Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

KPSS ile mi EKPSS ile mi İstanbul'a atanma ihtimalim olur?

Vethek1

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba. Veteriner fakültesi mezunuyum. Geçen sene kpss'ye girdim 70 puan aldım, tekrar hazırlanıp daha iyi bir puan almak istiyorum. İşitme engelim var ve cihaz kullanıyorum. Ekpss diye bir sınav daha varmış ben bunu yeni öğrendim. Onda fazla kontenjan olmuyormuş. Sizce hangisine girsem İstanbul'a atanma ihtimalim daha çok olur? Bir de ekpss'ye giren bir daha kpss'ye giremiyor mu? İkisine de giremez miyim?

Vethek1
İşitme engeliniz varsa ister kpss ister ekpss ile atanabilirsiniz, kpss ye girememe sadece "akıl hastalığı" engeline sahip olan grupta yani ruhsal/zihinsel/duygusal gruptaki engelliler için geçerlidir.

Merhaba arkadaşlar ruhsal rahatsızlığı olan normal kpss giremez mi mesela bipolar olan biri

Ekonomist bey şöle diyeyim bipolar bozukluğu olan biri hem ekpss hemde normal kpss ye girse atanamz mı peki

Halenumutlu
Yukarıda yazdığımın aynısını tekrarlayacağım: "akıl hastalığı" bulunan yani ruhsal/zihinsel/duygusal grup engelliler kpss den atanamazlar.

Çok teşekkür ederim bu arada bu sitede mesajlara cevap verip bilgi verdiğiniz için minnettarım ☺️

Halenumutlu Öyle birşey yok ekonomist79 kafasından sallamış ruhsal hastalığı olan normal kpss ye girebilir atanmanıza doktor ve kurum karar verir normal kpss ye girebilirsiniz, çalışabilir raporu aldıktan sonra atanabilirsiniz

yamtar16

Salladığım filan yok kanunun yorumlamasını/açıklamasını yazdım biraz araştırırsanız görürsünüz örneğin dpb görüşlerine, danıştay içtihatlarine bakabilirsiniz veya ruhsal engellilerin neden ekpss den öğretmen olamadıklarını araştırabilirsiniz.

Üst Alt