Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kredi ile ÖTV'siz araç alırsam evde bakım maaşı kesilir mi?

By_Akif

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
slm oglumun /90 raporu ile araç alacagım araç 73 milyar indirim ile 47.500 tl oluyo önceki aracımı 18 milyara sattım haliyle kredi çekmem gerekiyor 36 ay ödemeli çekersem 1072 tl aylık ödemesi var acaba evde bakım aylıgı tehlikeye girermi evde 6 kişi yaşıyoruz....???????

Evde bakım ücreti eksik yattı

Bu ay kendi aracımı satıp 43 milyara ikinci el doblo aldım 1.3 ama maaş eksik yattı kredi çekip almıştım bu aracı 25 milyar sebebi bu ola bilirmi ne yapmam gerek gerekirse aracı satacagım

Bakici kimse onun hesabidir ziraat bankadir.
Siz nereden çektirdiniz krediyi hangi bankadan?

Not: evde bakım ücretleri hiçbir nedenle kredi icin kesilemez.

maaş çekme kartı Alışveriş kartı olarak da geçiyor belki alışveriş yapmıştır

banka ile görüştük kesinti yok yatan para 600 tl diyor evde 5 kişi yaşıyoruz gelir 2250
ben aracı almadan özellikle gittim sordum sorun yaşarmıyım diye kimse cevap vermedi 5 kişiye ayrı ayrı sordum o sizin gelirinize göre değişir dediler

Aractan degilldir.zaten araci satipda almisiniz.
Yarin kuruma gidin sorun nedenini.
Burayada sonra yazin.kolay gelsin.

e devletten bakın orda yazması lazım.

E devlette engelli 3 aylik maaslar yazar.
E.bakim maaslari yazmazki

Aldıgınız araç dolayısıyla ekonomık redde girmişiniz diyor sosyal hizmetler

ŞİMDİ BEN ARACI BAŞKASININ ÜZERİNE DEVREDECEGİM SATILIK EDECEGİM YENİDEN BAŞVURU YAPACAGIM SIKINTI OLURMU

şimdi maaş kesildi mi?
Yoksa heray 600 tl mi alacaktın?
ne zamana kadar olacak sordunuz mu?
Gecmis olsun.

Aracinizi elinden cikarmayiniz durun acele etmeyiniz.
Olan olmus artik.
Kesin net sonuc,aractan dolayimidir?yoksa baska gelirlemi hesaplayiniz.

Eve kurumdan bilgi kagit geldimi?

Eve zarf gelmesini bekleyin diyorlar zarf gelmeden net bir sonuç veremezler mis bekliyorum hayirlisi

By_Akif senin evde bakım aylığını kesmişler. aylık kesilinceye kadar kısmı hesaplamışlar ve onu ödemişler. eksikliğin sebebi bu.

ilk mesajında altı kişi oldugunuzu ama son mesajında 5 kişi olduguuzu yazmışsın.
1. hanede kaç kişisiniz?
2. haneden ayrılan oldu mu?
3. hanedeki herkesin aylık gelirini buraya yazar mısın? tüm gelirleri yazın.

bir de ben hesaplama yapayım.

eşim hamile ben 3 aya kadar doğum yapacak dogumdan sonra 6 diye öyle yazmıştım
5 kişi yaşıyoruz evde
haneden ayrılan yok şu anda
gelir 2250 maaş bide kaynanamın 3 aydabi 65 aylıgı var 670 falan galiba

By_Akif 2250 TL ne gelirleri? içinde evde bakım aylığı yok di mi? (evde bakım aylıgı gelire dahil edilmiyor çünkü)
ayrıca gayriresmi bir geliriniz var mı? il müdürlüğüne bildirmediğiniz?
bir de eski aracınızı satıp yeni araç almışsınız. aracı sattıgınızı aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildirdiniz mi? aracı kaça sattınız?

2250 benim maaşım bakım aylıgı hariç aracımı 19 milyara sattım 3 yıl bindim 44 milyara bunu aldım kredi ile evet alırkende satarkende bilgi verdim

Acaba sorun bakan kisi ve engelli yada evde ev halindemi,
En son denetlemeye kontrole ne zaman geldilerdi kurumdan mehmet akif.

2015 ekim ayında geldiler en son

evde bakım için kişi hanede kişi başına düşen gelir ne kadar ? ondan sıkıntı ola bilirmi

847 tl kisi basi gelir kriteri
847×5kişi=4235 tl gecmemeli.

Sizin gelir uygun.

vallahi yarın gidip arabayı başkasının üzerine verecegim satlık edecegim sonra kaynanamın ikametgahını değiştirecegim ve sonra zarfın gelmesini bekliycem çaresiz

Yok acele etmeyiniz.
Olan olmuş artık.
Kurumdan zarfin gelmesini bekleyiniz sonra karar verirsiniz

Bu zarfın bir kopyası mutlaka kurumda veya başka bir yerde yokmudur arkadaş ya böyle bekle demekle olmaz ki ??

telaşlanmayın ve üzülmeyiniz her engelli maaşları kesiliyor ve tekrar bağlanılıyor.
O zarf gelmeden tekrar başvuru yapamazsınız. Zaten kurumdan geliyor o zarf.
Kesilme nedeni nedir o yazar ona göre davranmanız gerekir Tekrar başvuru yapabilirsiniz.
Bekleyiniz bir hafta.

Zarf geldimi
Yoksa bu hafta ici mutlaka gelir mehmet.

Merhaba kalem hanim.size ayrinyili yazacagim durumu yardimci olursaniz mutlu olurum.
2 katli evimizde ust katta ben esim ve 2 cocugum yasiyoruz.alt katta annem babam ile babaannem bekar halam yasiyor.annem halamin bakicisi.bakici ayligi var halamdan icin.simdi babaanemede alzaimerdan agr engelli ve arac icin evet bakim ayligi icin evet yazan rapor verdiler yeni.annem 2 sinede bakiyor normalde ama 2 sinide bakici olarak annem olsun istiyoruz ve otv indirimli kredi ile babam 59000 e bir arac almayi planliyoruz kredi ile.evde gelir olarak yukarda ben asgari ucrete calisiyorum.asagida ise sadece babamin emekli.maasi var aylik 1800 tl.baska hicbir yerden gelirimiz yok. Sorum su annem 2 kisiye bakicilik yapabilirmi ve bu haliyle otv indirimli ticari olMayan arac alsak kesilirmi maaslari.yardimci olursaniz cok memnun olurum hayirli gunler.

Coptyrx

Evet anneniz hem halanıza hem babaannenize bakıcı olabilir maaş için başvurunuzda annenizi bakıcı gösterin araç içinde maaş başvurusuna gittiğinizde kuruma danışmanızı tavsiye ederim.

Allah khretsin böyle adaleti engeli araba almiyackmış alsada bakıcı maaşı kesilirmiş nalet gelsin o paraya arab engelinin ayakları engeli hep evdemi otursun

Üst Alt