Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kredi borçlarımı ödeyemiyorum! Banka yeniden yapılandırma yapar mı? [Hukuk]

oasis212

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
efendim slmlar bende iş yerimin büyebilmesi için degişik bankalardan kredi aldım toplam kredim 180 bin kredi kartı borçlarım 20 bin kmsh borçlarımda 25 in 3 senedir,h epsini ödeyebiliyorken ekonomik kriz,terör olayları,insanların alım gucunun duşmesinden dolayı yeterli iş yapamadığım için zorlanıyorum... bu durumu banklara anlattım ve yapılandırma yaparız dediler ve yaptılar,aylık 15bin tl olan ödememi 7000tl te çektim her sey yolunda gidiyor derken 2016 yılına girmemizle piyasa iyice sıkıştı yeterli para girmemeye başladı, dukanımın üzerinde 39 tl civarında ipoteğim var.. şimdi sormak istediğim ben ödeme yapmak istiyorum fakat bankalar benim borcu taksitlerimi minium seviye ye gelecek şekilde yapılandırırlar mı.yoksa git başımızdan bizim sorunmuz değil mi derler,ve ben böle cevap alırsam hiç bir borcumu ödemeyip yoluma devam edersem ne olur..1 dukkanım bir de evim var.. lutfen bana yardımcı olursanız sevinirim. ve bu konularda ücretsiz avukat tutabime veya devleten avukat alabilme şansım var mı yada ne yapmalıyım ,lutfen yarımcı olursanız cok sevinirim,çünkü ben de çözemezsem intihar etmeyi düşünüyorum. Allah rızası için yardımcı olursanız sevinirim..

Hiç bir borcunu ödemezsen dükkanını da, evini de elinden alırlar.

Bir şekilde bankalarla görüşüp kredi erteleme, yapılandırma vs. gibi bir çözüm bulmalısınız.

Bankalarla görüşüp durumu aynen anlat. Yardımcı olacaklardır. İntiharı bırak hayata sarıl öncelikle. Para kazanmaya bak. Durum kötüye giderse ipoteği olan yerin borcunu kapat. Çalışıp borcu ödemeye bak.

oasis212 Borçlarınız icralık değilse sıkıntı yok.
Zamanda belirli miktarda ödeme yapın icralık olmazsınız.

Eğer icralıksa belirli süredir ödemiyorsanız o zaman üzerinize olan mallara haciz gelebilir ve hacizden dolayı satış olabilir.

Eğer icralıksanız bankayla değil size icra açan avukatla görüşerek zaman içinde ödeme yapacağınızı söylemeniz yeterli
Çalışıyorsunuz eviniz arabanızdan önce maaşınıza haciz gelir alacaklı olduğunuz firmalara haciz gider alacaklarınız direk borcunuza ödenir

eşimin üzerine olan ev benim borcumdan dolayı icralık olur mu,
bir de ev eşyalarından 2 tane var ise birini alıyorlarmış doğru mu?

Bildiğim kadarıyla eve haciz olmuyor kaldırıldı..
maaş'a haciz var araba haciz oluyor!
hapis'te yok! ama eğer takibe girerse ve avukatlar
seni anlaşmaya çağırıp ve sen evet ben öderim imzası atar
ve yine ödemezsen hapis yolu var! lakin imzalamazsan canını mı alacaklar yaa?

Merhaba,Öncelikle intihar mintihar onları çıkar aklından.Sen güçlü olmalısın ki sağlıklı düşünebilesin.Kredi aldığın bankalar borçlarını yeniden yapılandırır bunda sıkıntı çıkmaz.Ancak,ay bazından ödeyeyeceğin miktar azalırken toplamda ödeyeceğin miktar artar bunun farkındasındır heralde.Ama bu bile bi çıkış yolu tabi.İlerkde işler,in yeniden düzelirse fazla ödeyeceğin miktar seni zorlamaz yada üzmez.Senin kadar olmasada bundan 3 yıl önce 2 banka ile avukatlık oldum borçlarımı ödeyemediğim için.Sonra birinden borç para alıp ödemeyi bankaların avukatlarına yaparak borcumu kapattırdım.2 yıl boyunca borç aldığım kişiye düzenli ödeme yaparak onada borcmu bitirdim.Şimgi bankasız,kredi kartsız hayatıma devam ediyorum.Sende borç bulma yöntemini deneyebilirsin.

ahmet_p Eşinin üzerine olan hiç bir şey senin borcundan dolayı icralık olmaz.
Borçlar şahsa aittir.

Peki dostlar bankalar ödeyebileceğimiz minimum ödemeyi kabul ederler mi,mesala kredi ödemem 350tl bir tanesi bunu konuşsam 100 tl ödesem ama istediğiniz kadar faiz koyun desem,çünkü 2016 yılından dolayı işer ciddi düştü iş oluyor fakat yeterli iş olmuyor diye konuşsam ödemleri minimumseviy ye çkerler cünkü bende ödemek istiyorum ama yeterli parA girmiyor..dükkanımın mülküde 180 bin yapıyor bankaya gidip ödüycem dükkanımda satışta lütfen 2016 yılını bu kriz ortamını atlatana kadar bana yardımcı olurmusunuz desem olurlar mı...

Şimdi bankalar böyle durumlarda önce pek burunlarından kıl aldırmaz, borcu ödemeye zorlarlar. Ama, banka müdürüyle görüşüp durumunuzu anlatır, ya çözüm bulmalarını ya da borcu zaten ödeyemez hale geleceğinizi ikna edici bir şekilde yansıtırsanız yeniden yapılandırma, belli bir süre geri ödemesiz kredi vs. bir yol bulmak onlarında işine gelir. Kredinin geri dönmemesi bankanın da zararınadır.

Dükkanınıza el koyup satsalar, 180 bin liralık dükkan icrada 100'e gider, bankanın da işine yaramaz.

Onlardan önce kendiniz bir çözüm arayın onlar karı olmayan iş yapmaz zor durumda yakalayınca o dükkanı 75 milyar sayarlar yaşadığım için biliyorum kendin çözüm üret bir ortak bul mesela 100 bin al ortak olsun gibi

İşyerin ne üzerine bilmiyorum ama kampanya yap ucuza ver herşeyi toparlarsın

MeTePe

merhaba, benim sorum şu:
oturduğum ev eşimin üzerine, kanunlarda Aile konutu şerhi diye birşey varmış ben pek anlamadım.

acaba benim borcumdan dolayı aile şerhi diyerekten (ev ortak kullanıldığı için) eve haciz gelirmi?

Sorduğunuz konu çok teknik bir şey ve hukukçuların alanına giriyor.

Normal olarak eşinizin adına olan bir tapuya haciz konulamaz. Ancak Medeni Kanun eşleri borç ve alacaklarda silsile halinde ortak kılıyor. Yani teknik olarak sizin borcunuz için eşinizin evine haciz işlemi uygulanabilir.

Aile konutu şerhi sizin yapacağınız bir şey... Tapuya gidip burası aile konutudur diye şerh koydurursanız eşiniz sizin onayınız olmadan evi satamıyor. Yani tam olarak sizin bahsettiğiniz şey değil.

Yerinizde olsam, "eşinizin adına olan ev için güvendiğiniz birinden borç vs. alıp ev üstüne ipotek koydururdum." (!!!) Böylelikle ipotek kalkmadan kimse evi haczedemez.

Ancak bunlar oldukça teknik konular ve bir avukattan yardım almanızda yarar olduğu kanısındayım.

Üst Alt