Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

KPSS ile 2006 yılında atanan, sonradan engelli olan memur EKPSS'ye girebilir mi?

mehmetreis

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
öncelikle Tüm arkadaşlarıma selam eder her şeyin gönlünüzce olmasını dilerim.

2016 yılında normal kpss ile atamam gih sınıfına vhki olarak yapıldı. daha sonra geçirmiş olduğum rahatsızlıklara istinaden %64 engelli raporum var acaba ekpss ye girsem kazanırsam tekrar özlük haklarını kaydetmeden tercihlere göre farklı kuruma gih sınıfında atamam olabilir mi ?

başvuru kılavuzunda ekpss yönetmeliğine istinaden atananlar tekrar atansalar bile (aynı sınıfta) ataması yapılmaz deniliyor. ancak ben normal kpss yönetmeliğine istinaden atamam yapılmıştı. (Böylece engelli kadrosuna geçmiş olacağım ve 15 yılda rapor vs. ile uğraşmadan emekliliğim dolacak(2,5 yıl sonra) esas amacım bu. 5510 geçici 4 . maddesini daha meşakkatlı olur)

evet o konu benim de merak ettiğim bir konu.
KPSS den atanan birisi EKPSS üst öğretim şartına takılıyor mu?

ancak EKPSS yönetmeliğini incelediğimizde
Halen memur olarak çalışmakta olanlar, başka hizmet sınıfı kapsamındaki kadrolar ile bulundukları kadrolardan farklı olmak kaydıyla mezunu oldukları eğitim programları itibarıyla ihraz etmiş oldukları unvanlara ilişkin kadrolar hariç olmak üzere bu Yönetmelik kapsamında yerleştirme işlemlerine başvuramaz, yerleştirilseler dahi atamaları yapılamaz.

(2) Diğer kanunlarla memurluğa atanmaları engellenen adaylar da bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yerleştirme işlemlerine başvuramaz, yerleştirilseler dahi atamaları yapılamaz.

(3) EKPSS veya kura sonucuna göre yerleştirildiği halde atama için aranılan koşulları taşımayan veya istenilen belgeleri süresi içerisinde getirmeyen adayların atamaları yapılamaz.

(4) EKPSS ve kura sonucuna göre yerleştirilmiş olmak bu maddede sayılanlar için herhangi bir hak teşkil etmez.

(5) Bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde, herhangi bir kadroya yerleştirilen ancak atanamayan adaylar, aynı dönem içerisinde yapılacak yerleştirmelere başvuramaz.

metni yer alıyor.
Yani 14. maddenin (1) nolu bendinde HALEN ÇALIŞMAKTA OLANLAR ibaresi alıyor..
Ancak bazı arkadaşlarımız değişen ve güncellenen maddeyi söylüyor.
peki değişen madde hangisi ?
sadece 14. maddenin 5. bendi değişmiş..
yani
(5) Bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde, herhangi bir kadroya yerleştirilen ancak atanamayan adaylar, aynı dönem içerisinde yapılacak yerleştirmelere başvuramaz.
maddesine,
EKPSS den atanmış kişiler ibaresi eklenerek yeniden güncellenmiş...
burada 14. maddenin 1. bendinde herhangi bir değişiklik yok..

https://www.engelliler.biz/forum/en...i-ekpss/189607-ekpss-yonetmeligi-degisti.html

yazınızdaki düzeltmeleri yapalım..
15 YILDA ERKEN EMEKLİ OLMAK İÇİN, ENGELLİ KADROSUNDA ÇALIŞMA ŞARTI YOK..
burada dikkat etmeniz gereken 2 detay var,
eğer 2008'den önce işe girdiyseniz ilk işe giriş tarihinizden önce bir raporunuzun olması gerekiyor.. geçici 4. maddeden yararlanmak için..
şayet,
İLK DEFA işe girişiniz yani tüm sigorta kollarında (bağkur,ssk,emeksand vs) ilk işe giriş tarihiniz 2008'den sonra ise;atanmadan önce rapor alma zorunluluğu yok...
burada dikkat çeken detay,
siz doğuştan değil, sonradan engellisiniz. yüzde 60+ üstü raporunuz ve maluliyet durumunuz olduğu için, ve bu hastalık/engellilik işe girişten sonra olduğu için direkt malulliyet cetveline göre malulen emekli başvurusu yapabilirsiniz..

ben malulen emekli olmak istemiyorum belki ileride tekrar çalışırım diyorsanız eğer
o zaman 15 yılda ve 3960 gün (bu rakam değişebilir raporunuz durumuna ve 5510 ve 5510dan önceki mevzuatlara göre değişebilir)
ile erken emekli olma hakkına sahipsiniz...

erken emeklilik yönünde direkt emeklili yüzde 40-59 arası için geçerli..
yüzde 60 oranı geçtiğiniz için önce durumunuzu maluliyet yönünden inceleyecekler, sonra erken emeklilik için uuygunsa işlemleri başlatacaklardır.
yani,
yüzde 40-59 arası oranınız olduğunuzda, engelli kadrosunda olmak daha konforlu olabilir.. üstü oranlar için her şekilde yeniden inceleme isteyebilirler.. tabi bu doğuştan engelliler için.
sizin için hiç bir sorun yok..
2.5 yıl sonra gider, erken emekliliğe başvurursunuz...
doğuştan engelliler için engelli kadrosunda olmak biraz daha konforlu...

Üst Alt