Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

KPSS sınavına başvururken engelimi belirtmesem olur mu?

marto1

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
92
Merhaba arkadaşlar

benim kafamda takılan bir soru var. aslında bi çok kişinin kafasında takılan bir soru...
KPSS ye özürlü olarak mı başvursam yoksa normal olarak mı başvursam karar veremiyorum..?

belki bu konuyu erken açtım ama sizlerin de düşüncesini almak istiyorum

Arkadaşım KPSS sınavına özürlü olarak girmek istersen. KPSS başvuru formunun yanıda Sağlık Kurulu raporunu da eklerisn ona göre OSYM değerlendirmeye alacaktır.

Aynı zamanda Başvuru fromunda özürlü adaylar için açıklama vardır. Bunuda okumanı tavsiye ederim..

Başarılar...

Ben hep raporumu postayla yolladım, hiçbir farkı yok bence.

benim bildiğim rapor gönderilirse bile, oturduğumuz ikametgah adresine en yakın bir okul da sınava girmek için gönderilir.. onun dışında başka bilgiler yok. var bile şahsen ben bilmiyorum..

teşekkürler...

iş bakımından bahsediyorum bazı kamu kurumları engelli çalıştırmak istemez acaba diyorum bir fark olurmu o açıdan sordum yoksa bende biliyorum yakın yerde sınava girmeyi

sol kolumda faaliyet yok hareket kısıtlığı var %40

İş bakımından sınava girerken vermeniz yada vermemeniz pek birşeyi değiştirmez.
Asıl sağlık raporu işe yerleştikten sonra gerekecek,kurumlar türkiyenin her yerinde görev yapabilir vs gibi konularda sağlık raporu istiyorlar.

Burada bir noktaya açıklık getireyim..

Kesinlikle engeliniz ağır ise veya görme engelli iseniz mutlaka başvuru yaparken raporunuzu ekleyin. Yoksa okutman ve işaretleyici vermezler. Yürüme sorunu olan kişilerinde üst kattaki sınıflarda olmaları halinde sorun yaşayacakları muhakkaktır. Bu ilk adımdır.

Kazandıktan sonra zaten atandığınız yerde çalışabileceğinize dair raporu kurumunuz sizden isteyecektir. Onuda o zaman halledersiniz.

Üst Alt