı kapsamında yılsonuna kadar da 20 bine yakın alım gerçekleşecek.

Atama Bekleyenlere Müjdeli Haber

[h=2]http://www.haberler.com/atama-bekleyenlere-mujdeli-haber-4054016-haberi/ sitesinden alıntıdır.
milyonlarca lise ve üniversite mezununun beklediği memur atama tarihi netleşti.
Atama bekleyen memurlar adaylarını sevindirecek haber geldi. Devlet Personel Başkanlığı 19 - 28 kasım tarihleri arasında atamaları yapacak.[/h]ATAMA BEKLEYEN MEMUR ADAYLARINA MÜJDE
İş güvencesi ve sağladığı mali imkânların her geçen gün artması memurluk talebinde patlama yarattı. Milyonlarca lise, üniversite mezunu Kamu Personel Seçme Sınavları'na (KPSS) sınavlarına yönelirken genç adayların 2012 için beklediği atama tarihi de netleşti.
Devlet Personel Başkanlığı; '2012 yılı ikinci yerleştirme için 19 Kasım - 28 Kasım 2012 tarihlerinde Ösym Başkanlığınca tercihlerin alınacağını' bildirdi.
SENE SONUNA KADAR 20 BİN ATAMA
Bu yıl için öngörülen 70 bin memur alımı kapsamında yılsonuna kadar da 20 bine yakın alım gerçekleşecek.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 'na göre son 10 yılda 908 bin kişi memur olarak göreve başladı. Göreve başlayan 908 bin kişinin 316 bini ise öğretmendi.
Son 10 yılda en fazla memur alımı ise geçtiğimiz yıl oldu. Geçen sene tam 140 bin kişi memur olarak görev aldı. Bu yıl sonunda alınacak 20 bin memur ile bu sene göreve başlayan memur sayısı da 70 bine çıkacak.
MEMURLUKTA YAŞ SINIRI 35
Adalet Bakanlığı'nın Temmuz ayında Memur Sınav-Atama ve Nakil yönetmeliğinde yapılan değişiklikle bazı personeller için memurlukta 35 yaş sınırı kalkmıştı.
Resmi Gazete'de de yayınlanan yönetmeliğin 5. maddesinin birinci fıkrasının (b) bendine göre, "İlk defa Devlet memurluğuna atanacaklar için yapılacak sınavın son başvuru tarihinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 40. maddesindeki yaş şartını taşımak ve 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 114. maddesi kapsamı dışında kalan veya merkezi yerleştirme sonucu atanacak personel hariç olmak üzere merkezi sınav tarihi itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak" şeklinde değiştirildi." denilmişti.

kpss için bu bir an yüreyip hop etti ömss için sandım::)

görüyorsun ki kpss nasıl halledebiliyorlar da ömss nasıl halledemiyorlar buyurun. devlet ömss işi bahanesiyle süre uzatıyorlar :mad:

neyin süresini uzatıyorlar hem bu puanlarla 2 yıl boyunca atama yapılacak kadrolar birden şişirilirse 10 yıl alım yapmazlar ben 4 temmuz 2010 tarihinde sınava girdim 1 eylül 2010 da da atandım yaklaşık 2 ay bekledim kaldı ki bu puanlarla 2 yıllık bir alım yapılacak bu kadar beklenmesi normal

Sağlam türk koca sanal alemde hayatından bir tek memnun insan gördüm o da sensin

KPSS ile atanacak yeni memur adayları için açılan kadrolar belli oldu. En yüksek kadro eğitimde..

2012/2 KPSS ile yerleştirilecek memur adayları için açılan 7 bin 328 kadronun yer ve sayıları belli oldu. En yüksek kadro bin 17 kişi ile Milli Eğitim'de. Sağlıktaki kadro ise 690 kişi.

7 BİN 328 KİŞİ
Devlet Personel Başkanlığı tarafından açıklanan listelere göre en yüksek kadro, Milli Eğitim Bakanlığı'na verildi. Onu kamu hastaneler ve Çevre Bakanlığı izledi. En çok aranan pozisyonlar ise hemşire, sağlık teknikeri ve mühendis oldu. Ayrıca Devlet Personel Daire Başkanlığı, bazı dolandırıcıların kendilerini başkanlık personeli gibi gösterip adaylardan para aldığını belirtip vatandaşları uyardı.

Devlet Personel Başkanlığı'nın internet sitesinde açıklanan listeye göre bazı kadrolar ve kurumları ise şöyle:

Aile Bakanlığı 130
Çevre Bakanlığı 378
Devlet Hava Meydanları 284
Devlet Su işleri Genel Müdürlüğü 90
Gelir İdaresi 397
İETT 26
İSKİ 164
İstanbul Belediyesi 274
Karayolları 220
Kültür Bakanlığı 157
Milli Eğitim 1017
PTT 298
Sağlık Bakanlığı 200
SGK 330
Kamu Hastaneleri 690
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları 102
Tarım İşletmeleri 175
Toprak Mahsulleri Ofisi 134
Halk Sağlığı Kurumu 175

açmısın açıktamısın be adam haline şükret aza önce kanaat etmesini bil ki sonra çoğu bulasın ben de çok sıkıntı çektim ama isyan etmedim

tercihler mi atamalarmı ? daha tercihler yapılmadıki

sağlam türk çok şükür açıkta değilim ama ben şahıs adına konuşmuyorum bütün engelli kardeşlerime verilen sözlerin yerine getirilmemesi ve yalan söylenilmesidir aç değilim ama birilerine muhtaç yaşamaktan bıktım kendi dendimi idare etmek istiyorum ama olmuyor

o zaman kardeşim girersin ömss ye alırsın iyi bir puan atanırsın ayrıca ne yalan söylemesi sadece bir yanlışlık o kadar ve bir de bu adamlar 40 yıldır uygulanmayan yasayı uyguluyorlar sadece 2 yılda alınan engelli personel sayısı yaklaşık 15 bin daha neler neler neyse şimdilik bu kadar açıklama yeter

sağlam türk;

hep kötüleri görünce asıl yapılması gerekenleri yapanlar çok iyiymiş gibi geliyor fakat işin aslı öyle değil bu yapılanlar bir hükümetin asıl yapması gereken konulardır yavaş,yavaş olur o ayrı mesele ama söyledikleri sözlerin arkasında duramıyorlarsa yani alım yapılacak kişi sayısı 10000 deyip 5000 kişi alıyorlarrsa o zaman hükümet kademesinde önemli bir iletişimsizlik eksiklik var demektir buda hükümet yapısının çok sağlam olmadığı anlamına gelirki hükümete güveni azaltır

sağlam türk sen sınava kafayı takmışsın iyi puan alıpta açıkta kalanlara hükümet adına bir açıklama yap istersen 85 86 87 puanla atanamayanların hesabını kim verecek kadro şişermiş biz mi dedik 20 bin alım yapılacak diye O zaman bu açıklamayı yapmayacaktı

art_sry gerçekten kısa ve öz herşeyi çok güzel anlatmışsın tebrikler

yapalım kırıkkale ve bolu mem 81 puanla kapattı ve oraları kimse tercih etmedi ve yanlış tercih yaptılar adam almış 86-89 puan hizmetli kadrosunu beğenmiyor tercih ettiği kadrolara puanı yetmiyor sonra vay efendim yanlış politika be adam sen kafanı kullanmazsan hükümet ne yapacak
art_sry
tamam bu hükümetin görevi bu görevi daha önce hangi hükümet yaptı ki bunlardan kusursuz yapmasını bekliyorsun 40 yıldır uygulanmayan yasalar yürürlüğe konuldu engelli kontenjanları arttırıldı vs. bunların yapmadığını geçmiş hükümetlerde yapmadığı zaman onlarıda yerden yere vurdunuz mu merak ediyorum ki o zamanlarda bu kadar sıkıntı yoktu daha müsait ortam vardı ha bir de bu adamlar hiç olmazsa 10000 deyip 5000 alıyor adamın biri işsizlik sorununu çözecem dedi iktidara geldikten sonra gazetecinin biri
-efendim işsizliği çözecem demiştiniz 11 ay oldu bir sonuç yok o da
-dün dündür bugün bugündür dedi ne yani şimdi hiçbir iş yapmayan adamlar eleştirilmezken 10000 alacam deyip 5000 alan adam eleştiriliyor neyse dediğim gibi siz önce geçmiş hükümetlere bunun hesabını sorun onların zamanında kaç bin engelli alınmış bir onu öğrenin bakalım

Bu millet yüzyıllardır kandırılıyor diye şimdide kandırılması gerekmiyor,hükümetin doğru yaptıklarını nasıl taktir ediyorsak yanlışlarındada bunu dile getirmemiz lazım ki düzeltme yapılsın yada madem doğrular çıksın desin ki biz yılın başında bunu söyledik fakat şu nedenlerden dolayı alım yapamadık düşündüğümüz gibi olmadı bizde ayakta alkışlayalım bu adam hatasını kabul ediyor diye bunu yapsın ki diğerlerinden farkı olsun,farklı olduğunu göstersin

Sağlam türk tercihlerde hizmetli ile imamhatip kadrosundan başka birşey yoktu ki
bu yüksek puan alıpta atanamayanların hepside mi yanlış tercih yapmışlar gerçektende yanlış düşünüyorsun
art_sry gerçektende güzel konulara değiniyorsun ve güzel açıklamalarda bulunuyorsun.

ne yani şimdi torpil mi var diyorsun sanmam çünkü eğer torpil yapılsaydı benim atandığım dönrmde yapılırdı çünkü 2000 kişinin 100 puan aldığı yaygarası yapıldı ama gerçeği öğrenince herkes rahat bir nefes aldı 100 den aşağıya doğru atama yapıldı 90 alanların bir kısmı ortalama yüzünden açıkta kaldı ha bu arada fatma şahin bu seneki ömss için dedi ki:
biz ilk defa böyle bir sınav yapıyoruz bazı eksiklerimiz olabilir ama düzeltmeye çalışacağız yani hatalarının farkındalar onlarda kaldı ki sadece ömss den ibaret bir ülkede yaşamıyoruz bir sürü olaylar dönüyor atamaların gecikmesi birazda bu yüzden neyse bu konu üzerinde daha çok konuşur tartışırız

sağlam türk torpilin olmadığı bir ülke var mı sence dünyanın her yerinde torpil vardır kimsede bu olayı tamamen bitiremez
Işte sorun da bu sağlam türk sayın bakan yanlış açıklmalar yaparak tüm tepkileri üzerine çekti keşke tüm bakanlar bir araya gelerek sistemli çalışarak doğru dürüst bir açıklma yapsalardı bu kadar milletin inancını sarstılar doğal olarakta şimdi doğruyu söylese bile kimse inanmıyor yalncı çoban misali oldu şimdiki bu durum

az önce dedinki yanlışlarını kabul etmiyorlar şimdi de inandırıcı gelmiyor diyorsun nasıl bir çelişki bu acaba hükümet başka bir partiden olsaydı bu eleştrileri yapabilecek özgür bir ortam olurmuydu hayır hemen kafana dipçiği yerdin torpil dedin bizim sınavlarda çok düşük bir ihtimal torpil olması olsa benim dönemimde olurdu dedim ya 2002 veya 2001 senesi olması lazım bir arkadaş 83 puanla atanamadı onun yerine torpilli 59 puanlı biri atandı koalisyon hükümeti döneminde ha bu arada bunların her yaptığına katılmıyorum eksikler var inşallah düzeltirler

Arkadaşlar merhaba.. İşkur'un sayfasında KPSS ile özürlü alımları varya bu alımlara sadece o İl genelindekiler mi başvuru yapabilir ? İzmir ve Çanakkale şuan Lİse ve dengi alıyor Bİlg. sertifakası istiyor ve bana da uyuyor şimdi ben buna başvuruda bulunamayacak mıyım ? Adres kayıt sistemim orda olmadığından ? Yada gidip mi başvuru yapmam gerekiyor ? Bilen var mı :)

iş kura bakarsan adrese dayalı başka birşey bilmiyorum :(

merhabalar konu başlığı ile alakalı olarak bi sorum olacak gerçi hayalet sormuş zaten ama ben daha detaylı sorucam.soru özetle şu:engelliyim ancak ömss ye giremedim çünkü raporu yeni aldım.ama kpss önlisans sınavına girdim ve benim gözümde sorun var.raporumda derinlik hissi gerektiren işlerde çalışamaz diyor.raporum sürekli ve U.ben kpss de tercih yapıcam ama başvuru formundaki maddelerde bi ibare var aynen şöyle diyor:
f) Kılavuzda yer alan “pozisyonları” tercih edecek adaylar için;Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı
ile özürlü bulunmamak. (Hangi görevin devamlı yapılmasına, hangi vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığının engel olacağına resmi sağlık kurullarından alınan raporların
incelenmesi suretiyle ilgili kurumlar tarafından karar verilecektir.)
Kılavuzda yer alan “kadroları” tercih edecek adaylar için;
Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. (Hangi görevin
devamlı yapılmasına, hangi akıl hastalığının engel olacağına resmi sağlık kurullarından alınan
raporların incelenmesi suretiyle ilgili kurumlar tarafından karar verilecektir.)
ben tercih yaptım ve yerleştim diyelim benim hedefim bilgisayar işletmenliği gibi bi kadro olsa durumum ne olur. yani atanmama sorun çıkarmı ?
bu arada yukarda birisi sormuş başka ildeki kadro için başvuru yapabilirmiyim diye. benim bildiğim kadarıyla adrese dayalı nufus kayıt sisteminde kayıt geçerli yani ikametgahın nerde ise ordaki ilde başvuru yapabiliyorsun ama sen yine de araştır emin ol derim.

Plumeria;
egerki türkiye geneli diyorsa başvuru yapabilirsin yoksa malesef

Üst Alt