Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

KPSS'ye girdim, sonra engelli oldum. ÖMSS'ye müracaat edebilir miyim?

onurozyurt

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar;
Daha çöce Özürlü değildim ama 02.02.2013 tarihinde geçirdiğim bir iş kazası sonucu Özürlü oldum ancak daha raporum verilmedi.Verilecek rapor ortalama %45 olacakmış belki daha fazlada olabilirmiş doktorun dediiğine göre.Asıl sorum; Ben şuan Kamu kurumunda işçi olarak çalışıyordum,2012 de önlisans olarak KPSS den aldığım puanı kullanıp ÖMSS na girmiş gibi Memuriyete geçiş yapabiliyormuyum.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Saygılarımla...

Öncelikle çok çok geçmiş olsun.2012'de girmiş olduğunuz kpss sınavıyla sadece KPSS kadrolarına başvurabilirsiniz.ÖMSS'de tercih yapabilmeniz için "2012 ÖMSS" sınavına girmiş olmanız gerekliydi,ama o zaman raporunuz olmadığı için girmemişsiniz.Mecburen 2014'de yapılacak olan "2014 ÖMSS" sınavını beklemeniz gerekiyor.Kısaca kpss puanınız ile ömss kadrolarına tercih yapamazsınız

Teşekkürler Vakko bilgilerin için.Bi soru olacak iş kazasından dolayı şuan evde yatıyorum ve daha da yatacağım.Maaş alamıyorum iş yerinden ilk raporum 09.04.2013 tarihinde bitecek ve tekrar rapor verilecek.Bir yerde okudum ödenek veriliyormuş.SGK da raporunuz bittiği zaman 30 ile 45 gün sonra adınıza Ziraat bankasına yatar para dedi.Ayrıca SGK dan tazminat alacakmışım galiba.Bunarla ilgili bir bilgin var mı acama ???

valla dostum sgk'dan tazminat alındığını hiç duymadım :confused: Benim bildiğim raporunu sgk'ya götürüyorsun,kaç gün rapor aldıysan onlar hesaplıyor ve o günün kadar parayı Ziraat Bankasına senin adına yatırıyorlar.ama tazminat hakkında bilgim yok maalesef

İstirahat raporu alan iştirakçi istirahat raporu bitiminde raporunu sgk ya teslim eder ve sgk iştirakciye istirahat süresi kadar ödeme yapar.
Şu linkten bilgilerinizi girerek hesaplama yapabilirsiniz ve ne kadar alacağınızı öğrene bilirsiniz...
rapor paras

Çok Teşekkür ediyorum İlker Bey.Hesaplama yaptım ancak hesaplamada sorulan Son üç ay içinde alınan üç aylık TOPLAM BRÜT ücreti girin,Son üç ay içinde PRİM İKRAMİYE GİRİN,Son üç ay içinde TOPLAM PRİM GÜN SAYISI girin.Bu bilgileri iş kazası geçirmeden önceki günlere göre mi gireceğim.Hesaplama sonunda ayakta tedavilerde iş göremezlik ödeneği toplam (2/3) - yatarak tedavilerde işgöremezlik ödeneği toplam (1/2)
Bu sonuçlarda ayrı ayrı ücret çıkmakta.Alınacak ücret bunların İkisinin toplamı olacak değil mi? Cevap verirseniz yada tam olarak bilginiz varsa sevinirim İlker Bey.
İyi günler dilerim...

Üst Alt