Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

KPSS'ye giren engellinin atanırken bir avantajı olabilir mi?

byhonor37

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Öncelikle selamun aleyküm büyüklerim yaşıtlarım ve küçüklerim. Arkadaşlar ben lise 4 e geçtim,ve bu seneki KPSS sınavına kayıt oldum ve inşALLAH gireceğim ,benim %56 bedensel ortopedik raporum var , ancak ben KPSS den hatırı sayılır ortalama bi puan alırsam normal raporsuz(engelli olmayan) birilerine göre iş imkanım artar mı ? Ya da E-KPPS ye başvurup o sınavı mı beklemeliyim çok kararsız kaldım yardımlarınızı bekliyorum şimdiden çok sağolun.

Normal KPSS ile engelli olmanın avantajı olmaz.Önümüzdeki ilk EKPSS Nisan 2018de.O sınavda engelli raporunla başvurup,engelli memur olarak atanabilirsin.

Bu sene yapılacak olan KPSS sınavına girmeniz, 2018 de yapılacak olan E-KPSS ye girmenize engel değildir. İkisine de girebilirsiniz. Ancak KPSS de atamalarda herhangi bir öncelik tanınmaz

ugur3606
EKPSS nisan 2018 demi ? ben 2017 nisan diye biliyorum ? birde bu sınavlar 2 yılda bir mi oluyor cevabınız için teşekkürler

Radtek21
Önümüzdeki ilk EKPSS 2018 De demi ? Birde EKPSS , KPSS ye göre daha kolay diyorlar , ona göre bi konu anlatım kitabı tavsiye edebilir misiniz ?

evet kardeş sınavlar iki yılda bir olur ve bu iki yıl süre içinde ortalama 4 kez engelli memur alımı olur.. girebildiğin sınavlara gir atanmasan bile tecrübe ve sınanv sonucu ve başarı gibi altyapın olur birazda antreman gibi.. normal kpss de yüzbinler ile yarışırsın ekpss de onbinler ile.. genede atanma şansın olabilmesi için normal kpss de 85 puanın altına düşmemen gerek ekpss de 80 puan..

chelıx

Bilgi için çok teşekkür ederim ,bir sorum daha olacak , KPSS ye gireceğim için alacağım puan mesela 80-85 civarı olsa yada daha düşük ,bu puanla engelli kontenjanından yararlanabilir miyim ? Yoksa engelli kontejyanından yararlanmak için mecburen EKPSS ye mi girmek lazım ?

o zman daha önce girenler için herhangi iyileştirme veya boşalan kmu sektöründe bir yerleştirme yok gibi ,dediğiniz gibi 2018 i beklemek zorundayız doğrumudur,

Kitap önersini sormuşsunuz kardeşim bu hususta normal kpss kaynaklarına çalışmanızı öneririm çünkü e-kpss kaynağı olarak geçen piyasa kitaplarında aşırı derecede hatalar bulunmakta bazı kaynaklar matematiği abartmakta bazıları sözeli lakin bir orta yol tutturamadılar.Sıkıntı var bu yüzden en iyisi normal kpss kaynaklarından çalışıp,normal kpssye girecekmiş gibi hazırlanmak.Sınavın basitliği kişiden kişiye göre değişir.Bu yüzden hedefiniz maksimum puan olmalıdır.Mesela 85 al rahat atanırsın diyenlere kulak asmamalısınız bu sınavda çünkü sizinle beraber hazırlanan onbinlerce insan var ve siz saygıdeğer kardeşim onların nasıl hazırlandığını bilmiyorsunuz.Online deneme sınavları oluyor e-kpss sayfalarında onlara katılabilirsiniz.Kolay gelsin.

Ekpss mat için adım adım ygs mat kitabı var ondan calismanizi tavsiye ederim.turkce içinde zor olmayan ygs çalışma kitabı bulabilirsiniz.aynisi genel kültür icin de geçerli

byhonor37 kpss puanının ekpss için bir önemi yok tamamen farklı iki sınav... ben sadece atanma için şansın olduğu ninimum puanları yazdım.. düz lise mezunu için pek fazla memur kadrosu açılmıyor ekpss de genelde meb ve sağlık bakanlığı hizmetli alımı.. lise bitince açık öğretimde olsa önlisans veya lisans devam etmeye çalış.mesela Lise mezunu 60 engelli ile yarışırsan önlisans 10 bin lisans 5 bin rakibin olur. hem ünvanı olan kadrolara daha rahat yerleşirsin örnek sağlık memuru imam müezzin laborant teknisyen vs gibi

Avantajlı tabiki sınava giren sayısı az ve sorular hem az sayıda hem kolay. Ayrıca bazı branş bölümlerinde alımlardan atama şansı çooook yüksek.

deep_blue85
Bilginiz için çok teşekkür ederim ,biz engellilerin neredeyse yarısından çoğu hepimiz aynı düşüncedeyiz duygu vb , bende herkes gibi elimden geldiğince çalışacağım tekrardan çok teşekkür ederim iyi forumlar..

nmy1013
Bilginiz için çok teşekkür ederim..

karanlik872
Ben sadece bir kitap alıp konu anlatım g.kültür ve g.yeteneği içinde olan bir kitap almak istiyorum,ayrı ayrı değilde. Matematiğim dinlediğim anladığım zaman çok iyi yapabiliyorum ,tek sorun hangi kaynak veya nelere öncelik vermekte çaresiz kaldığım. Bilgi için çok sağolun iyi forumlar..

chelıx
Anadolu lisesi mezunu olucam okulu bitirince ,dediğiniz önlisans veya lisans hakkında en ufak bilgim malesef yok ve nerelere hangi lisans eğitimiyle girersem ne kadar girme potansiyelim olduğunuda bilmiyorum.. :/ Bilginiz için çok teşekkür ederim bana önlisans veya lisans ı kısaca açıklarsanız sevinirim.

vetbat
Benim pek bi araştırmam şuana kadar yok denilecek kadar az ,yani hangi branş bölüm atamaları ne kadar alıyor veya başka sektör bunlarla ilgili pek bilgim yok ama hani siz bilmiş ya da görmüş duymuş iseniz , kısaca bana tablo örneklendirme ya da kısaca bilgi verirseniz sevinirim,çünkü sizlerin yorumu ve kendi isteğim doğrultusunda hareket etmeye çalışıyorum.. Bilgi için çok teşekkür ederim iyi forumlar..

Maddiyat da sıkıntı yok ise tek kitap değil de dediğim gibi yaparsan daha iyi olur

Üst Alt