Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

KPSS ile atanan EKPPS'den tercihte bulunabilir mi?

Konular
33
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar bilen bilir su sıralar kpss 2018/1 tercihleri var bunun için tercih yapsak ekpss tercih hakkım ölür mü oldu da kpss den atanıldı ekpss den de tercih yapsam ordan da yerleşme olur mu örneğin kpss den üniversite memurluk cıktı ekpss den orman bknlığı /meb/sb VS cıksa üniden istifa verilip ekpss de kazanılan tercihe geçiş yapılabilir mi karışık oldu kusura bakmayın ama hep merak etmişimdir cvbı şimdiden teşekkür ederim cvb lar için

sorun yok..
bulunabilir...
ancak KPSS ile atandığınızda tekrar EKPSS ye girerseniz halihazırda memur olduğunuz için tekrar aynı kadroya geçemezsiniz.
misal VHKİ olduysanız tekrar VHKİ olamazsınız..

kpss den atandığındda muhtemelen 1-2 yıl arası aday memurluk dönemi var.. bu dönem içerisinde muvaffakat pek verilmiyor..
Ancak EKPSS den yüksek diploma ile atandığınzda kuırum size muvaffakat verir.. çünkü eğitim hakkı engellenemez.
misal KPSS den GİH sınıfı VHKİ oldunuz.. EKPSS ye girip GİH sınıfı VHKİ yazamazsınız... atamanız olmaz..
ancak KPSS den VHKİ olarak atanıp, EKPSS den mühendis, psikolog, avukat, sosyolog gibi bir diplomanız varsa atamanız gerçekleşir.
kurum aday memurken size izin vermezse dava açarak banko gidersiniz..

Merhabalar, sorunuzu şöyle cevap vermeye çalışayım. Biraz karışık ama kanun maddelerinden alıntı yaparak size bilgi vereceğim. Normal KPSS ile atandınız diyelim ve daha sonrada ekpss ile başka bir göreve atandınız. Bu durumda siz görev başında bir devlet memurusunuz ve artık 657'ye tabisiniz. 657 ye göre görevden ayrılmaya (istifaya) çekilme denir.

[FONT=&quot]Devlet memurunun istifa etmesine 657 sayılı Kanun "Çekilme" demektedir. Ve çekilme de, bu Kanunun 94'üncü maddesinde ele alınmıştır. Konuya ilişkin 94. madde hükmü şu şekildedir:

[/FONT]
[FONT=&quot]"Madde 94 - Devlet memuru bağlı olduğu kuruma yazılı olarak müracaat etmek suretiyle memurluktan çekilme isteğinde bulunabilir. (Ek ibare: 31/07/1970 - 1327/ 75 md.) Mezuniyetsiz (izinsiz) veya kurumlarınca kabul edilen mazereti olmaksızın görevin terk edilmesi ve bu terkin kesintisiz 10 gün devam etmesi halinde, yazılı müracaat şartı aranmaksızın, çekilme isteğinde bulunulmuş sayılır.[/FONT][FONT=&quot]Çekilmek isteyen memur yerine atanan kimsenin gelmesine veya çekilme isteğinin kabulüne kadar görevine devam eder. Yerine atanan kimse bir aya kadar gelmediği veya yerine bir vekil atanmadığı takdirde, üstüne haber vererek görevini bırakabilir.[/FONT][FONT=&quot]Olağanüstü mazeretle çekilenler, üstüne haber vermek şartıyle bir ay kaydına tabi değildirler"

[/FONT]
[FONT=&quot]Bu maddeye göre devlet memurları, çekilme isteğinde (istifa etme) bulunabilir. İki durum vardır. Birincisi, çekilme isteğinin yazılı olarak başvurulmak suretiyle yapılması ve bunun kabul edilmesi veya yerine bir kimsenin atanması; İkincisi ise buna hiç uymaksızın görevin terk edilmesidir. Görevin haber verilmeden terk edilme halinin 10 gün sürmesi halinde memur çekilmiş sayılmaktadır.[/FONT][FONT=&quot]Birinci durum usulüne uygun istifa şekli, ikinci durum ise usulüne uygun olmayan istifa şekli olarak tanımlanmaktadır. Bu ayrım sadece memurluğa dönüş süresini etkilemektedir.
Çekilen veya çekilmiş sayılan memurun yeniden eski görevine dönmesi ise 657 sayılı Kanunun 97'inci maddesinde düzenlenmiştir. Madde şu şekildedir:
[/FONT]
[FONT=&quot]Madde 97 - (Değişik madde: 29/11/1984 - KHK 243/17 md.)[/FONT][FONT=&quot]Memurlardan mali ve cezai sorumlulukları saklı kalmak üzere;[/FONT][FONT=&quot]A) 94 üncü maddenin 2 nci ve 3 üncü fıkrasına uygun olarak memuriyetten çekilenler altı ay geçmeden,[/FONT][FONT=&quot]B) Bu Kanuna göre çekilmiş sayılanlar ile 94 üncü maddenin 2 nci fıkrasına uymadan görevlerinden ayrılanlar bir yıl geçmeden,[/FONT][FONT=&quot]C) 95 inci maddede yazılı zorunluluklara uymayanlar 3 yıl geçmeden,[/FONT][FONT=&quot]D) 96 ncı maddeye aykırı hareket edenler hiçbir surette,[/FONT][FONT=&quot]Devlet memurluğuna alınamazlar.
[/FONT]
[FONT=&quot]Bu maddeye göre;[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]

[FONT=&quot]1- Usulüne uygun istifa edenler (yani yazılı olarak başvurduktan sonra başvurularının kabul edilmesini veya yerine bir memur atanmasını bekleyenler) 6 ay boyunca,
2- Usulüne uygun istifa etmeyenler yani çekilmiş sayılanlar 1 yıl boyunca (Çekilmiş sayılma hali dört tanedir: a-Başka bir yerdeki göreve atananlardan 62. maddede belirtilen sürelerde görevlerine başlamayanlar, b- Yurtdışına gönderilmiş olup, görevlerinin bitiminde süresi içinde işe başlamayanlar, c- Kadrosu kaldırılmış olup, başka bir memuriyete atanmış olanlardan süresi içinde görevine başlamayanlar, d- Aylıksız izin süresinin bitiminden önce mazeretini gerektiren sebebin kalkması halinde göreve başlanılmayanlar veya aylıksız izin süresinin bitiminde görevine dönmeyenler, e- Görevi terk edip bu terki 10 gün devam edenler)
3- Devir ve teslim ile yükümlü olanlar, bu işlemlerin sonuna kadar görevlerini bırakamazlar. Buna uymayanlar 3 yıl boyunca,
4- Olağanüstü hal, sıkıyönetim, seferberlik ve savaş hallerinde veya genel hayata müessir afetlere uğrayan yerlerde çalışmakta olup, yerine birisi atanana kadar görevde kalması gerekirken buna uymayanlar hiçbir surette,
hem daha önce çalıştığı kurumda hem de diğer kamu kurumlarında memur olarak çalışamaz.

Biraz size karışık gelmiş olabilir durum, şöyle kısa bir özet geçersek 4/c olarak bilinen bir kadroya atandınız diyelim kpss ile ve normal usüle uygun ayrıldınız ve ekpss ile başka bir kurumda gene 4/c li olarak atanmak istiyorsunuz. Bu durumda aradan en az 6 ay geçmek zorundadır Ama eğer farklı statüde olursa 4/a,b,c gibi durumlarda a'dan b'ye veya a'dan c'ye atamanız yapılırsa burada herhangi bir süre kısıtlaması yoktur. Umarım faydalı olur size. acı gerçek

[/FONT]

normal kpss den madem atanabiliyorsunuz hocam bırakın da ekpss den başka biri atansın başka biri hayallerine ulaşsın
ama normal kpss den atanamazsınız tabiki gönül ister ekpss den atanın

yani demek istediğim normal kpss den atandıktan sonra memur olduktan sonra neden tekrar ekpss den tercih yapıp başkasının hakkına hayallerine engel olasınız ki ???

Skolyoz23

Normal kpss den atanamam puan düşük hocam sansmı denesem mi dye düşündüm bide hep üniversite kadrosu var onlarında tayin durumu zormuş bn zannetmiyorum ama atandım dyelm ekpss den tercih ypmm zaten hak yemem bn oldu da atandım ekpss den de tercih ypmss blndm dyelm kpss den atandgım yerden nasıl ayrılırım ne ypmm gerek ekpss direk hedefim ama kpss son tercih ya 2016 puanıyla hani o yüzden ya tutarsa misali ypsammi ki dye düşünüyorum sonrası kötü ise hc bulasmak ugrasmak istemem

Son düzenleme:
valla atanda memur ol da ister normal kpss ister ekpss dene hocam her yolu ben dedim belki puanınız baya güzel hani oradan atansam ekpss den atanabilir miyim diye anladım

umarım bir yerlere atanmak bizlerede nasip olur hocam

@UZAKLAR
çok teşekkür ederim çok derin bilgileriniz için.. Yani kpss atandım diyelim ekpss den de tercih yaptım cıktı diyelim dger den istifa etmek gerekir ve 6 ay gecmesi gerek sunu dgru aldm sanrım tercihi ikisindende yapabilirim ama istifa falan uğraştrcak.. Braz kafam karıştı aldm ama anladgımı anlatamayabilirm ekpss den atamam yplr mı ki derinden atanmam görünmesine rağmen burası kritik bide şimdi bu sene aldım ettim raporu sistem de engelli görünüyorum ya olurda kpss atama olrda ekpss hakkım ölür dye korkuyorum npsam bilemedim üf..

Skolyoz23
Yok nerde ee puan düşük hocam 2016 nın her tercihini yptm olmadı 2010 dan beri kpss gryom tercih ypıom olmuyo 2017 aralıkta mı ne tesadüfen siteyi gördüm okudum herseyi kabullenemediğim engelim işitme engelim var rapor alabiliyom alıp bde böyle deneyeyim şansımı ddm haklarımız varmış onları da değerlendirmek istedim belkide nasibim ekpss dedir buda bi vesile keşke olmasa engelimiz ama imtihan ya bu tevekkül etmek gerekir bu halimize şükür.. İnşallah bu ilk sınavımız da (bnm ilk ekpss sınavım) ilk atamamız da atanırız Rabbim bize de nasip etsin inşallah inşallah inşallah..

sınıf değiştirme ve üst öğrenim yolu ile EKPSS den atanılırsa
istifa etme koşulu yok..

6 ay önce istifa meselesi aynı kadro ve sınıftan ataması yapıldığında geçerlidir...
KPSS den GİH sınıfı VHKİ olarak atanan birisi EKPSS den TH sınıfı bir bölümü kazandığında ataması gerçekleşecektir. öğrenim hakkı engellenemeyeceği için kurum size zorluk çıkartmaz.. çıkartsa bile yargı yoluna başvurduğunuzda atamanız kesindir.
yanlış bilgiler vermey,n.

Jozefim

Peki sözleşmeli kpss alımları ile yerlesince durumlar nasıl oluyor ekpss den atandım sözlesmelide cıktı diyelim o zaman nasıl oluyor istifa atanma durumlar ı sözleşmeli dgl hpmz kadro istiyoruz sonucta

gerek yok.. istifa etme olayı kadrolara yerleşenler için.

UZAKLAR KPSS-2018/6: KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SÖZLEŞMELİ POZİSYONLARA Yerleştirme var şu sıralar bu çıkarsa tercihlerde sıkıntı cıkar mı ekpss veya kpss den de atama olur mu oldu diyelim istifa mistifa 6 ay bekleme gibi bişey oluyo mu kusura bakmayın cok sordum ama beklemek sıkıyor insanı işsizlik bunalıma soktu beni :(

acı gerçek 85 90 ları seçiyolar boşa yapma karayolunu

Normal kpss den bişi gelmez

acı gerçek sizi çok iyi anlıyorum, sabah yataktan kalkınca insanın yapacak bir işinin olmaması gerçekten de çok kötü bir duygu. Şimdi gelelim soruna malum olduğu üzere devlet memurları istihdam şekilleri var, memur ve sözleşmeli personel bunlardan biri. Diyelim ki kpss ile sözleşmeli memur olarak bir yerde göreve başladın. Sonrada ekpss ile başka bir kurumda memur olarak atanma şansın oldu burada 6 aylık bekleme süren yok. Sebebi de farklı istihdam pozisyonlarında olduğu için. Buradan hareketle bu bekleme süresi aynı tür istihdam şekilleri için geçerlidir.

@UZAKLAR aynen bunalıma girdim artık :( işsizlik yüzünden çok teşekkür ederim engin bilgileriniz için Allah razı olsun çok yrdmcı oldunuz

@sahranil umut fakirin ekmeği derler umut işte bi yerden bişeyler tutturma yapma derdine düştük bizi bu hale getiren utansın ta Ekim kasımda tercih mı olur sınav Nisan tercih Kasım tuhaf :( skldm

Üst Alt