Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

KPSS ve TUS sınavları ertelendi

ticet77

Aktif Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
393.jpg
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Yürütme Kurulu üyeleri YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'la biraraya geldi. Gün boyu süren toplantıdan sonra 26 Eylül 2010'da yapılacak ortaöğretim ve lisans mezunlarına yönelik Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile 18-19 Eylülde gerçekleştirilecek Tıpta Uzmanlık Sınavı'nın ertelenmesine karar verildi. İlgili resmi açıklamanın yarın yapılacağı bildirildi

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 26 Eylül 2010'da yapılacak ortaöğretim ve lisans mezunlarına yönelik Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile 18-19 Eylülde gerçekleştirilecek Tıpta Uzmanlık Sınavı'nı (TUS) erteledi.
Sınavların ertelenmesine, ''11 Temmuz 2010'da lisans mezunlarına yönelik yapılan KPSS'de sınav sorularının çalındığı ve kopya çekildiği'' yönündeki iddialar nedeniyle kamuoyunda oluşan endişeleri giderilmesi neden gösterildi.
Bu çerçevede, 26 Eylülde ortaöğretim ve önlisans mezunları ile bu öğrenim düzeylerinden mezun olabilecekler için yapılacak 2010-KPSS Ortaöğretim/Önlisans sınavı ile 18-19 Eylülde gerçekleştirilecek TUS ertelendi.
Yetkililer, bu sınavların ertelenmesi nedeniyle diğer sınavların düzenlenme ve başvuru tarihlerinde de değişiklik olacağını belirtti.
Konuya ilişkin resmi açıklamanın yarın yapılacağı bildirildi.

% 90 oda iptal yolunda gibi yapılmamış sınavı ertelediklerine göre şaibeli ve asıl sorunlu olan sıınav iptal edilir gibi bu gidişle çoksınav ertelenir

artık versinler bir karar ya perişan olduk atanacakmıyz yeniden sınava mı girecez of offf pardon afff affffffff

insallah tusu iki ay ertelerler:D:D

ama bana belge felan tarıh te saat 9.30 da sınava gırecem dıye ne olacak pekı

bidaha yollarlar yada o belgede yazanlar değişmez sınav tarihi hariç

arkadaşlar duyduğuma göre sağlık bakanlığı sınvını 13 kasıma ertelemiş

Bende sağlık bakanlığının sınavının ekime ertelendiğini duydum :d hangisi doğru acaba :) böyle bir sistem olurmu, ben hiç bir sınava güvenmiyorum artık...

BASIN DUYURUSU
(07 Eylül 2010)​

10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı ile ilgili iddialar üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Merkezimiz Test Hazırlama Biriminde yer alan ana bilgisayar makineleri ile diğer makinelerin imajları incelenmek üzere alındığından, 2010 yılının sonuna kadar yapılması planlanan 12 sınavın sorularının gizliliği kalmamıştır. Bu sınavların sorularının yeniden hazırlanması söz konusu olduğundan sınavlar daha önce duyurulan tarihlerde yapılamayacaktır. Ertelenen bu sınavlar 2010 yılı içinde gerçekleştirilecek olup, yeni sınav takvimi yakın zamanda kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Kamuoyuna duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIK​

Üst Alt