Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kredi / kredi kartı aidat iadesi alan var mı?

Ümito

Üye
Konular
80
Reaksiyonlar
6
Yaklaşık 5-6 Yıl boyunca bir bankanın kredi kartını düzenli olarak kullanıp ödemelerini Yaptım bundan iki sene önce kredi kartımı tamamen kapattım.
Geçmiş yıl ekstrelerime bakınca kredi kartımdan her yıl düzenli olarak aidat kesilmiş Yaklaşık 750 lira civarında geçen bir haber okumuştum kredi kartı aidatı geri alınabiliyor diye bankaya başvurdum ekstreler ile birlikte olumlu dönüş yapılmadı nasıl bir yol izlemeliyim.
Daha önce bu şekilde iade alan var mı ?

Ben aldım öncelikle bankanızu arayın 2.3 gün içinde dönüş yapılacaktır ama olumsuz yönde kart iptal talebinde bulundum akabinde iadesi yapıldı

Cimer'e şikayet ettim bankayı haklı buldu kredi kartı ücreti varmıs

alabliyosun bankanın müşteri hizmetlerinden kkredi kartının dökümanını iste. tüketici hakem heyetıne götür ordan sana bir kağıt verip bankaya gönderiyor bu şekilde paranı alabılırsın

aslan_55

vermiyorlar kardeşim tebligatı göstereyim mi ? sadece kartınız ücretsiz kart ise geri ödeme yapıyorlar. Kart ücreti varsa uğraşma boşa

DxzgXd.jpg

vermiyorlar demiş ya işte ....adamı hasta ederler ...sabahın beşi sunjata qibi eqitimli kültürlü bi insanı da delirtmisler sonunda ....😏😌😹

Son düzenleme:
bende aldım 75 tl her sene kesıldımı haberım oluyordu dokumandan bakıyorum bellı oluyor arıyorum hemen musterı temsılcısıne 1 ay ıcınde hesaba yatıyordu

Şöyle durum var
1. Ben kartımı 2 yıl önce tamamen kapattım
2. Müşteri hizmetleri arayıp kartımı kapatın aidat iade etmiyosunuz diye teklif edemem
Tüketici hakem heyeti çözermi

Ümito

Geriye dönük bir ücret iadesi yapmazlar. Şansınızı deneyin ama kartınızı zaten kapatmışsınız, o kartın bağlı olduğu bankada bir hesabınız da yoksa, paranın iade edilmesi çok güç. Günümüzde bazı bankalar, kullanımda olan karta kestikleri aidata itiraz edilince geri iadesini karta tekrar yapabiliyorlar, ama bu bankanın tutumuna bağlı bir hizmet. Bazı bankalar müşteri memnuniyeti veya müşterinin kart iptali yapmaması için kart aidatlarını iptal edebilmektedirler. Yalnız şu unutulmasın; BDDK kart aidatına izin vermektedir, yani yasal olarak senelik kart aidatı alınabiliyor. Ama bankalar kart aidatı olmayan bir kredi kartını da müşterilerine seçenek olarak sunmak zorundalar. Yani isteyen tüketiciler, bankadan kredi kartı yıllık aidatı olmayan bir kart talep edebilirler. Bu kart, aynı özelliklere sahip olur ama para puan, uçak mili vs. gibi ayrıcalıklar sunmaz, sadece yıllık aidatı olmamaktadır.

Kredi kartı aidat ile ilgili eğer kesinti yapmışlar ise arayıp müşteri temsilcilerle birazcık sert konuşmak gerekebiliyor. Kapatırım ve vb gibi konuşmalarla kesilen parayı puan olarak gönderiyorlar.

ben yaklaşık 2 yıl önce degişik bankalardan 5000 tl konut kredi dosya parası,kredi kartı aidat ödemesi adı altında,önce bankaya başvurdum ödeme yapmadılar bana,sonrasında kesinti makbuzlarını bankalardan ücret karşılıgında aldım,o makbuzlarla tüketici mahkemesine dilekçeyle başvurdum,yaklaşık 3 ay sonra bankalardan mesaj geldi,paranız hesabınıza yatmıştır diye,ama şimdi şartlar degişti,o zaman alabililiyorduk şimdi ne durumda kaymakamlıklarda bulunan tüketici hakem bölümünden bilgi almak en saglıklı yoldur bence.

ayrıca bankalardan ücret karşılıgı aldıgım makbuzların bile parası bana ödendi:)

Ben bankayı arıyorum kredi kartımı kapatmak istiyorum diyorum neden diye sorduklarında aidat diyorum hemen para puan olarak geri iade ediyorlardı.

konuyu hortlatmamın sebebi yıl başladı ve kredi kartı aidatları hesaplara yansıtılıyor.

Ödeme yaparken dikkat edin. Hesap ekstrenizde kredi kartı aidatı adı altında tutar yansıtılmakta. Bu tutarın tamamını ne yazık ki almak pek mümkün değil.
Banka ile yapılan anlaşma ile bu tutarın %75 gibi civarını belli tutar alışveriş yada farklı şartlar altında iade alabiliyorsunuz.

Herkese kolay gelsin

Kredi kartı aidat iadesi bankanın keyfine kalmış bir durum...

Eğer iyi müşteri iseniz ve kartı aktif kullanıyorsanız hiç sorun çıkarmadan iade yapıyorlar. Bazı bankalar ise puan verelim vs. şeklinde uygulamaya gidiyor.

MeTePe

6 yıldır yapı kredi kullanıyorum. genelde %75 ini iade ediyorlar. Aktif olarak kullanıyorum kartı. Tamamını bir türlü alamadım :D
Vakıfbank tan geldi şimdi bakalım onlar ne diyecek

Üst Alt