Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kredi Kartı aidat bedelini ödüyor musunuz? [Hukuk]

Flofi

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Bugün elime geçen Garanti Bankası Bonus kredi kartımın ekstresinde 35 ytl kart aidat bedeli istediklerini gördüm. Banka müşteri hizmetlerini aradım, bu ücreti almak zorundayız dediler.
Hani iptal olmuştu? Almayacaklardı?
Siz bu olayla ilgili neler yaşadınız? Ödediniz mi iptal ettiler mi?

Ben axses kullanıyorum benden de kesinti yapılıyor Tüketiçi dernekleri bu işin yasal olmadığını ileri sürerek Mahkemeye vermişti bildiğim kadarıyla mahkeme halen devam ediyor.

Bende Garanti bankasına müracaat ettiğimde ödemek zorunda bırakıldım iptal edemiyorum üzerinde taksit var ama kullanmadığım maximum kartıma aidat bedeli adına para yansıtmışlar telefonla iptal ettirme çalıştım sadece kartı iptal edip yerine yenisini düzenlemişler bu sefer dilekçe ile bankaya yazı yazıp kartı geri verdim nihayet aidatı iptal ettiler ama kartıda geri vermiş oldum. Banka şubesi ile anlaşırsanız yani mevduatınız varsa otomatik ödemeniz varsa panka aidatı iptal ediyor yani şubenin elinde Müşteri hizmetleri hiç bir şey yapmıyor.

Garanti banksıysa Allah yardımcınız olsun arkdaşlar 2007 aralık ayında kapatmak için başvurdum kredi kartım nisanda kapandı bankamatik kartım halen kapanmadı ama kapanma gerekçemde kart aidatını açıkca belirledim ocak dönemi 25 ytl ve haziran dönemi 25 ytl olmak üzere 50 ytl bankamatik borcu görünüyor ve elimde arlık ayından bu yana göndermiş olduğum 5-6 rtane fax aynı tarih den itibaren müşteri hizmetlerini aradığınızda güvenliğiniz açısından görüşmeniz kayıt altına alınıyor denilen 5-6 tane de telefon görüşmem var ödeme konusuna gelince is 5 kr vermem mahkemeye veririm bu arada başka bankalarda aidat olmaksızın kart vermekte banka bildirmeyi uygun görmedim ama iki yıldır kullanıyorum aidat ödemedim ve garantiden de çok kullanılan bir kart

[FONT=Verdana]walla garanti bankasına ait bonus kartıma geçen sene 25,00 ytl yıllık aidat ücreti gelmişti. ortalama harcama ve ödeme hareketleri 1.200,00 ytl olan bir müşteri olarak, bu bedeli ödeyeceğimi fakat kartımın hemen kullanıma kapatılıp iptal edilmesini istediğim bir blöf yaptım, tamam dediler sizi gün içinde müşteri temsilcimiz arayıp iptal işlemini yapacaklar dediler.[/FONT]

[FONT=Verdana]aradan 2 saat bile geçmedi ve müşteri temsilcisi aradı, bana neden kartı iptal etmek istediğimi sordu, bende yıllık aidat ücreti olduğunu ama bu bedeli ödeyip kartımı iptal edeceğimi söledim. müşteri yetkilisi biraz daha şansını denedi baktı benden geri dönüş yok aynen şunları söledi [/FONT]

[FONT=Verdana]m.t. = tamam göksel bey aidatı almıyoruz[/FONT]
[FONT=Verdana]gox = hayır kardeşim ben size güvenmiyorum, extreye geçmiş ödemessem bide faiz alırsınız.[/FONT]
[FONT=Verdana]m.t. = göksel bey fax numaranız varsa yazılı ve onaylı bildirim yapalım size.[/FONT]
[FONT=Verdana]gox = kardeşim siz bu kartı iptal ediyomusunuz etmiyomusunuz?[/FONT]
[FONT=Verdana]m.t. = göksel bey, sizin gibi değerli bir müşterimizi bu yüzden kaybetmek istemiyoruz, amacımız sizinle daimi olarak çalışmak.[/FONT]
[FONT=Verdana]gox= belli belli...[/FONT]
[FONT=Verdana]m.t. = peki göksel bey aracınız var mı?[/FONT]
[FONT=Verdana]gox= var[/FONT]
[FONT=Verdana]m.t. = o zaman bu olaydan dolayı kendimizi affettirmek için kartınıza 150,00 ytl lik akaryakıt bonusu yüklüyorum..[/FONT]
[FONT=Verdana]gox= tabi tabi o bonusu kullanabilmem içinde 500 ytl harcama yapmam gerekcek dimi?[/FONT]
[FONT=Verdana]m.t. = hayır göksel bey şuan istediğiniz benzin istasyonundan 150 ytl lik akaryakıt alabilirsiniz...[/FONT]
[FONT=Verdana]gox= ))) çaktırmadan gülüyorum ama...[/FONT]
[FONT=Verdana]m.t. = göksel bey bankamız adına sizden özür diler, bundan böyle sizin gibi değerli müşterilerimizden yıllık aidat ücreti almıyacağımızı belirtmek isterim.[/FONT]
[FONT=Verdana]gox= tamam tamam iptal etmeyin kullanacam kartınızı...[/FONT]
[FONT=Verdana]m.t. = iyi günler dilerim göksel bey, yardım edebileceğim başka bir konu varmıy dı...[/FONT]
[FONT=Verdana]gox= hayır yok tsk ederim.[/FONT]

[FONT=Verdana]3 gün sonra da tatile gidecektim kartı mecbur kullanacaktım yaptığım blöf tuttu .. sizde böyle yapın cidden almıyorlar... ben birde üstüne 150 ytl lik akaryakıt bonusu kazandım...:D:D[/FONT]

Harika birşey yapmışsın vallahi Bamka blöfü yerse bu da bir öneri :)

bugun garantı bankasının 444 lu numarasını aradım ve kart kullanım aıdat bedelını odemek ıstemıyorum dedım, musterı temsılcısı ''odemek zorundasınız'' dedı, bende o zaman kartımı ıptal edın dedım, tamam, 2 gun ıcınde sızı tekrar arayacagız dedı ve kapattık tlfnu.
aksam ustu tlfnum caldı, garantı bankasından arıyorlar,hemen actım,

m.t.:kartınızı neden ıptal ettımek ıstıyorsunuz
ben: kart aıdatını odemek ıstemıyorum
m.t.:eek:demelerınızı ınceledık, gecıkme v.s. durumlar olmadıgını gorduk ve aıdat bedelını almayacagız
ben:tesekkurler

evet eger sızden de ısterlerse aynen boyle blöf yapın.... :lol:

AKBANK ile yaptıgım yazışma sonuçunda tarafıma gelen mail;

[FONT=Arial]Sayın Ilker [/FONT]

[FONT=Arial]14.08.2009 tarihli iletiniz bankamıza ulaşmış ve ilgili bölümümüze iletilmiştir.[/FONT]

[FONT=Arial]Yapılan inceleme sonucunda Kredi Kartınıza ait üyelik ücreti iadesi talebinize olumlu yanıt verilmiş olup, 04.08.2009 kredi kartınıza iadesi gerçekleştirilmiştir.[/FONT]

[FONT=Arial]Bilgilerinizi rica ederiz.[/FONT]

[FONT=Arial]Saygılarımızla,[/FONT]

[FONT=Arial]Bize Ulaşın [/FONT]
[FONT=Arial]444 25 25[/FONT]
[FONT=Arial]Akbank[/FONT]

YAPIKREDİ
HSBC
CITIBANK

ve diğerleri,,,,Kapatın dediğinizde,hemen "tamam almıyoruz" diyorlar...Ben bu 3 bankada tecrübe ettim,ve aidatları geri aldım..Bi garantiye sözümü geçiremedim,çünkü birikmiş millerimi yakamam..O blöf yemedi...:)..Gerçi millerimi sıfırlayayım...Ondan da alacam tüm aidatları geri..:mad:

Bilginize....

Bankanın Müşteri Hizmetlerini arayın.Aidatın kalktığı söyleyin.Sizi biraz uğraştırduktan sonra kaldırıyorlar.

Geçen yıl Akbank'a aidatı ödemek istemediğimi söylediğimde.Kapatmak istemediler,chip parayla eşitlenmiş oluyor falan kapatmayın dediler ama aidatı ödemeyin demediler...Ben de kapattırdım...;)
Kredi kartını bir kez kullansanız bile ,aidatı da mutlaka ödettiriyorlar,Fatih:)

Geçen ay Yapı Kredi Bankası World karttan 35 tl ücret kesildi. İtiraz ettim müşteri temsilcisi 3 ay içerisinde 1500 tl harcama yaparsan iade ederiz dedi. Kabul ettiğime dair taahüt aldı ve aynı gün iade edildi. Aylık zaten 1000 tl harcayan biri olarak hemen kabul ettim ücret iade edildi. Bankalara itiraz ettiğiniz zaman genellikle ücreti alabilirsiniz. Ancak itiraz şekli önemli..

GoXEl;

vvvuuuukhhuuhahahahhhahahahahahahahahahhahahahhaha koptum

babamda bir ara aradı ...2 sonra sizi ararız dedi ama raamdılar 3 günde bir bayan geldiii iş yerimizeee:) süperr bi kızdııı oturp sohbet ettikk ve iptal de ettiridkkkk

birde şunu sorun varmı bilmiyorum ama 3 faturayı otomatik ödemeye baglarsanız. ordanda almıyorlar sanırım

Bankalar bizim üzerimizden yeterince ticaret yapıyorlar zaten bir de kart aidatı almasınlar, Murat Bey...

Geçen gün bana YKB extresi geldi. Ekkartımda olduğundan 50 TL kart ücreti ödedi.Her sene bunu yapıyorlar bende her sene yazıyorum onlarda her sene ilk etapda kart ücretini iade ediyorlar ama şu kadar zamanda şu kadar harcarsanız almayacağız diyorlar.
Bende illaki o harcamaları iyi-kötü yapıyorum zaten onun için pek fazla sorun olmuyor ama dayatmaları sinirime dokunuyor o ayrı.

ben kredi kartı almak istedim benden ssk sicil nosunu istediler benimkiside yeşilkart

peki hiç kullanmamayı denediniz mi :? :)
Kredi kartı kullanmak, vergi kaçağını önlemek için en uygun yol. Fiş/fatura vermeyen işyerleri mal üzerinden normal karının üzerine KDV, gelir vergisi, vs gibi birsürü miktarı da ödemeyerek ayrıca haksız kazanç sağlıyorlar. Malı neredeyse %50 karla bize satmış oluyorlar.
Özellikle fiş kesmeyen işyerleri için ödeyeceğiniz meblağ düşük bile olsa kredi kartı ile ödeme yapın. Hem sattığı malın vergisini verir hem de kredi kartı için ayrıca bankaya komisyon verir. :)

Arkadaşlar inş.yanlış anlamazsınız ama kendi fikrimi söylemek isterim .Bankalar da kızılay değil bir ticari kuruluştur
Tabii. Bizim kart kullandığımız her sefer, o kullanımdan ayrıca komisyon kazanıyorlar. Yani ben kredi kartı kullanarak bankalara para kazandırıyorum. Para kazandırdığım için üste para verdiğimde de kendimi enayi yerine konmuş hissediyorum. :)

Maaş hesabımın olduğu banka işyerimle anlaşmalı ve komisyon almıyor. Onun dışındaki kredi kartlarımın her sabit ücreti geldiğinde telefon ediyorum; ya kart ya sabit ücret diyorum; hepsi sabit ücreti iade ediyor. :)

neptune arkadaşım çok güzel açıklamışsınız tebrikler :)

Üst Alt