Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

KPSS sınavını kazanırsam böbrek nakilli olmam atanmamda sorun olur mu?

ahmet1

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Kpss 2012 sınavına hazırlanıyorum ve mühendislik mezunuyum. İstediğim kadroların çoğunda bu nitelik kodu var."7268 Tam Teşekküllü Resmi Sağlık Kurumlarından " Yurdun Her Yerinde Görev yapabilir ve Seyahat edebilir" İbareli Sağlık Kurulu Raporu Almak.

Bir sorun olur mu almamda, başlıkta da dediğim gibi Böbrek nakli oldum.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Sağlıklı günler.

Öncelikli hedefin kpss sınavını kazanmak olsun. Sağlık raporunu her kamu kurumu istemiyor. sadece yazılı beyan veriyorsun. Görevimi yapmamda bir engel yok diye..

Bu demek oluyor ki "
Yurdun Her Yerinde Görev yapabilir ve Seyahat edebilir" ibareli sağlık raporunu alamazsın mı?

Bana göre seyahat edebilirim ve görev yapabilirim ilaçlarımı yanıma aldıktan sonra, ama bu sağlık raporundaki bu ibareyi böbrek nakli olanlar ekletemiyolar mı?. Sinirim bozuldu gerçekten ya. Özürlü ilanlarına bakıyorum üniversiteyi boşuna okumuş gibi hissediyorum. Mesleğimi yapmak istiyorum çoğunda böyle bir rapor isteniyor...

Kuruma atandıktan sonra atandığın kurumda yazılı bir belge dolduruyorsun. [FONT=Arial]G[/FONT]örevini devamlı yapmasına sağlık yönünden engel bir halinin bulunmadığına dair yazılı beyan veriyorsun. Rapor istemiyor her kurum.(İşkurun istemediğine eminim)

[FONT=Arial][/FONT]

Onur bey dediğinizi anlıyorum. Ama işin içine sağlık raporu girdiğinde böbrek nakline p rapor olacağından sağlık raporuna "Yurdun Her Yerinde Görev yapabilir ve Seyahat edebilir"gibi bir ibare koyduramam. Hatta bu nitelik kodu olmasa bile normal bir şekilde sağlık raporuda alamam değil mi?

bende bi taraftan kpssye hazırlanıyorum o konun ikilemi içindeyim herhangi bi sorun olmaz araştırdığım kadarıyla benim rahatsızlığımda şeker hastalığı ama mesela bizde ptt kadrosu için o rapor dışında tam teşekkülü hastahaneden yüzde 40 ve üstü özürlü olmadığına dair bi rahatsızlığı olmadığını gösteren belge istiyolardı.onun dışında diğer kurumları kazanırsam atamam gerçekleşir araştırdığım kadarıyla.

Araştırdığımda tam teşeküllü rapor üstüne arazide çalışabilir gibi bir nitelik daha koymuşlar. Onda kendin imzalayıp verebiliyormuşsun, beyan ediyosun bi bakıma. Ama rapor işi nasıl olacak anlamış değilim böbrek nakli %70 rapor demek. %70 iş kaybı olan birinden "Yurdun Her Yerinde Görev yapabilir ve Seyahat edebilir" gibi bir ibare koydurmak biraz abest olur sanırsam, bir bilgili insan varmıdır ya nasıl hastanedeki işlerin gittiğini.

Zaten bu nitelik kodunu yazdıramama ihtimalim çok yüksek ama sadece sağlık raporu isteyen yerlere sanırsam memur olabilir ibaresi yeterli olacaktır.

Atanacağınız görevi yapamaya mani bir durumunuz olmadığı sürece, kimse sizi "şusun-busun" diye atamamaazlık yapamaz! Hiç merak etmeyin. KPSS'yi kazanın, atamanız yapılacaktır...

Ahmet bey,
ben de böbrek nakilliyim ve daha 1,5 ay öncesine kadar yüzde yetmiş rapor almak gibi bir niyetim yoktu zaten kpssye hazırlanıyordum, ama ömss için o rapora başvurdum ve aldım, ama bu benim kendimi özürlü gördüğüm anlamına gelmez ki hala da görmem kendimi...
dediğiniz gibi ilaçlarımızı düzenli kullanıp kendimize dikkat ettiğimiz sürece aslında normal sağlıklı bir insandan hiçbir farkımız yok
bence siz, öncelikle hazırlıklarınızı yapıp sınava girin, ondan sonra düşünün neden derseniz, her gün bir değişiklik söz konusu olabiliyor bence derslerinize ve sınavı kazanmaya odaklanın
bu arada ben de hem 2 yıllık mezunum hem de aöf son sınıfım yani uni. boşuna okunmuyor emek veriliyor elbette, ama sadece iş için düşünmeyin bunu, mutlaka bize bi şekilde katkısı oluyor okumanın zararı olmaz,
saygılar...

Üst Alt