Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kredi borcumun olduğu bankaya emekli aylığım yatacak. Aylığıma el koyarlar mı?

mturkaslan

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Yeni emekli oldum. İlk maaşım Denizbank'a yatacakmış. Benim o bankada iki ay ödenmemiş kredim var. Maaşımı almak istediğimde otomatik kredi borcuna mı sayarlar yoksa direk maaşımı verirlermi?

Banka bloke koyabilir.

Ama siz e-devletten girip tercih ettiğiniz bankayı değiştirebilirsiniz. Veya kimliğinizi alıp başka bir bankaya gidip kaydınızı oraya yaptırın. 3 yıllık taahhüt verirseniz üste bir de 300-500TL arası bir promosyon alırsınız.

Emekli maaş dul ve yetim maaşi hic bir şekilde bloke veya haciz edilemez taaaki kendin istiyene kadar

Burada maaşa bloke olma durumu değil Poyraz abi hesaba para yatınca otomatik borca keserler. Hocamızın demek istediği bu !

Arkadaşlar, bankalar alacakları olduğunda kendi kafalarından hesabınıza bloke koyabilir. Buna imkanları var. Siz gidip derdinizi mahkemede anlatmaya çalışırsınız. Bu arada zaman geçer, paranızı çekemez, alamazsınız.

İşin sırf hukukuna, kanununa bakarak yorum yapmayın, uygulamalara da bakın. İkisi emekli olmak üzere 4 çalışanımın maaş hesaplarına bu şekilde bloke konuldu. Adamın bankada parası var, hesaptan çekemiyor. Blokeleri kaldırmak için uğraşmak zorunda kaldılar. Kaldı ki, kredi alacağı olan banka hesaba yatan parayı isterse otomatik çeker. Bu bir icra işlemi değil, ödeme işlemi gibi işlem görür. Yani dava bile açmadan alır parayı. Siz gidip "o benim emekli maaşımdı" diye dert anlatmaya çalışırsınız.

Ben arkadaşın yerinde olsam, borcunu ödemek istemiyorsa maaşı hemen başka bankaya transfer ederdim. Böylelikle olurdu, olmazdı gibi varsayımlarla uğraşmazdım.

Iyi de hesap emekli ayligi hesabi belkide senin dediyin gibidir ben yanliş bilgi vermiyim de

Simdi kanuna baktim emekli ve dul yetim maasina hic bir şekilde haciz bloke yok ancak emekli ayligindan başka hesabı varsa buna bloke ve haciz var

Maaşı başka bankaya zaten transfer edeceğim ama benim bahsettiğim ilk maaşım

Simdi kanuna baktim emekli ve dul yetim maasina hic bir şekilde haciz bloke yok ancak emekli ayligindan başka hesabı varsa buna bloke ve haciz var

Değerli arkadaşım, sadece emekli dul maaşına değil, normal maaşında tamamına hiç bir zaman haciz, bloke konulamaz. En fazla 1/4 üne icra işlemi yapılabilir ve bunun için mahkeme kararı gerekir. Ama süreç böyle işlemiyor.

Bankalar bunu normal hukuki yoldan yapmıyor. Doğrudan hesaba bloke koyuyor. Haciz, icra vs. işlemi yapmıyor. Sen gidip mahkemeye derdini anlatmaya çalışıyorsun. Bu, borcunu ödemeyenleri sıkıştırmak için yapılan gayri yasal bir işlem.

İnternette araştırın, bu şekilde bloke konulan bir sürü kişiyle ilgili haber görürsünüz. Tabi mahkeme, itiraz vs. derken maaşı yatan kişi mağdur oluyor.

Maaşı başka bankaya zaten transfer edeceğim ama benim bahsettiğim ilk maaşım

Farketmez. Maaş henüz işlemi yapılmadıysa hemen E-Devletten girip maaş hesabınızı değiştirebilirsiniz. Ben öyle yaptım ve benim ilk maaşım kendi belirlediğim hesaba yattı.

http://www.e-yasamrehberi.com/e-devlet/emekli-maasi-banka-degisikligi.html

MeTePe

Değerli bilgiler için teşekkürler. Bu ayın 20 nde ilk maaşımı alacağım. E devlet Banka değişikliğine müsade etti ve 2 gün önce PTT olarak değiştirdim ama emekli maaşı ödeme bilgilerinde Halen Denizbank yazıyor. Ben ilk maaşımı Denizbank'tan mı alacağı PTT denmi?

Üst Alt