Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

KPSS ile giren bir memuru kurum raporu olmasına rağmen engelli saymıyor!?

deneme12345

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
2010 kpss ile 2011/1 657ye tabi olarak teknik personel olarak atandım yüzde 40 özür raporum ve vergi indirimim var.
En son 24 mayısta çıkan tebliği aldım sözlü olarak ilettim ama genel müdürlükteki personel hiç bir şekilde özürlü personel saymıyor sen kpss ile atandın diyor.
Ama vergi indirimim ile özürlü personel gibi maaş alıyorum.
Bu durum,kurumda olabilecek rotasyon,emeklilik gibi durumlarda nasıl etkiler ?
(Yeni çıkacak rotasyonları da etkiliyecek yasalar var bildiğiniz üzere)
Öncelikli olarak kendimi özürlü olarak saydırmak için kuruma dilekçe ile başvursam yada başka süreçlerde hakkımı arıyabilir miyim ?
Olaki bir sonraki ömssye girersem ve başarılı olursam bu durumda muvafakat vermek zorunda değil mi kurumum ?
En son olarak benim memur olduğum sırada ömss gibi bir sınav yoktu bu şekilde atanmam nedeniyle özürlü olmama rağmen özürlü personel olarak saymaması kanunlara göre aykırılık teşkil etmiyor mu ?

Mevcut durumum ile ilgili görüşleri yazarsanız sevinirim..
(Memur olmuşsun daha ne istiyorsun gibi değil çünkü sadece hakkımı arıyorum)

Sakat statüsünde olup olmamanın sizin çalışma yaşamınızdaki özlük haklarınıza ne gibi bir etkisi olacak?

Eğer nöbet veya atanma ile ilgili olarak sağlığınızı zora sokacak bir durum söz konusu olursa, Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den alacağınız bir raporla bu konularda hak sahibi olabilirsiniz. Bu haklar için ille de sakat statüsünde çalışıyor olmanız şart değil. "şunları şunları yapamam, çünkü sağlığım el vermez" diyen bir rapor işinizi görür.

Hepsi bir yana, kurumunuzun sizi sakat statüsüne geçirmesinin kurumunuza bir zararı olmaz ki. Neden bu isteğinizi karşılamıyorlar anlamadım.

Üst Alt