Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

KPSS sistemi değişti, EKPSS de değişti mi?

muhendis3232

Aktif Üye
Konular
79
Reaksiyonlar
55
Kpss de soru sistemi değişti matematik soruları artık ales soruları gibi tarih soruları günümüzden daha çok güncel olaylar 3 den 6 ya çıkmış coğrafya daha çok ezbere dayalı dağ ova falan peki ekpss nasıl olacak oda değiştimi ki ?

Evet hocam çok güzel bir olaya değinmişsin ! Bence artık 2012 gibi kolay gelmez sorular , acemilikti o ve geçti ... 2014 sorular daha zorlayıcı olacaktır. Kadrolar da dolmaya başladı , elemek için zorlayıcı sorular gelecektir. 2013 DGS 'ye giren biri olarak , tarihin en zor dgs'si idi . ve eminimki diğer sınavlar da öyleydi.

Henüz erken konuları saptamak için biliyorsunuz. Lakin şahsımca bu sınavın çok da zorlayıcı olacağını düşünmüyorum. Geçen senenin soruları çok özensiz hazırlanmıştı doğru fakat bir engelli sınavına göre gayet makul idi. Hele ki lisans için zor bile denebilirdi. Benim düşüncem şu ki; Engellilere memur olabilmeleri için ayrı bir sınav yapılması yani kpss formatından engellilerin çıkarılması bizim açımızdan olumlu. Bu sınavın da standart olacağını düşünüyorum. Yani herkesin çalıştığı kendine olacak gibi :)

cennetgülsevdi;

inş dediğiniz gibi olur ama 2013 kpss sorularına baktım saçma olmuş ekpss de böyle olursa dökülen çok olur

inşallah 2013 kpss gibi olmaz bir de oturup ales tarzı mı çalışacağız ya ben 2005'te lese girmiştim orada bıraktım o sorular ayrı bir olay zaten

Ya zaten bu sınavda ilk atananlar yaşadı.Devlet sonradan sonrada sistemi değiştiriyor.Zaten alınacak adam belli güya sınav yapılıyor.
Artı bende murat kpss nin çalışma kitapları var.Bilmiyorum çalışsam mı?Yoksa başka kaynak mı alsam?Ne yapsam!

2014 yayınlarını alın eski kitapları bence almayın çünkü ekpss yede uygulayacaklar tahminim ihtiyacın 2014 kpss kitabını inceledim baya değişmiş şimdiden çalışmak lazım...bunu nereden öğrenebiliriz sistemin değişip değişmediğini nereyi aramalıyız? gerçi 2013 kpss de sınava 2.5 ay kala öğrendi herkes durumu

Sınav zor da olsa herkese zor olacak, dolayısıyla sınavın zor ya da kolay olması sıralamayı pek değiştirmeyecektir.

mühendis3232;

twitterda ösym var oraya yazdım ben ömss gibi mi olacak?değilse de soru örnekleri ve konu dağılımı yayınlansın diye sizlerde destek olursanız belki açıklanır

Üst Alt