Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kredi çekersem engelli maaşım kesilir mi?

Losdy

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
13
Nereye yazacağımı bilemedim o yüzden buraya yazdım, benim 5bin TL ihtiyacım var kredi çeksem maaşım kesilir mi?

Nasıl vermezler arkadaşım, ptt veriyor ayrıca ben bedensel engelli değilim, gidip engelli kredisi almak istiyorum demicem ki normal kredi çekmek istiyorum, maaş gider mi acaba, bilen alan yokmu?

Arkadaşlar. Engellli yaşlı veya bakım maaşı ile hiçbir bankadan yada ptt'den kredi alamazsınız.. Keainlikle kredi vermiyorlar.. Engelli memur emekli veya sigortalı çalışan iseniz tabikii kredi alabilirsiniz.. Engelli maaşları sosyal yardımlardır.bankalar buna ipotek ve haciz koyamadıkları için sadece bu maaşa güvenip kredi vermiyorlar..

AMN-LX9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Güzel arkadaşım ben sordum veriyor ptt, sorum bu değil sorum şu engelli maaşım kesilir mi??

rkadaşım kredi çekecem derken senin gelirin sosyal güvencen nedir diyecekler.. Bizde diyoruzki sadece gelirin güvencen engelli maaşı ise vermezler.. Eğer başka gelirlerin veya güvencen varsa engelli olsan olmasan alırsın.. Sende bizi anlamadın.. (Engelli olmak kredi almaya engel değildir) siz sordunuzmu evrak olarak ne lazım.. Ve kredi almam için benden ne istiyorsununuz. Eğer alabilirsen o zaman engelli memur, emekli, , işveren, esnaf, bakkal, yada ev araba üzerine alabilirsin.. Bunun dışında alamazsın.. Sadece engelli maaşı geliri olan hiç kimse kredi alamaz.. Alsan helal olsun maaşın kesilmez

Her hangi bir gelirim yok, sadece engelli maaşım var, ama pttden sordum kadın alabilirsin dedi, ben tekrar gideyim o zaman

Engelli maaşını kesemeyeceğine göre neye güvenerek verecek ya kefil ister ya bir garanti yada 1 aylık verir maaşına el koyar tahminim

Ne cevap verdiler kredi için ?

Veriyorlar ama engelli olmasanda alabilirsin dedi, ben yinede vazgeçtim ne olur ne olmaz maaşımızdan olmayalım

Biz arada bir kredi alıyoruz, bir sorun olduğunu görmedik. Sonuçta çektiğiniz para size değil bankaya ait bir para ve geri ödemek zorundasınız. Çok büyük miktarlar çekmediğiniz sürece sorun olacağını sanmıyorum ancak siz yine de parayı çektikten sonra hesapta bekletmeyin derim. Bu parayla ihtiyacınızı karşılamak yerine vadeli hesap açmak, borsadan hisse satın almak gibi gelir getiren bir iş yapacaksanız o zaman devletin radarına girebilirsiniz ve bu gelir hane gelirinizi aşarsa o zaman maaşınızın kesilmesi söz konusu olabilir.

VAAS
Teşekkür ederim, yok benim ihtiyacım var kira için 3bin çekecektim, vazgeçtim ama, zaten bahane arıyorlar kesmek için maaşı.

Losdy

Alamazsın arkadaşım.. Memur emekli esnaf olmazsan hiçbir yerden kredi alamazsın.. Sana alırsın diyen kadına sorsaydın almam için hangi şartları istiyorsunuz... İşte o zaman alamayacağını sende öğrenirdin..

Benim hiçbir gelirim yok evde bakım maaşı alıyorum ziraatten daha önce on bin tl temel ihtiyaç kiredisi almıştım dün mobilden tekarar başvuru yaptım on bin diğer kiredim devam ettiği halde yine onaylandı artı 4 bin tl kıredi kartı onaylandı sizlerde mobilden şansınızı deneyin şubeler vermiyor

Bursali Arkadaşım normalde vermiyorlar.. Ancak pandemi koşullarında sicili temiz olan herkese halkbank, vakıfbank ve ziraatbankası kefilsiz 3 ila 10 bin arasında devlet kefilli kredi verdiler.. Bu kredilerinin taksitlerini düzenli olarak yatıran vatandaşlar belliki banka güvenip tekrar veriyor.. Hayırlı olsun

AMN-LX9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşlar bilen varsa, 3bin TL lik kredi kartı çıkarsam maaşıma bi sıkıntısı olur mu? Kesilir mi yani

engin9

Siz engelli maaşı alıyor musunuz? Kredi alınca kesilmedi dimi, Engin arkadaşımız ısrarla alınmaz diyor ama ziraat mobilden bana msj geldi istesem kredi kartı alabilirim kredi de ama, maaştan korkuyorum

findeks kredi puan durumunuza göre kredi çekip çekemeyeceğiniz bankanın yapmış olduğu değerlendirme sonucuna bağlı...

black bishop

Ben derdimi anlatamıyorum ki, tmm dediğiniz dogru ama sorum şu kredi çekmemde bi sakınca yok veriyorlar, tek sıkıntım maaşım kesilir mi

bağlı bulunduğum ilçenin yardımlaşma vakfından aldığım bilgi kredi çekmenin engelli maaşınızı etkilemez kredi çekmenizde bir sakınca olmadığı bilgisini aldım .

Teşekkür ederim, bende aradım ama ulaşamadım, çok sagolun

Kıredi çekmek maaşı etkilemez borç alıyorsunuz bir gelir değil

Bu bankları anlamıyorum hem engelli maaşı alanlara kredi kartı veriyoruz diyorlar reklamını yapıyorlar hem de şubeye gidince vermiyoruz diyorlar madem ki vermiyorsun neden vereceğim diyorsun

Şubeden veremezler mobil bankaciliktan deneyin ben ordan aldim katıda kirediyide

Şube evde bakım maaşını veya engelli maaşını gelir olarak saymıyor bankaların internet mobil bankacılığı var ziraat mobil diye yazarsanız çıkar

Bursali

Mobilden kredi kartı başvurusu yaptım 4bin TL lik onaylandı, gönderilecek ama ben hâlâ tedirginim, herkes bişey olmaz maaşın kesilmez diyor ama güvenemiyorum

Ben iş bankasının kartını 5 senedir kullanıyorum şimdide ziraatten aldım 4000 tl hiç birşey olmaz rahat olun

Engin kardeş çok bilmiş bir tavrınız var. Kişi sormuş, kredi kullanırsam engelli maaşına olumsuz bir etkisi olur mu, diye. Yok engelliye vermezler, yok sigortalı olman lazım vs.
Kardeşim findex notu uygun olan herkes banka kredisi kullanabilir. Bu kullanım sonucunda 2022 veya diğer sosyal yardımlara etkisi olmaz, olamaz.

Üst Alt