Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kredi çekebilir miyim ve çekersem bakım aylığım kesilir mi?

Veys koc

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
İyi akşamlar. Sorum olacak. Ben (%84) ağır engelliyim ve ihtiyaçtan dolayı kredi çekmek istiyorum. Kredi verirler mi bana, verirlerse bakıcı maaşında veya benim maaşımda kesilme olur mu (rapor iptali gibi bir sorun çıkar mı)?

Veys koc "benim maaşım" derken ne maaşı bu? 2022 aylığı mı alıyorsun? çekeceğin kredi miktarı yüksek mi? araç vs mi alacaksın?

@Kalem

Evet Abla, 2022. 10 bin TL araç değil ihtiyaç için

@Veys koc sana kredi verirler mi bilemem. bunu bankalara sor.
hanede kişi başına düşen aylık gelir 847,16 TL'yi geçmiyorsa evde bakım aylığı açısından sorun olmaz.

2022 aylığı açısından da aynı şey soz konusu. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL'yi geçmiyorsa sorun olmaz. bildirimde bulunmana da gerek yok.

yalnız 2022 aylığı için sosyal inceleme yapıldığında hane harcamalarının aylık ortalamasına da bakılıyor. ödeyeceğin kredi taksiti de harcamalara dahil edilir. bu sürede sosyal incelemen yapılmazsa hiçbir sorun çıkmaz. ama olursa da ödediğin aylık taksit tutarları aylık harcamalara eklenir.

Üst Alt