Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

KPSS'yi kazandıktan sonra engelli olmam atanmama engel sayılır mı?

SystemError

Yasaklı Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
Selamlar arkadaşlar 22 mayıs 2016 da lisans kpss sınavına girdim makine mühendisiyim 88.15 puan aldım..

31.0cak 2017 de trafik kazası geçirdim t12 omurilik felci

Peki şimdi bu hakkım yanacakmı ? Normal şartlarda -tabiki nasip kısmet Allahtan- çok yüksek ihtimalle atanırım ama şimdi ne olacak ben ekpss e girmemiştim bi yandanda mevcut bir puanım var nasıl olacak bilgisi olan varmı?
Bununla ilgili sorularım var..

1:Atıyorum tercih yaptım atandım bana sen kaza geçirmişsin felçsin diyip atamayı iptal ederlermi?
2: diyelimki atanmam kabul edildi kendi memleketime gidebilirmiyim sonuçta engelliyiz öyle ev tut hemen yerleş gibi işlermler kolay kolay yapamayız her yerdede kalamayız
3: yok sen atanamazsın ekpss gir önceki puanın yandı demeleri durumunda hukuki hakkım varmı?

Son düzenleme:
Öncelikle geçmiş olsun. Engeliniz, mesleğinizi icra etmenize mani değilse atamanız yapılır. Mesela ekpss ile memur olmuş daha sonradan şifa bulmuş ve engellilik durumu %40'ın altına düşen kişiler memuriyetten atılmaz. Kadro değişikliği ile engelli memur yerine normal memur olarak kadrosu değişir. Sizinde kazanılmış bi hakkınız var. Atamanız gerçekleştikten sonra, kadro değişikliğine uğrayabilirsiniz. Engelli statüsünde mühendis olabilirsiniz. Memuriyetinizin yanması ihtimal dahilinde olamaz. Genel atamalarda devletin atadığı bi memurun, görev iptalini, atandığı kurum yapamaz. Tabi mesleğinizi icra etmek şartıyla.

Tabiki ben bu halimle saha görevine çıkamam ancak pc başında iş yapabilirim masa başı çalısan mühendislerde var ama saha işi ise ne olacak ozaman açmı kalıcam?

Ozaman anladığım kadarı ile kazadan önce elde ettiğim puanı kullanabilirim.

Peki memleket olayı için kolaylık varmı kendi memleketimizde çalışma durumu nasıl oluyor

Normal kpss ile atanırsın bunda sorun yok eğer atanma durumunda göreve başladıktan sonra engelli raporun var ise bunu kuruma sunarsın bu rapor ile engelli memurun yararlandığı haklardan yaralanırsın allah şifa versin inşallah

Sorularıma tam cevap alamadım ama bildiğiniz kadarıyla aydınlattığınız için çok teşekkürler.. ben kendi memleketimde nasıl çalısırım acaba.. tsandalyede olucam sehir dısına çık buna uygun ev bul vs.. çok zor işler tek basıma nasıl gideyim

Kardesim gecmis olsun..ayni durum ben de de mevcut..kpss 2014 e girdim 2015 haziran atamasinda atandim..evraklarimi teslim ettim kuruma...4 gun sonra kaza gecirdim..bu zamana kadar rapor aldim..simdi de caliscam.yere geldim...bana uygun sartlar saglaniyor su an..kurum yardimci oluyor...

Hocam Allah şifa versin.. fakat ben hala cevap alamadım😀 Ben atandıktan sonra değil sınavdan sonra kaza yaptım o puanla normal kpss atanırsam engel durumum ne olacak.. ve şu memleket konusunu bir bilen yokmu

Üst Alt