Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

KPSS ile normal statüden öğretmen olmak istiyorum. Mümkün müdür?

Prens Ernak

Yasaklı Üye
Konular
31
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba, düzenli olarak ilaç kullanıyorum, 5 yıldır da bir kamu kurumunda memurum, sağlığım yerinde olmadığı için 5 yıldır kaçındığım öğretmen olma düşüncesi sağlığım biraz düzenlince tekrar gündeme geldi.Muhtemelen öğretmen olduğumda maaşım da düşecek. biliyorsunuz öğretmen okulu mezunu olan bizler ekpss ile zorlanmadan öğretmen olabiliyor, ama ben engelli olmayan arkadaşlarım gibi normal yolla kpss' ye girerek öğretmen olmak istiyorum, fazla zorlanacağımı zannetmiyorum, normal yolla öğretmen olmama bir engel var mıdır, teşekkür ederim arkadaşlar.

true blue

Merhaba,

Takibinizi yapan doktorla bir görüşüp ondan onay aldıktan sonra bu işe girişmelisiniz bence.
Hastalığınızı/Raporunuzu Kurumunuzdan saklamak ilerde başınızı ağrıtabilir.
Doktorunuz tamam dediyse Ekpss veya Kpss fark etmeyecek, uygun sıralamadaysanız atanabileceksinizdir bence.

friends

Toplum ve ruh sağlığı merkezinde bir sürü doktor ilaç yazıyor, ilgileniyor. Oradan sorun çıkacağını zannetmiyorum, ama yine de benimle ilgilenen sosyal hizmetler uzmanına konuyu söylerim.

Şu an çalıştığım kurumum durumumu engelli statüsünden memur olduğum için biliyor.

Bilgilendirme için teşekkür ederim hocam.

true blue millet sahte rapor alıp engelli kadrosuna geçmeye çalışır sen de tam tersini istemişsin :D

@fatih_123

Aynen hocam, durum biraz öyle oldu.:)

Normal KPSS sonucuna göre öğretmen atamamın yapılabilmesi için "Sağlık durumu yönünden öğretmenlik görevini yapmama engel bir durumum olmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden alınacak sağlık kurulu raporu" gerekli imiş. Bu durumda sizce bir sorun olur mu?

Yani arkadaşlar engel durumumu bana özel değerlendirirseler hastanenin psikiyatri bölümünden öğretmenliğe uygundur raporu alabilirim, ama sağlık kurulundan psikiyatri bölümü genel değerlendiriyorsa psikiyatriden geçemem muhtemelen. Yoksa dediğim gibi özel olursa durumum stabil ve doktorumdan onay alabilirim, zaten hastanedeki psikiyatristler ben memur olurken de bana yardımcı olmuşlardı.
Umarım beni Ekpss yolu ile öğretmen olmaya zorlamazlar, çünkü böyle bir şey yapmak istemiyorum.

@friends

Hocam, Kuruma derken meb den bahsediyorsanız mesleğini yapmaya bir engelli bulunmadığına dair bir sağlık raporu alırken psikiyatristten de geçersem muhtemelen haberleri olmaz. Zaten ben de yayılmasını istemiyorum. Bilmiyorum sağlık raporunda şerh düşme felan var mı. Doktoruma sağlık raporu alma aşamasında psikiyatri bölümünün tavrının ne olacağını soracağım, umarım olumsuz cevap almam:(

hocam kader arkadaşıyız, niye mesajınızı sildiniz, verdiğiniz bilgilerden bayağı istifade etmiştim.

true blue

Merhaba,

Hiçbir mesajımı silmedim. (Başka başlıklara da yazdım yorumlarımı)
Dokturunuz tamam derse sorun çıkmaz. Aynı hastaneden ''mesleğini yapmasına engel yoktur raporu'' alırken sizin doktorun Heyetçi olduğu günü denk getirip alırsınız raporunuzu.

EKPSS'ye girdiniz mi bilmiyorum ama girmedinizse yeni alım seneye bu aya kadar olmaz 2020 puanıyla bence.(Belki Eylül 2020'de olur; bilmiyorum)
Bir yıl önceden, beş dakikada hallolacak bir şey için bu kadar vehim yapmaya da bence gerek yok.

Üst Alt