Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

KPSS'ye dahil olup EKPSS'ye dahil olmayan konular hangileridir?

Burcuş1

Yasaklı Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba. KPSS'ye girdim EKPSS'ye de gireceğim. Elimde KPSS kitapları var ama bazı konular EKPSS'ye dahil değilmiş. Hangi konular dahil değil biliyor musunuz? Lisans mezunu olarak gireceğim.

Ekpss başvuru kılavuzunda konu dağılımı var.

Sanırım tarihte çağdaş türkiye ve dünya tarihi dahil değil başka hangi konular dahil değil bilgisi olan yok mu?

Sınav

Merhaba

Türkçe

13 tane paragraf 2 tane dil bilgisi

Matematik

Kümeler, rasyonel sayılar, üslü sayılar , sayı basamakları, fonksiyonlar bu saydıklarımdan e-KPSS 2018 de birer soru çıktı. Diğerleri problemler

Coğrafya

Bayram Meral hocanın 40 videosunu izlemeniz yeterli

Vatandaşlık

1982 anayasasından sorumluyuz

Tarih

İlk Türk devletleri, ilk Türk islam devletleri siyasi kültürel gelişmeler ve Osmanlı Kültür medeniyetleri 3 soru

İnkılap Tarihi

Meşrutiyetten başlayarak Atatürk dış politikada dahil olmak üzere 10 soru

Çağdaş Türk Dünya tarihi yok

2018 sınavında ve daha önceki sınavlarda dağılım bu yönde kimseyi yanıltmak ya da yanlış yönlendirmek istemiyorum. Ben bu şekilde hazırlanıyorum. İyi çalışmalar

Son düzenleme:
Türk tarihi ve dünya tarihi konuları olacak sanırım.

Çağdaş türkiye ve dünya tarihi mi? Normalde yokmuş bu sene mi eklendi?

" Önlisans okuyor " olarak Ekpss' ye girenlere önlisans soruları mı soruları mı soruluyor yoksa daha mezun olmadığı için ortaöğretim lise soruları mı soruluyor. Bilgisi olan var mı ?

VAAS
Okuyor olarak değil, hangi eğitimden başvurmuşsan o bölüm sorularından sorumlusun. Mesela liseden girdin ama önlisans okuyorsun. Sana sınavda lise soruları sorulur.

hearing impaired
Hayır türk tarihi ve dünya tarihi. İlk türk devletleri gibi.

lacivert21
Ekpss başvuru formumun, eğitim bilgileri bölümünde Ön Lisans yazıyor ama ben daha okulu bitirmedim, şuan son sınıftayım. Buna göre söylediğinizden anladığım, bana sınavda ön lisans düzeyinden sorular sorulacak. Doğru mu anladım ?

VAAS

Evet aynen. Önlisans yazıyorsa önlisans soruları çıkacak. Atama olması içinde tercih tarihine kadar diploma alman gerekir.

lacivert21

Peki tercih tarihine kadar diploma alamazsam, bir sonraki tercih zamanında mı tercihimi yapabileceğim ? Bir soru daha; Tercihler sınav sonuçları açıklandıktan ne kadar zaman sonra yapılabiliyor ve ne kadar zamanda bir tercih yapılıyor ?

VAAS

Evet. Diplomanı aldığın zaman tercih yapabilirsin. Atama sayıları baya azaldı. Son 2 senede sadece 2 tercih yapıldı.sen sınava çalışıp yüksek puan almaya bak. Tercih konusu belli değil.

Üst Alt