Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

KPSS'de engellilerin tercih hakkı var mı?

soyata

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar engelliler için bu sene kpss de tercih hakkı varmı tercihler başladı lutfen acil cevap yazın teşekkur ederim

tabiki var puanın doğrultusunda istediğin yeri tercih edebilirsin ha ayrı engelli kontenjanı diyorsan hayır yok :(

ama engellıler ıcın engellı sınavları oldugu ıcın yok dıe bılıyorum ben hem sonucunda tam tesekullu rapor ısterse ıse gırerken alamazsan olmayabılır bence

kpss ye özürlüler de girebilir.buna bir engel yok.yalnız benim öğrenmek istediğim kpss sınavına girmek için yaş sınırı var mı.sanki yaş sınırı kalktı gibi.ayrıca kpss sınavında, kamu işçiliğine yerleştirme yapılıyor mu.kpss ile sadece memur mu alınıyor.işçi alınıyor mu.

özürlülerin kpss'den tercih yapabilir. atandığınız takdirde atandığınız kurum yapmayabilirde. kurumun insiyatifinde.

iyi geceler

KPSS'de engelli kontenjanı oluyor mu ? kusura bakmayın

ben tercıh yaptım bıldım kadarıyla kpss engelı engelsız ayrımı yok sadece sartlar tutuyosa ben öle yaptım

kpss de enegeli engelsiz ayrımı yok tur...
girmeniz şartdır...
kpss gırrin puanını olsun olmasınn..girme koşulu bulunmaktadır..
yoksa işkurdan gelen kamu işleri için enegeli alımında kpss girme şartını yerıne getırmemış sayılırsınız..ve kamu işine giremezsiniz ne memur ne iş ci olark..şimdilik kural böyle...
ama biz engeliler kpss aynı şartlarla girdiğimizden madurıyet gıderılmesı acısın dan yakında
engeli kpss yapılacagı duyumlar arsın dadır...
o zmana kadar engeli kadrosundan kamuya girmek istiyorsanız iş kur vasıtasıyla yada şahsi kpss girme şartı bulunmakta..
puana gelince ;
nayazıkı orada da yarış devem etmekte...
kural sudur;
dıyelım 3 kışılık engelı kadrosunda kamuda ıhtıyac var..kanunen 3 kısı asıl 3 kısı yedek 6 kısılık ıskur vasıtasıyla (eger işci kadrosuysa) kpss girmiş ve puan sıralamasıyla cagrılır mulakat yapılır ve işe baslatılır...
not:
gendim şahsım bir e bir bu mevzuatın ıcın den gectim...

selam abi bilgilerin çok teşellur ederim ben girdim 65 aldım kpss seden tercih yapacam yerleşebilirmiyim acaba ozel kontenjan yok engelliler için sen nasıl yerleştin

1-iş kur kyadın olacak (engeli olarak)
2-iş arayan engeli kadrosuna elaman arıyor olacak..
oradan takip et mesleğine uygun iş cıkarsa baş vur...
puan sırasına gore cagırıyorlar ..mulakatı gecersen..işe girersinnn...

abi her hangi bir meslegim yok iş kur kaydım var olurmu acaba

lıse mezunuyum yuzde 40 yurume engelim var

güzel...
eger kamuda çalışmak istiyorsan;
ozaman yapacağın şey...engelli kpss yi beklemek ..sınava girmek..yüksek puan almak....
yok özelde olur diyosan işkur da ki san uygun işlere tek tek telefon acıp yada gitmek.muhakak biri kabul eder.yada işkur elemen tanıştırma gunlerı var onlar katıl..gıtmeden de iş yerı hakında fıkrın olur..
saygılar..

merhaba rusa abicigim ben lise mezunu %70 raporum var tekerlekli sandalyedeyim üniversite sınavına filan girdim hem sınava çalısp hemde evden iş yapsam sizce nasıl olur önerirmisiniz sıkılıyorum yoksa böyle ...

hımmm...
bu senin şahsi tecihin..ben karar veremem..
ama kendin cevabı vermişsin..çalışmaya devam:))
(engeli kpss yapıalcağı tarih tam belli, değil...)
Türkiyede boyle bır gelışmenın olacgını sanmazdım..ben de arkadaşlardan duydum ..
ben kamuda çalışıyorum..ama normal insan gibi kpss gırdim ve zorlandım hep sorular zor hem zaman yetersiz gelimişti..sonunda mesleğime uygun kamu iş talebini iş kurdan gördüm..baş vurdum puan sıralamsın da ilk degıldım ,ama asıl ılk 3 dum ..mulakata gırdık....kurumda hıc tanıdıgım yok....torpıl yokk...
mulakatda 5 kışılık bır baskan mudur vs vs insanlar var...
sorular soruyolar not lar alıyolar....
bana sordular sunun yaparmuısın..evet
su ıste tecruben varmı..evet..
vs vs..
beim tecrubem ve yaşim fazla ıdi beni aldılar....

bu sebeoleki engeli kpss sınav önemlii engeli kardeşler arasında az da olsa adaleti saglayacaktır ...sınav sonucunda devlet sayın engelli kardeşlerim sınav yaptım kadrolar bu meslek ler şu deyip ...puan sıralamasına göre mülakata cagıracak...işe uygunsan başlarsın...
torpıl adam kayırma ben ce hıkaye...
işe uygunsan ve puanın ıyıyse girersin
kanımca...saygılar..

sagol abi çalısmaya devam edecegim dualarınızı eksik etmeyinde şu üniversitede iyi bir yere gideyim..:D

hadi bakalım..allah zihin acıklığı versin..

sayın degonet;
sınav terihini bilmiyorum...
siteden takip ediyom..takıi eden arkadaslar var...

Paylaşımlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Ben de takibinizdeyim...:eek:

Kolaylıklar dilerim...

şunun şurasında ekıme ne kaldı yatcaz kalkıcaz ekım gırmısız:D:D muhım olan ınsalah ekımde olsun eger ekımdede olmasa bu sefer ısın yoksa 2012 bekle ama butun olasılıklar ve tahmınler ekım dıyor herkes ıcın hayırlısı olur ınsalahh

Üst Alt